Heb jij tips tegen de dagelijkse sleur? Doe mee en maak kans!

De vakantie is voor de meeste Nederlanders weer achter de rug en het ‘gewone’ leven gaat weer van start. We gaan weer aan het werk, de kinderen gaan terug naar school en de wekker staat vroeg. Dus voorlopig geen 'uitslaapdagjes' en uitjes met vrienden meer. 'Back to normal'!

Veel mensen kijken alweer uit naar de volgende vakantie. Ben jij bang voor de terugkeer van de dagelijkse sleur?  Ga jij weer met een goed gevoel op pad of ben je nu al toen aan de volgende vakantie? 

Vertel het ons en wie weet lees je jouw mening binnenkort terug in de media. Doe mee en maak kans op één van de twee HEMA cadeaukaarten ter waarde van €10!

Helaas je kunt niet meer deelnemen!
 • Coby De Jong
  echt genieten van de kleine dingen kijken wat je hebt en niet wat je niet hebt
 • Jessica Rijnhout
  Zet een leuke vakantie foto op je bureau, zodat je tijdens je werk lekker kan terug dromen en het gevoel nog even wat langer vasthouden. Daarnaast lekker je vakantie land eten bereiden in het weekend en een lekkere cocktail erbij om het nog langer vast te houden. Maak van iedere dag een feestje, neem eens een andere route naar je werk, ga eens lopend i.p.v. de fiets, of trein i.p.v. auto. Hou de afwisseling in de dag, zeg eens ja i.p.v. nee, en zeg eens nee i.p.v. ja.
 • Ana Maria Savu
  Pilates of andere les bij de gym! Geloof me echt een aanrader. Ik spreek iedere dinsdag af met een vriendin. Even kletsen en tegelijkertijd aan je body werken, 2 vliegen in 1 klap! Hoewel je misschien moe bent en geen zin hebt, zal je zien dat het je op den duur juist meer energie geeft en je kijkt er zelfs naar uit.... p.s. Je kan natuurlijk ook gewoon alleen gaan, het is een groepsles dus mensen zat ;)
 • Leni Bijleveld-spronk
  Ik probeer iedere dag te genieten bij alles wat ik doe of juist niet doe. Soms is dat alleen maar een zonnestraaltje na een fikse bui of van de regenboog die op een onverwacht moment hoog aan de hemel verschijnt. Sleur moet je niet toelaten in je dagelijks leven want dan doe je jezelf echt te kort.
 • Hilde Vander Elst
  Meedoen aan allerlei winacties en enquetes invullen is mijn manier om iets te doen aan de dagelijkse sleur.
 • Xaviera Jamie Jansen
  Wacht met iets leuks doen niet tot de dag van morgen! Doe het NU!
 • Rick Setzpfand
  Sleur ken ik eigenlijk niet, ondanks dat veel regelmatig is en vaststaand (werk is maanden achter elkaar altijd op dezelfde plaats) en ik kan genoeg variatie aanbrengen door dingen anders te doen, of een andere aanpak te kiezen. De dingen buiten werk zijn ook heel gevarieerd, al zitten de kinderen jaren op dezelfde school, ook steeds iets anders aan de hand.
 • Karin De Graaf
  gezinnen met kinderen leven soms wat langs elkaar heen, stuur de kinderen eens weg te logeren en werk aan jullie relatie. Zorg dat jullie goed in jullie vel zitten, zodat je de ouder kunnen zijn die je wil zijn. Probeer ook in de weekenden te minderen met tv en internet en spendeer echt tijd met elkaar als gezin
 • Anni Kuiper
  Jaarlijks gaan wij 2x op vakantie en na deze vakanties doe ik alles anders dan ervoor. Na de zomervakantie, begin ik 's morgens met mijn huishoudelijke werk en de middag besteed ik een aantal uren aan mijn hobby of wandelen. Na de herfstvakantie vind ik het heerlijk iets langer in bed te blijven liggen, doe ik minder thuis (bv ramen wassen) en klungel ik de hele dag een beetje door. Alleen als de zon schijnt of er ligt sneeuw dan ga ik nog weleens wandelen.
 • greetje luders
  yeaa vakantie is wat we noemen effe niks wat moet geen wekker lekker relax ,vakantie of niet altijd vroeg ,de wekker zit dr in gebouwd hihi lekker toch lekker bezig blijven is mn motto ,je ritme weer terug aan het werk geniet van de kleine dingen in je leven ,de herfstkleuren prachtig voor mij geen winter depressies ben gaan sporten met vriendin zit vol energie .
 • Anouk Luijk
  Ga met je (kleine) kinderen mee naar bed tussen de middag. Als papa aan het werk is slapen we samen in het grote bed. Lekker knuffelen en gezellig naast elkaar wakker worden! Dat geeft dubbel zoveel energie! (Hopelijk kan het straks ook nog als ik weer moet gaan werken - nu nog verlof)
  • Anouk Luijk
   Oma...enzo hebben we 's avonds meer tijd en energie voor andere dingen...
 • sandra mulkens
  ik ben altijd vroeg wakker of ik nu vrij heb of niet, maar vakantie is wel lekker , effe niets doen gewoon relax
 • Voor velen is vakantie net als oud en nieuw: daarna weer een nieuwe, frisse, start! Tijd om stil te staan bij de afgelopen periode, te genieten van wat nu is en je voor te bereiden op dat wat komen gaat. En je alvast oriënteren op de volgende trip, hihi. Of juist de tijd nemen om thuis te blijven en daar alles op een rijtje te zetten. Oude contacten herstellen, huidige contacten onderhouden en wellicht nieuwe aangaan. Ontdekken wat er in de buurt te doen is en zo voorkomen dat je na de vakantie weer in een dagelijkse sleur terechtkomt.
 • Leuke klok! Ik geniet van vakantie, waar ik totaal kan ontspannen. Maar ik vind het ook heerlijk om weer aan het werk te gaan en een dagelijks ritme te hebben.
 • Will Langenberg
  Vakantie: heerlijk. Kijk er altijd naar uit. Zuid-Frankrijk is mijn favoriete vakantieland. Sleur? Nee hoor.
 • Lucille Jordan
  het is hier al een weekje Back to reality. Maar we gaan er met frisse moed en een goede doel voor. Volgend jaar word ik 50, mijn dochter 25, mijn zoon 15 en mijn andere zoon 10. Samen hebben wij een doel vastgesteld: wij willen dit in een keer met zijn allen in Suriname vieren. Ik zorg voor de spaarcentjes ( dus keihard werken hahahah) zij zorgen allen dat zij overgaan op school. Hard bikkelen voor iedereen, maar met ons vakantie doel voor ogen zijn wij begonnen met een zeer positieve instelling. Een keer per maand plannen wij een ontspannings weekend in. De rest van de tijd werken wij aan ons doel en proberen dit op en zo positief en relaxed mogelijke manier te doen. Bij beginnende stress een goed gesprek met elkaar ( elke week een familie bijeenkomst bij voor keur op zondag) dan mag alle frustratie geuit worden en beginnen we de week weer fresh. WIJ GAAN ERVOOR
 • Christy Singh Bajwa
  Zonder sleur geen vakantiegevoel:)
 • Gerda Van Drunen
  Gewoon door werken dus heb eigenlijk geen vakantie gehad..toevallig 3 daagjes iets gewonnen waar ik dan ook heel blij mee was..eventjes ertussen uit en weer energie opdoen voor de rest van het jaar.
 • Jj Sandbrink
  Sleur? Heerlijk juist ook weer een beetje meer regelmaat.... Maar goed, als je het saai gaat vinden, kun je dat zelf al veranderen door kleine dingen gewoon anders te doen. Dus een andere route naar school/werk, alleen maar nieuwe recepten uitproberen (tot je weer verlangt naar een vertrouwd menu... :-)), een nieuwe uitdaging proberen zoals wandelen i.p.v. standaard tv-kijken, etc. Wedden dat de sleur zo weg is?
 • maureen beijer
  dagelijkse sleur ken ik niet, bij mij is geen dag hetzelfde. hoe laat ik op moet is eigenlijk het enige wat vast staat op een dag voor de rest is alles een verrassing. hoe laat ik begin met werken of ik die dag wel moet werken. hoe laat ik ga eten of ik wel eet die dag. soms kom ik er pas tegen 23.00 achter dat ik nog geen tijd heb genomen om te eten. mijn man word er regelmatig gek van want die wil wel graag weten hoe laat hij eet enzovoort. in de vakantie pas ik me aan maar hoe leuk de vakantie ook is en hoe ik ook geniet ik ben het na een week al zat en dan begint het weer te kriebelen en verlang dan weer naar de onregelmatigheid en de verrassing van de dag.
 • Brit Weijers
  Hoezo sleur? Ik maak van elke dag een feestje.
 • Margreet Verbruggen
  Als je alleen geniet van vakantie's en niets doen is het leven wel erg saai. Ik geniet van zoveel 'gewone' momenten op een dag die te koesteren zijn. Een knuffel van m'n zoontje, een avondje op de bank met m'n man, een klus in de tuin en al neuriënd stofzuig ik het huis. En als ik m'n dag niet heb, ook goed morgen weer een nieuwe dag! En niet te vergeten, wat heb ik het goed! Ik heb zoveel lieve mensen om me heen, ben gezond, heb leuk werk, en leef in een vrij en rijk land waar ik niet hoef te vluchten. #Dankbaar!!!
  • Rick Setzpfand
   Heel mooi gezegd ...!
  • Monique Boer
   Geweldig genieten van de gewone dingen niet alles hoeft spectaculaire te zijn om te kunnen genieten.
 • Els Mooij
  Stel niets uit en geniet. Ga pas strijken als het regent of het huishouden als het minder weer is. Ook kun je een keer vroeg opstaan op de strijkbaal weg te werken en iedere dag zeker iedere dag 30 minuten per dag wandelen, dit doe ik in mijn pauzes
 • Ik ben weer met frisse moed begonnen aan de dagelijkse beslommeringen.
 • Simon Ammef
  Je moet oppassen met alles, zowel tijd als geld, op te potten om op een beperkt aantal momenten de sleur te kunnen doorbreken. Als je je tijd en geld in kleinere porties verbruikt voor leuke en lekkere zaken kom je niet in een sleur