Deel je geluk! Juist op Moederdag!

In samenwerking met Nationaal Fonds Kinderhulp en Ouders van Nu vroeg hettestpanel.nl bijna 400 moeders naar de geluksmomenten uit hun eigen jeugd en wat zij nu belangrijk vinden voor hun kind. De opvallendste resultaten. 

Maar liefst 97% van alle ondervraagde moeders vindt dat een gelukkige jeugd belangrijk is voor de latere toekomst als volwassene. Een liefdevolle omgeving, gezinsstabiliteit en veiligheid beïnvloeden het geluk van een kind volgens hen het meest. Vakanties, uitjes en veel en mooi speelgoed spelen een minder grote rol. Toch vindt 60% de financiële situatie binnen het gezin wel belangrijk voor een gelukkige jeugd.

“We hadden het niet breed, maar deden de leukste dingen. Naar het bos, picknicken op het strand, fietstochtjes. Heerlijk!” – Jenny (37)

Onbezorgd
Bijna alle moeders schatten dat hun kind nu gelukkiger is dan zij vroeger zelf waren. Een gemiddelde 8,1 tegen een 7,3. Slechts drie moeders geven het geluk van hun kind momenteel een onvoldoende, terwijl 7% een onbezorgde 10 noteert. Zes op de tien moeders beleefden de gelukkigste momenten in hun jeugd met hun moeder. Vriendjes en vriendinnetjes speelden ook een belangrijke rol.  

“Eindeloos buitenspelen. Flessenvoetbal, verstoppertje of rondfietsen op het pleintje” – Margriet (26)

Meedoen
Als moeder wil je je kind natuurlijk zoveel mogelijk bieden. Sport, zwemles, kinderfeestjes en een studiepotje voor later. Vanzelfsprekend, toch? Helaas niet. Volgens Nationaal Fonds Kinderhulp leeft 1 op de 8 kinderen in Nederland in armoede. Zij kunnen niet meedoen met klasgenoten en vriendjes en vriendinnetjes. Gelukkig biedt Kinderhulp deze kinderen wél de mogelijkheid om hen met anderen mee te laten doen. Helpen? Dat kan! Kijk op kinderhulp.nl/kindergeluk.

Helaas je kunt niet meer deelnemen!
  • Leith Van Seventer
    IK denk niet dat kinderen gelukkiger zijn in deze tijd, word extreem veel van ze geeist.