Onderzoek: welk compliment wil jij ontvangen?

Aanstaande zondag is het de Nationale Complimentendag! Complimenteren gaat niet iedereen altijd even gemakkelijk af maar ook het in ontvangst nemen van een compliment is niet voor iedereen zo gemakkelijk. Het klinkt zo vanzelfsprekend een compliment geven, maar doen we dit wel vaak genoeg?

Dit jaar is de Nationale Complimentendag op zondag 1 maart dus is er geen reden voor  excuus: complimenteer je partner, familie of vrienden. Bij de Nationale Complimentendag gaat het er om dat jij iemand die je lief hebt een compliment geeft, persoonlijke aandacht en je waardering voor eenpersoon uitspreekt!

Ontvang jij wel eens een compliment of juist helemaal nooit? En van wie zou je een compliment willen ontvangen? Wij zijn benieuwd, laat het ons weten en doe mee met dit korte onderzoekje! Maak met jouw deelname kans op een van de foodiebags t.w.v. van € 15,-  met de complimenten van de kok! Dus doe mee!

Helaas je kunt niet meer deelnemen!
 • Marja Henkel
  Ik wil alle vrijwilligers van KNGF-geleidehonden een compliment geven!!!
 • Anja Holslag
  altijd leuk om een compliment te krijgen, ik ontvang ze regelmatig maar deel ze ook uit!!!
 • wietske boonstra
  't Is altijd leuk een complimentje te krijgen, ook al weet je soms niet goed hoe te reageren. Dat je er leuk uit ziet, mag wel eens gezegd worden. Ook dat ik lekker eten heb gemaakt wil ik wel eens horen. Nadat ik dat een paar maal duidelijk heb gemaakt hoor ik het zo nu en dan;) 't Is leuk als ze onverwacht en echt gemeend komen. Ook is het leuk om anderen zo maar onverwachts een gemeend compliment te geven, wat ik dus ook doe. En ook hiervan kun je zelf genieten.
 • Marianne Steenbergen
  Ik krijg vaak complimenten voor mijn eigengemaakte gerechten en kan daar erg van genieten
 • Anna Tuyn
  Jammer, dit onderzoek is alweer gesloten. Ik had graag meegedaan, want ik was wel benieuwd naar de vragen over dit onderwerp. Complimenten zijn iets moois en soms lastig te ontvangen. Ik probeer regelmatig complimenten uit te spreken. Ik vind het super om te zien hoe een ander daar van groeit! :)
 • Liesbeth Janssen
  Iedereen groeit van complimenten!
 • Janelle Van Dijk
  ik vind het een compliment als mensen zeggen dat ik een goede moeder ben, maar ook als ze zeggen dat ik goed ben in mijn werk.
 • Linda Wulff
  Krijg van mijn zoon wel eens een compliment maar van mijn vriend niet,dat vindt ik wel jammer ja.maar geef wel iedereen een compliment of ze er leuk uit zien of dat ze het goed doen.ik doe voor veel mens en dier helpen maar geen compliment jammer genoeg
 • Marianne Visser Van Klaarwater
  een complimentje aan een ander vloeit er bij mij altijd spontaan uit ongeacht bij wie. Zelf ontvang ik nogal eens complimentjes omdat ik er zo modieus en leuk uitzie, mooie artikelen schrijf, aardig ben,
 • Annie Gerrits
  een compliment is leuk voor iedereen van jong tot oud je groeit er van dus geef iedereen en compliment op zijn tijd
 • Petra Roelands
  ik krijg vaak complimenten over mijn kleding en mijn goede humeur. Maar ik zou graag ook complimenten krijgen over de taken die ik uitvoer op mijn werk. Het is niet altijd makkelijk om complimenten in ontvangst te nemen maar je voelt je er wel meer door gewaardeerd.
 • M Verhoeven
  Hierbij wil ik alle vrijwilligers een compliment geven voor het werk wat ze belangeloos voor andere mensen doen.
 • Lenneke Buijs
  Ik zou iedereen een compliment willen geven die attent is. Denkt aan iemand die ziek is, en een kaartje koopt. Ik ben daar zo onhandig, chaotisch in.
 • Katty Degroote
  Een complimentje geven aan iemand kost geen geld maar het kan wel iemand zijn dag volledig goed maken of invloed hebben op een bepaalde situatie. Ik geef graag complimentjes maar stiekem krijg ik ze ook graag al krijg ik er niet zoveel als ik er geef...
 • Tonnie Aar-Hendriks
  Ik heb vandaag nog complimenten gekregen, ik heb op de crematie van mijn vriendin waar ik 60 jaar vriendin mee was iets voorgelezen, en kreeg daarvoor van haar familie en andere aanwezigen heel veel complimenten. En ze gaven me al steeds complimenten omdat ik haar tijdens haar ziek zijn gesteund heb
 • Yvon Olthof
  Ik geef complimenten bij de vleet! ! Nou ik ze nog wat meer krijgen.
 • Yvon Olthof
  Ik geef complimenten bij de vleet! ! Nou ik ze nog wat meer krijgen.
 • Francisca De Heer
  Ik krijg geregeld complimenten over mijn uiterlijk, over mijn kinderen, over mijn man. Maar ik geef ook altijd complimenten, het is geweldig wat een compliment met iemand kan doen. zo ineens tover je een glimlach op hun gezicht, :) onbetaalbaar
 • Ineke Broekaart
  Lijkt wel of mensen dat steeds minder vaak gaan doen. Ik krijg zelf ook niet vaak een compliment. Maar zelf geef ik dat geregeld aan mensen.
 • mireille wolk
  IK wil heel graag alle mensen een compliment willen geven die spontan iets aardigs doen voor een ander persoon zonder daar gelijk iets terug voor te verwachten. Dit maakt het leven veel gezelliger ,leuker en makkelijker voor iedereen.
 • Anne Brouwers
  Ik krijg van veel mensen complimenten behalve van mijn eigen man, daar zou ik wel eens een compliment van willen.We zijn 25 jaar getrouwd en 25 jaar geen compliment gehad en geen bos bloemen.
  • ANDRE KROON
   als er een compliment verdient is het wel mijn vrouw die mantelzorger voor mij is ze doet alles voor mij ze zorgt voor de medicijnen die ik moet slikken (23 per dag) en aankleden helpen met eten en ga zo maar door dus ik vind dat zij dat zeker verdient grroet ANDRE