Onderzoeksresultaten: Aleve Feminax verlicht menstruatiepijn

85% van de vrouwen die Aleve Feminax hebben gebruikt, vinden het middel effectief bij menstruatiepijn. Gelukkig maar, want de meesten hebben er een paar dagen per maand last van.

39% van de vrouwen met menstruatieklachten heeft meestal een heftige menstruatie met bijvoorbeeld pijn of andere lichamelijke klachten**. “Ik voel me zeker twee dagen niet lekker”, zegt Monique (47). “Ik ben vlug vermoeid, heb het koud en ben misselijk. Ik ben dan niet mezelf.”

Buikpijn, rugpijn, hoofdpijn
Buikpijn en rugpijn zijn de meest voorkomende klachten gevolgd door buikkramp en vermoeidheid. Buikpijn is de absolute koploper: maar liefst 83% van de 1.000 vrouwen (19-49 jaar) heeft hier normaliter last van tijdens de menstruatie.** “Ik ga minder snel ergens naar toe. Ik blijf liever thuis omdat hevige buikkramp mij plotseling kan overvallen", zegt Demi (21). 66% heeft dan vooral rugpijn**. Dat kan hinderlijk zijn als je, zoals Carola (44), in de zorg werkt of een ander fysiek zwaar beroep.

Lek ik?
Ook kan hevig bloedverlies een stoorzender zijn. 65% van de vrouwen is tijdens de menstruatie eerder vermoeid, ook door hevig bloedverlies. Anja (44) voelt zich ‘moe, onzeker en slap’. 38% twijfelt soms aan de mate van bloedverlies**. 

Nu even niet
Twee derde van de vrouwen wordt in haar doen en laten wel eens belemmerd door haar menstruatieklachten. 46% zegt soms sociale activiteiten af. 9% meldt zich soms ziek op het werk. 56% wil dan vooral alleen zijn.** De bank of het bed is de plek in huis waar ze dan het liefst vertoeven.

Hulp bij menstruatiepijn: pijnstillers
71% van de vrouwen slikt pijnstillers om menstruatiepijn te verminderen. Ook rustig liggen en tijd voor jezelf zijn veelgenoemde hulpmiddelen.

Top 3 hulp-bij-menstruatieklachten**:

1.    Pijnstiller nemen (71%) 
2.    Op de bank of bed liggen (58%)
3.    Warm bad of douche nemen (55%)

Aleve Feminax* is speciaal ontwikkeld om de oorzaak van menstruatiepijn aan te pakken. Het verlicht de menstruatiepijn snel en werkt tot wel 12 uur lang. Ook helpt het de bloeding te verminderen. Zo proberen vrouwen zo goed en kwaad als dat gaat, te blijven functioneren, ondanks een stoorzender waaraan nu eenmaal bijna niet te ontkomen is. 
 

“Ik probeer niets te laten merken maar ben vaak een stuk vermoeider en heb veel pijn” (Miranda, 37)

* Lees voor het gebruik de bijsluiter. Aleve Feminax: naproxen, niet te gebruiken door patiënten die lijden aan ernstige nier- of maagklachten. KOAG nr: 80-0616-0935

**Bronvermelding: Onderzoek uitgevoerd door hettestpanel.nl onder 1.000 vrouwen (18-49 jaar) met menstruatieklachten, april 2016. 
 

Helaas je kunt niet meer deelnemen!
 • Elvira Haberland
  Voor mij geen wondermiddel, maar wel één van de weinige dingen die een beetje verlichting brengen als ik veel pijn heb op de eerste dag.
 • Kim Manshanden
  Werkt super voel me gelijk weer top fit nooit verwacht maar tovh waar wonder middel
 • Esther van der Hoeven
  Goud voor de eerste 24 uur!
 • Zaicha De Groot
  Wondermiddel