Onderzoeksresultaten: Het Grote Zomeronderzoek

Vrouwen & de zomer: bijna de helft ergert zich aan zweet, ruim een kwart heeft meer zin in seks. Ruim 1 op de 3 vrouwen vindt de zomer van 2017 tot nu toe (na een goed begin) tegenvallen.
Wanneer de zomer aantrekt hopen ze op hoge temperaturen, zwoele zomeravonden en meer seks. Ze zitten minder te wachten op mannen met teenslippers en tanktops.

Muggen grootste zomer-ergernis
We zouden geen Nederlanders zijn, als we niet de negatieve kanten van de zomer benoemen. Ergernissen die worden genoemd zijn vooral de muggen (78%), zweet (48%), de BBQ- of vuurkorflucht van de buren (14%) en niet weten wat je aan moet met warm weer (10%). En dan dat schuldgevoel als je binnen zit terwijl het mooi weer is… ruim de helft van de Nederlandse vrouwen herkent het!

Meer zin in seks
Ruim een kwart van de vrouwen geeft aan meer zin in seks te hebben in de zomer. Reden hiervoor zou kunnen zijn dat ruim de helft van de vrouwen aangeeft iedereen mooier te vinden in de zomer. Daar komt bij dat voor 5% van de vrouwen een perfecte zomerdag niet compleet is zonder goed geflirt te hebben.

4 op de 10 voelt zich niet prettig in bikini
Naast irritaties van buitenaf zijn vrouwen ook kritisch op zichzelf. 41 procent van de vrouwen voelen zich bijvoorbeeld niet prettig in bikini. 63% gaat vlak voor de zomer anders om met haar uiterlijk dan de rest van het jaar. Harsen/epileren/scheren (40%), nagels lakken (36%) en afvallen (22%); we willen graag goed voor de dag komen in de zomer.

Auto ergernissen: files en openbare toiletten  
Nederlandse vrouwen gaan graag op vakantie in de zomer: 42% gaat ieder jaar en 44% soms. Bijna de helft gaat meestal met de auto en daar gaat het helaas weer mis. Ruim twee derde ergert zich tijdens de rit. Aan files (48%), openbare toiletten (28%), andere weggebruikers (25%), ruziënde kinderen op de achterbank (14%) en/of de hitte (19%).

Helaas je kunt niet meer deelnemen!