Mogen we 1 minuut van je tijd? Doe mee en maak kans op een lekkere goodiebag!

Duurzaamheid speelt een steeds belangrijkere rol in ons leven. Ben jij daar bewust mee bezig? Laat het ons weten en maak kans op één van de vier lekkere goodiebags!

Heb jij er wel eens over nagedacht hoe duurzaam je bent? Heb je vandaag het licht uit gedaan of de verwarming laag gezet, toen je van huis vertrok? Vertel het ons en maak kans op een lekkere goodiebag t.w.v. €15,-. We geven er vier weg!

 

 

Winnaars goodiebag:

 • Angela van Klaveren
 • Marian van de Schilde
 • Paul Hut
 • John Bouman

Van harte gefeliciteerd!

Helaas je kunt niet meer deelnemen!
 • Marian Van De Schilde
  Ik ben al zolang als ik het mij kan herinneren met bezuinigen en recyclen, helaas is er tegenwoordig geen gft afval inzameling meer, lampen, batterijen, medicijnen, plastic, glas, noem maar op, alles wat apart ingezameld kan worden, dat doen wij al jaren, wij hebben een Toon thuis, dus kunnen ook het verbruik in de gaten houden, dubbele beglazing, lichten uit in kamers waar niemand is, we zijn er allemaal aardig mee bezig, een beetje zorgen dat er straks voor onze kinderen en eventueel kleinkinderen ook nog een planeet is. De fiets wordt zoveel mogelijk gebruikt, de auto 1 keer per week, om oma te halen om lekker te komen eten, kortom wij zijn goed bezig.
 • John Bouman
  De planeet moeten we doorgeven aan onze kinderen. Als we er allemaal verantwoordelijk mee omgaan moet dit toch lukken. Pak eens indien mogelijk de fiets, zit je niet zo gestrest achter het stuur en bespaar je zomaar benzine door zelf te trappen.
 • John Bouman
  Huis is op alle mogelijke manieren geïsoleerd en voorzien van zonnepanelen. Heb een klokthermostaat dus verwarming laag zetten kun je niet vergeten. Waar een energiezuinige lamp nut heeft is er ook één aanwezig. Afval wordt voor zoveel mogelijk gescheiden dus ik denk dat ik op de goede weg ben.
 • Dik Krikke
  Weiger in alle winkels plastic tasjes. heb altijd een linnen tasje bij mij.Ook oud papier gaat naar een goed doel.
 • Ik werd te laat wakker dus aangekleed zonder licht aan, geen thee gezet....superzuinig!
 • Van recyclen kun je een creatieve hobby maken en afval scheiden ruimt ook zo lekker op je hoofd :).
 • Het eerste koude water uit de warmwaterkraan gaat in de bloemengieter. Lege broodzakjes kun je goed gebruiken om een schaaltje in de koelkas af te dekken. Scheelt een hoop aluminiumfolie. De stekkerdozen hebben een aan/uit schakelaar dus geen stroomverspilling.
 • Nadia Lauwers
  Ik let heel goed op mijn verbruik. Zelfs op het werk moet men lachen als ik achter de anderen het licht uit doe. Ik heb al eens een grondige check up van de woning laten doen, en heb nadien zoveel mogelijk de raad opgevolgd van de deskundige; de thermostaat staat hier in de winter op 19 graden. Eens je dat gewoon bent, heb je het echt niet koud, je kan gemakkelijk iets dikkere kledij aan doen, of een dekentje gebruiken tijdens het tv kijken. Overal in huis hangen spaarlampen, en ik laat geen toestellen stand-by staan.
 • Joke De Bruijn
  Soms bewust, soms onbewust ben ik wel met duurzaamheid bezig. Ik draai een was, alleen wanneer de machine echt vol zit. De verwarming uit, als we niet thuis zijn. Lampen uit in ruimtes waar ik niet ben, deuren dicht om de warmte binnen te houden. Stekkers uit de stopcontacten van opladers die we niet gebruiken. Een paar voorbeelden waar ik toch wel,op ben gaan letten.
 • Wendy Viskil
  onbewust ben ik wel mee bezig. Gewoon omdat ik het anders zonde vind. Zet de cv optijd lager en ook alleen aan als het echt koud is. Hoofdverlichting in de woonkamer is led. Douche kort en trek de stekkers uit het stopcontact van dingen die weinig gebruikt worden in huis. Dus ja..ik ben een beetje duurzaam.
 • Mv Varkevisser
  Lampen uit in kamers waar je niet bent, led-lampen en solerlampen, kort douchen en een warm vest aantrekken i.p.v. de kachel aan en zeker niet aanzetten als je niet thuis bent. Dan ben je al goed onderweg om duurzaam bezig te zijn. Het kan natuurlijk altijd beter dus tips zijn welkom. Zonnepanelen op het dak is een wens, maar helaas te prijzig voor ons.
 • Jo Horsman
  Ik ben best goed bezig, spaarlampen alles geisoleerd van vloer tot zolder buitenmuren. verwarming gaat op tijd zachter als ik weg ga en ook let ik erg op dat we geen water verspillen. Gescheiden afval brengen we naar het verzamel punt.
 • Saskia Stuivenberg
  Hier in huis proberen we er wel aan te denken. Spaarlampen hebben we, papier en glas wordt gescheiden, bij het douchen gaat de kraan maar op half open en bij het tanden poetsen en scheren blijft de kraan dicht totdat je het water echt nodig hebt. De kachel gaat in de nacht op 17 gr
 • Simone Wierenga
  Ik probeer er wel zoveel mogelijk op te letten. De verwarming gaat altijd uit als we weg gaan. Daarnaast zetten we hem ook alleen aan als het echt koud is. Verder zet ik tegenwoordig (ook ivm het afvallen) een hele pot thee op een theelichtje zodat ik niet de waterkoker bij elk kopje opnieuw aan moet zetten. Lege flessen worden weggebracht, gft, papier en gewoon afval wordt gescheiden en het glas gaat naar de glasbak.
 • Simone Wierenga
  Ik probeer er wel zoveel mogelijk op te letten. De verwarming gaat altijd uit als we weg gaan. Daarnaast zetten we hem ook alleen aan als het echt koud is. Verder zet ik tegenwoordig (ook ivm het afvallen) een hele pot thee op een theelichtje zodat ik niet de waterkoker bij elk kopje opnieuw aan moet zetten. Lege flessen worden weggebracht, gft, papier en gewoon afval wordt gescheiden en het glas gaat naar de glasbak.
 • Pieter Hoolsema
  Weet zeker dat er nóg meer kan worden bezuinigd met tips, adviezen en hulpmiddelen en die zullen we zeker weten allemaal opvolgen.
 • Kevin Van Laar
  Ik heb een zonneboiler en lichtsensoren geplaatst in badkamer en toilet (blijven lampen niet per ongeluk aan staan). Met een slimme thermostaat voorkom ik onnodig warmstoken. Duurzaamheid is belangrijk, hoewel je dit ook op een leuke manier (gadgets) kunt regelen.
 • Kevin Van Laar
  Ik heb een zonneboiler en lichtsensoren geplaatst in badkamer en toilet (blijven lampen niet per ongeluk aan staan). Met een slimme thermostaat voorkom ik onnodig warmstoken. Duurzaamheid is belangrijk, hoewel je dit ook op een leuke manier (gadgets) kunt regelen.
 • Theu Lammers
  Eerlijk gezegd ik denk er helemaal niet bij na maar dat zou wel moeten.
 • Christa Volders
  De verwarming gaat s middags een graadje lager. En tegen 19 uur naar 15 graden. Als de zon schijnt, laat ik het op 15 graden. De zon verwarmt dan het huis (veel ramen). Lampen uit in ruimtes waar niemand is. Plastic, ijzer, karton wordt gescheiden. Groen afval wordt compost en groenteschillen gaan naar de dieren.
 • Hans Peter Petersen
  Bij ons draait de verwarming op een vooraf ingestelde thermostaat. Dus 's morgens half uurtje voor het opstaan aan en rond 8 uur weer laag. Tegen de tijd dat we weer thuis komen is het weer behaaglijk warm in huis en een uur voor het slapen gaan gaat de kachel weer laag. daarnaast scheiden wij groen afval , plastic en blik, chemisch en rest afval. Kapotte apparaten en lege batterijen gaan naar de verzamelplaatsen. Met lege flessen zonder statiegeld doneren wij aan de voedselbank via de inzamelgelegenheid bij C1000 Kuipers in Oldenzaal. Alles wordt, als het enigszins kan met de fiets weggebracht. Hoe duurzaam kun ja zijn haha!
 • Sjan Helvert
  jammer heb mijn code niet in kunnen vullen dus ik loop mijn punten mis. Dit is al de tweede keer
 • Leon Fonville
  wij hebben bijna uitsluitend led lampen in huis.
 • Corrie Ockhuijsen
  Ik doe het afval apart! Trek de stekkers uit het stopcontact als ik ga slapen of niet thuis ben. Zet de cv lager en douche kort. Heb de cv alleen in de huiskamer aan en verder niet. Heb weinig verlichting aan dus ben wel goed bezig
 • Agnes vd Haak
  leuk initiatief deze vragenlijst; het zet me meteen aan het denken of ik wel duurzaam genoeg bezig ben en wsl nog wel een tandje erbij kan zetten wat duurzaamheid betreft.
 • Charlotte De Jonge
  Ik zet het licht altijd uit in ruimtes waar ik niet ben. Ook zet ik het beeldscherm van mijn computer altijd uit als ik bv. ga lunchen en later nog verder ga werken. De thermostaat slaat automatisch af op bepaalde tijdstippen en als ik een keer laat thuis ben of een weekendje weg ga, dan zet ik de temperatuur altijd helemaal laag.