Stelling van de week 40

Deze week was het weer dierendag. Traditioneel een dag om huisdieren te verwennen, maar de laatste jaren ook steeds meer een actiedag voor dierenactivisten, met dit jaar de slogan: '4 oktober eet geen dieren-dag’.

Er zijn ook vegatariers die hun huisdieren vegetarisch eten geven, omdat ze vinden dat ze consequent moeten zijn.  

De stelling van de week is:

Als vegetariër moet je ook je huisdieren vegetarisch laten eten.

Wat vind jij?

Helaas je kunt niet meer deelnemen!
 • Lana
  Natuurlijk moet je je huisdieren niet zomaar groenten en zo geven als het eigenlijk carnivoren zijn, dan krijgen ze gegarandeerd tekorten. Met merken zoals Yarrah Vega, AmiCat, AmiDog en Benevo is vega(n) voeren echter prima mogelijk, ook voor honden en katten. Het gaat om compleet voer, dus je huisdier komt niets tekort. Alleen bij speciale diƫten moet je even goed opletten of het dan ook nog kan. Voorwaarde blijft natuurlijk altijd dat je huisdier gezond is. En voor wie vanuit zijn onderbuikgevoel gaat roepen dat vega(n) voeren echt niet kan, maar zelf ondertussen voer van grote of goedkope merken geeft: kijk eens naar het vleespercentage. Meestal is dat bijna niets.
 • Anne
  Die mensen moeten geen huisdieren nemen!
 • Susan
  Nee , ik vind niet dat je dat dieren moet aandoen . Ik ben zelf al meer dan 30jaar vegetarier , dat is een keuze. Katten en honden zijn omnivoren en hebben niet zelf de keuze .
 • Martine
  Als we het over honden of katten hebben, dan ben ik het oneens. Honden en katten zijn carnivoren. Mensen van oorsprong ook, maar die kiezen er zelf voor om geen vlees meer te eten, die beslissing mag de mensheid niet voor een hond of kat maken.
 • Meta
  Oneens er zijn diersoorten die vlees moeten eten dus het ligt er maar net aan wat voor dieren je hebt