Vaderdagcadeau kost gemiddeld €34

Gemiddeld wordt er €34 aan een Vaderdagcadeau uitgegeven. Dat blijkt uit een onderzoek door hettestpanel.nl onder 874 respondenten. De meest gegeven cadeaus zijn lekkernijen, huis-, tuin- en keukenproducten en boeken of tijdschriften.

Eet smakelijk
Vaders die van het Bourgondische leven houden komen het beste aan hun trekken; Meer dan een derde koopt iets lekkers te eten of te drinken voor zijn of haar vader. Naast cadeaus wordt de dag ook met familiebezoek of een uitje gevierd. Madeleine (47): "Als het mooi weer is, komen mijn ouders naar ons toe en vieren we voor mijn man en mijn vader Vaderdag in de tuin en eten we samen iets lekkers en zijn er kleinigheidjes voor de papa's."

Verrassing
Op de vraag wat de vaders verwachten antwoordt 67% dat hij zich graag laat verrassen. Sommigen hebben daarentegen al een vermoeden: "Ik laat me volledig verrassen op Vaderdag door mijn kinderen en mijn vrouw. Ik denk dat we beginnen met een lekker ontbijtje en wat leuks gaan doen met z'n allen op de dag zelf ", laat Alwin (30) weten. Mitch (47) is wat sceptischer: "Dat laat ik aan mijn zoontje over. Zal allemaal wel niet zo spannend zijn, want twee maanden geleden was hij mijn verjaardag ook vergeten". 

'Commercieel gebeuren'
Toch is niet iedereen fan: 1 op de 5 viert geen Vaderdag en 27% vindt het onzin. "Ik vind het een commercieel gebeuren om dan je (schoon)vader te verwennen. Ik doe liever op een ander moment iets leuks voor/met hen om hen te bedanken", zegt Caro (30).

Lees hieronder meer resulaten uit het onderzoek:

Helaas je kunt niet meer deelnemen!
  • Jcmi Prinsen
    mijn vader wilde een lekker geurtje van een bepaald merk hebben. dus dat heeft hij ook gekregen.
  • Francisca De Heer
    Mijn vader krijgt van mij een zelf ingekleurde kleurplaat :) en mijn man krijgt een knutsel van de kinderen... Verder koop ik nooit iets, ook voor moederdag word er niets gekocht
  • Ik vind de uitkomsten leuk weergegeven m.b.v. een factsheet :).