Wat is jouw snack-excuus?

Vrouwen die nooit snacken, zijn op één hand te tellen. De meeste vrouwen houden wel van iets zoets of hartigs tussendoor. Maar waarom zoeken ze daar dan vaak een goed excuus voor?

Twee derde van de Nederlandse vrouwen eet (bijna) dagelijks een of meer tussendoortjes, blijkt uit ons onderzoek. En waarom ook niet? ‘Als je zin hebt om lekker te snacken moet je dat vooral doen!’, zegt Carola (31). ‘Geniet ervan!’

Carola is echter in de minderheid: 63% van de vrouwen zoekt naar een goede reden of excuus voor het ‘moment van zwakte’, zoals ze dat toch vaak ervaren. Veel gehoorde redenen om dan toch een pak of zak van het een of ander open te trekken zijn: dat heb ik wel verdiend, morgen ‘balans’ ik het wel weer recht, en: samen snacken is gewoon gezellig.

We hebben 1.395 vrouwen ondervraagd over hun excuses en redenen waarom zij zich toch soms laten verleiden tot een tussendoortje. 72% vindt dat ze af en toe mag genieten van een lekkere snack, bijvoorbeeld na een lange dag werken of een tegenvaller. Of zoals Chantal (38): ‘Vanavond weinig gegeten, ik ben ongesteld of: het is tenslotte weekend’.

Een andere tactiek hanteert Cynthia (47): ‘Vragen aan een ander of ze er zin in hebben en dan zelf mee-eten’. Zo blijkt uit het onderzoek dat 56% een ‘partner in crime’ zoekt om samen te snacken, om het minder erg te maken.

Bekijk de video voor nog meer openhartigheden van de Nederlandse vrouw over haar snackgedrag.

Met welke reden snack jij? Ben jij ook een ‘excuus-snacker’, of heb jij geen goede reden nodig om gewoon lekker van een tussendoortje te kunnen genieten? We hopen dat laatste.

Afbeelding: NU.nl / iStock

Helaas je kunt niet meer deelnemen!
 • Jcmi Prinsen
  een soort van beloning, een pick-me-up
 • Joke van Polen
  Ik snack graag met mate
 • Hetty Riet
  Ik heb totaal geen excuus. Ik vind het gewoon lekker en daarom eet ik het. Wel met mate hoor. Ik moet het liefst 2 kilo bijkomen dus dit is erg lekker. Ben gezond. Ik rook zelfs maar alles is goed.
 • Vivian Heuer
  tja... toch ook een echte stress snacker.. en dan de hartige snacks.. gelukkig ben ik geen zoetekauw... alleen bij veel stress maar ook best een gezellig avondje snacker...
 • Marion Fontijn
  Nooit snacken is een groot woord maar de keren dat ik het doe is op 1 hand te tellen.
 • Dinie Dalsem
  ik ben een snack eter mijn man ,moet mij af en toe remmen,maar het word minder nu. dinid01
 • Petra Doyle
  ik ben een stresssnacker
 • Anne Brouwers
  Soms snack ik omdat ik verdrietig ben. Meestal gaat het wel goed en snack ik gezonde tussendoortje zonder koolhydraten.