Kleurenstress? Niet nodig! My Color Passport weet welke tint bij jou past.

Je bent aan het shoppen en je hebt de perfecte oogschaduw gevonden. Er is alleen 1 probleem: welke kleur? De app ‘My Color Passport’ heeft het antwoord. Dit persoonlijke stijladvies op je smartphone neem je overal mee naartoe zodat je nooit meer voor moeilijke kleur-issues komt te staan.

Wat is mijn kleur?
Maar liefst 354 vrouwen gingen met de digitale kleurenwaaier op zak langs één van de samenwerkende winkels. ICI Paris XL in Amersfoort had het met bijna 40 dames het drukst met persoonlijke kleuradviezen uitdelen.

Hoe werkt het?
Eigenlijk heel simpel: je downloadt de app, bezoekt één van de deelnemende winkels en krijgt gratis advies. Er moet natuurlijk wel het één en ander vooraf geactiveerd worden maar dat was voor zeker 78% van de testers goed te doen. 86% is ook na activatie (zeer) tevreden over het gebruiksgemak van de app. Toch moesten sommigen even zoeken, zo liet Jose (49) bijvoorbeeld weten: "Ik kan nog niet gemakkelijk de mogelijkheden vinden, ik vind de wekelijkse update van kleuren wel leuk en heb er ook al gebruik van gemaakt" en Nanda (34) geeft aan dat ze de app lastig werkend heeft gekregen.

Concept is goed, werking nog niet optimaal
De digitale kleurenwaaier werd positief maar ook kritisch ontvangen. De testende vrouwen waren verrast met hun persoonlijke make-up advies: "Een leuke kleurenanalyse. Er werd gekeken naar ogen, haar en huid. Naast de kleurenanalyse kreeg ik ook een make-up advies. Zowel de kleurenanalyse als het make-up advies waren duidelijk. Van de kleurenanalyse heb ik nu een leuke app, die ik mee kan nemen. Erg bruikbaar”, zegt Anja (44). Feedback van Annuschka (53) is: "Basisprincipe is echt wel goed, alleen kan er veel meer uitgehaald worden. Dat kost misschien iets meer tijd en opleiding van de verkoopsters, maar zal de verkoop zeker verhogen. En klanten (ik zeker) zal dan zeker weer terugkomen naar deze winkel.”

Make-up, interieur, kleding en meer
My Color Passport geeft niet alleen kleuradvies voor make-up, je kunt er ook je interieurkeuzes en fashionaankopen mee uitzoeken. 36% van de testers hebben de app dan ook voor andere zaken dan alleen make-up ingezet. Ook Monique (31) weet voortaan wat ze wel en niet moet aanschaffen, ze heeft zelfs haar app omgeruild voor de niet-digitale variant van My Color Passport: "Ik was vooraf wat sceptisch maar de kleuren klopten echt. Het werd me ook duidelijk waarom sommige kleuren kleding of make-up het net niet waren en je bij sommige direct denkt ‘Wow’. Ik heb ook echt de fysieke My Color Passport aangeschaft omdat ik dit prettiger vind dan de app”, vertelt ze.

Hulp bij kleurkeuze
Hoeven My Color Passport-gebruikers nu nooit meer na te denken over welke kleur ze moeten kiezen? 230 dames gaven in ieder geval aan van wel, zij kennen dankzij de app alle kleuren die echt bij hen passen. En niet alleen de kleurzekerheid van de vrouwen nam toe, ook kreeg 29% sinds het gebruik van het kleurenpasport meer complimentjes en voelt 42% zich zekerder door de app. Ook de 45-jarige Sharda heeft geen twijfels meer: "Dit is een goede hulp voor mij bij het kiezen van kleuren waarbij ik twijfel of het wel goed bij mij past”. Toch eindigt de app met een 6,4 als eindoordeel en slechts een kleine meerderheid van 59% zou de app aanbevelen.

Benieuwd naar meer over My Color Passport? Lees het hier.

Helaas je kunt niet meer deelnemen!