Meguiar’s New Car Kit getest en "Het resultaat mag er zijn!"

Wat is er nou prettiger dan een auto die er vanbinnen en vanbuiten als nieuw uitziet? De Meguiar’s New Car Kit biedt acht producten die je bolide optimaal verzorgen, en het Autoweek testpanel heeft ze allemaal in de praktijk getest. Zijn deze producten je geld waard?

"Hiervóór kende ik het merk Meguiar’s niet eens, maar mijn lak glanst zeker meer dan wanneer ik andere poetsmiddelen gebruik.” Vreemd genoeg was ruim de helft van de testers niet bekend met Meguiar’s, maar na het testen is iedereen erg enthousiast over de set poetsmiddelen van de Amerikaanse fabrikant. Maar liefst 95 procent van het panel beoordeelt de Kit als ‘goed’ of zelfs ‘zeer goed’, en meer dan tachtig procent van de deelnemers zou in het vervolg opnieuw kiezen voor de spullen van Meguiar’s.

‘Doet wat het belooft’
Meguiar’s New Car Kit bevat enerzijds drie producten om je auto grondig schoon te maken. Zo claimt Meguiar’s dat je kunt wassen zonder krassen met de microvezel washandschoen, terwijl de Ultimate Wash & Wax zorgt voor een mooie basisglans en de Water Magnet-droogdoek de auto snel weer droog heeft. Klinkt goed, en volgens ons panel maken de producten de claims waar.

“Meteen na het wassen zag ik minder kleine schades op de lak, terwijl ik daarvóór echt dacht dat het krassen waren”, zegt een panellid. Een ander vult aan: “Bovendien is het handig dat de droogdoek en washandschoen in de wasmachine kunnen en dus herbruikbaar zijn.”

Vijf andere producten zorgen daarna voor een goede bescherming en een langdurig resultaat. De Ultimate Wax is aan te brengen met “een nuttige zachte spons” en uit te poetsen met “een stevige doek die eveneens in de wasmachine kan”. Sowieso krijgt de herbruikbaarheid van de set veel lof.

En dan de banden: ons panel is te spreken over de kwaliteit van de Endurance Gel, maar “het opsmeren is wat onhandig, mede door de kleine spons”. Daar staat tegenover dat “het resultaat wel lang zichtbaar blijft”.

‘Bovengemiddeld goed’
Acht schoonmaak- en verzorgingsproducten voor minder dan zestig euro. Vinden we dat de moeite waard, heren en dames panelleden? “Goedkoop is anders, maar de producten van Meguiar’s zijn bovengemiddeld goed en het resultaat mag er zijn. Je krijgt bovendien behoorlijk veel waar voor je geld, al missen we nog een ruitenreiniger.” Waarvan akte. Afgezien daarvan: is Meguiar’s New Car Kit een aanrader voor mensen die hun auto weer als nieuw willen laten glimmen? “Absoluut!”, oordeelt ruim tachtig procent van ons panel.

Helaas je kunt niet meer deelnemen!
 • Maria Anne Cecile Zegers
  Misschien krijg ik weer zin in het schoonmaken van mijn auto bij het zien van jullie MNC kit?
 • Henry Van Velsen
  Ik heb net een nieuwe Audi A6 gekocht en die wil ik graag gaan vertroetelen met dat lekker badschuim!!! ;-)
 • Andre Van Veghel
  Ik wil testen of wat ze zeggen echt zo is! Ik heb een nieuwe zwarte auto!
 • Andre Kooij
  Dit zal goed van pas komen voor mijn zwarte Opel Insignia. Kunnen de kransjes ontstaan door het wassen verholpen worden en ook tegen bescherming tijdens de komende winterperiode zal dit helpen. André Kooij
 • M.H.Th.A.W.J. Hopman
  Zelf gebruik ik Meguiars al jaren, ben enorm fan van o.a. de 'NXT Generation' produkten, het kost wat tijd en moeite, maar de auto's zien er dan ook weer waanzinnig uit van buiten én binnen! Leuk te zien dat er meer mensen enthousiast zijn geworden over Meguiars.
 • Irma Voortman
  de ultieme uitkomst voor mijn zwarte punto !!
 • Lijkt me fijn zo voor de winter mijn auto goed te beschermen en glanzend te houden
 • M Blom
  Ik heb veel last van modder op de weg bij kool campagne's in mijn woonplaats dus het zou erg welkom zijn
 • Francina Mus-Westdijk
  Ik heb weleens gereageerd als testpanel op dit product maar nooit mee kunnen doen, mijn auto was ik altijd zelf en daarom dacht ik misschien win ik weleens. Véél groeten Francien
 • Jan Van Den Bogerd
  Ik zal zeker de auto van mijn schoon moeder wassen Groetje Jan
 • Monica Van Doorn
  Wij hebben een echt vette kickuh camper oldtime Mercedes aangeschaft. Hij heeft hier en daar nog wat schade, dus wij zouden er heeeeeeeel erg blij mee zijn! Met vriendelijke groeten, raymond wils en monica van doorn
 • Janny Kapel
  Aangezien mijn auto, gezien de buiten en binnen kant, best wel een goed product zou kunnen gebruiken, opteer ik hiervoor!!!! Hij is nml heel erg vies en bemodderd!!!!
  • Hendry Scheijbeler
   Mijn Ferrari F360 Spider zit volledig onder zwarte puntjes van de roetuitslag,ik wil heel graag uitproberen of deze me autolak glans weer terug te krijgen.Moet elke week naar de garage om me auto te laten poetsen.ik hoop hiermee deze proefpakket uit te testen.
  • Hayder Al Baghdadi
   Hoi ik heb een Alfa Romeo 147 door een lek komt er af en toe een geurtje door de ventilatie naar binnen het stinkt soms dus naar olie als de auto warm word, ben zuinig op me auto dus heb het probleem opgelost maar de geur die blijft erin hangen wat nu zou dit product helpen.? Gr. Hayd
  • Astrid Rompas
   Ik heb een mooie volkswage passat station en ben er zuinig op, dit omdat het de auto de pronkstuk van mijn overleden man was. Er zitten wat kleine krasjes op die ik graag weg wil poetsen. En dan zou dit middel goed zijn om uit te testen! !
  • Lindsay Engelen
   Ik zou het graag willen testen voorop mijn auto. Hij is erg vies en daarbij kan ik dit ideaal testen!