Nooit meer ruiten krabben! Test een standkachel van Webasto

Wil jij nooit meer gehaast en met koude handen het ijs van je ruiten krabben? En wil je altijd in een behaaglijk warme auto stappen? Dat kan als je auto voorzien is van een Webasto-standkachel. AutoWeek zoekt 5 lezers die in week 50 en 51 zo’n standkachel willen testen. Bevalt-ie? Dan mag je hem na de testperiode houden!

Wie heeft er nu geen hekel aan ijs krabben? En daarna huiverend in een ijskoude auto wegrijden is ook al geen pretje. Bovendien zijn die net schoongeschraapte ruiten vaak zó weer beslagen. Behalve oncomfortabel is dat ook nog eens onveilig. Niet zo vreemd dat 's winters tijdens het eerste kwartier van de rit de meeste ongelukken gebeuren. Met een Webasto-standkachel heb je vanaf het begin een volledig vrij gezichtsveld. De standkachel verwarmt de auto in korte tijd voor en de warmte binnen in de auto ontwasemt de ruiten rondom. Bovendien is het gebruik van deze kachel vriendelijk voor motor én milieu. Een voorverwarmde motor heeft nu eenmaal minder brandstof nodig om te functioneren, vooral direct na het starten. Een standkachel van Webasto kun je met een speciale app via je smartphone op afstand inschakelen of zelfs van tevoren programmeren. Geen smartphone? Geen probleem: je kunt de standkachel ook via sms inschakelen.

De juiste standkachel voor elke auto
Webasto heeft een pasklare oplossing voor elke auto – van klein tot groot. De hypermoderne ThermoTop Evo is zelfs speciaal ontwikkeld voor auto’s die heel weinig ruimte onder de motorkap hebben.

Meedoen
Wil jij graag de Webasto-standkachel beoordelen en ons laten weten wat je ervan vindt? Geef je dan nu op voor dit testpanel. En als de kachel je bevalt, dan is-ie na afloop van de testperiode helemaal van jou! Uit alle aanmeldingen selecteerd de redactie van AutoWeek vijf gelukkigen die de ThermoTop Evo mogen beoordelen.

Belangrijke informatie voor dit testpanel:

 • Om deel te kunnen nemen aan dit testpanel, dienen we de exacte uitvoering van jouw auto weten. Dit kun je aangeven bij jouw aanmelding.
 • De standkachel zal in week 48 of 49 ingebouwd worden in Rozendaal of in Kampen. Een andere week of locatie is niet mogelijk. Je kunt wel zelf de afspraak maken op een dag en tijdstip dat het jou uitkomt.
 • Afhankelijk van het model auto, ben je je auto voor het inbouwen een paar uur kwijt. Inbouwen vindt plaats op kantoordagen tussen 9.00 en 17.00 uur. 
 • De standkachel zul je bedienen met een app, dus een smartphone is belangrijk. De standkachel kan ook per sms of met een afstandsbediening bediend worden.
Helaas je kunt niet meer deelnemen!
 • Christian Everhardus
  Ik heb net een hagel nieuwe Renaul Grand Scenic mogen ontvangen. De standkachel is voor mij een zeer gewenste aanvulling op deze veel gereden en populaire auto. Ben erg benieuwd naar de resultaten, want voordat deze diesel op temperatuur is, duurt dat toch wel even.
 • Jacco Salomons
  Zo'n kachel heb ik altijd al willen hebben! Alleen de prijs heeft me toen tegengehouden en ik hoop dat ik hem mag testen.Dit is echt een mooi product en ben benieuwd naar de werking en beleving hiervan. Ik heb ruimte zat onder mijn motorkap van mijn 3 deurs auto van bj 2010 dat heb ik al gecontroleerd :-)
 • Gerard Lankheet
  Lijkt me geweldig een standkachel. ga 's-morgens al om 5 uur op pad dus scheelt het me in de winter een hoop tijd
 • Annemieke Rosendahl
  Deze lijkt mij ideaal met vervoer van mijn gehandicapte dochter, kan ze zonder dat we haar helemaal in moeten pakken met fleecedeken zo de auto iin gereden worden. Ben benieuwd of de kachel de auto goed op temperatuur kan brengen.
 • Marco Van Nunspeet
  lijkt mij een aangename manier om de morgen te beginnen in een auto vrij van sneeuw en ijs
 • Erwin Muskee
  In combinatie met mijn ecoflex diesel,lijkt het me ideaal. Nog minder uitstoot en slijtage aan de motor en geen koude handen meer, nu maar hopen dat ik 1 van de gelukkigen ben.
 • J Gelder
  In onze Fiat Panda TwinAir Turbo is vast nog wel ruimte voor een Webasto-standkachel. Webasto en FIAT-techniek vormen de perfecte combinatie voor een mooi autoleven.
 • Marinus De Jong
  Heb in Zweden en Noorwegen veel auto's gezien die deze systemen toepassen. Voor ons zou het ideaal zijn voor de vakanties in dit soort landen. Ook in Nederland zal het een oplossing zijn. Ten aanzien van energiegebruik etc. heb ik nog geen beeld wat dit in de praktijk betekend. Ben benieuwd wat de testresultaten zijn. En natuurlijk of wij bij de genomineerden zijn..
 • Jonnie Litjes
  Kennis van mij had 15-16 jaar geleden 1 in een patrol zitten. Had deze standkachel op rode diesel lopen,(auto niet) toen bij een controle werd die beboet ,voor het gerecht laten komen en Werd in het gelijk gesteld. Auto liep niet op rood alleen de standkachel. Staat nergens in de wet dat dat niet mocht. Maar het is ideaal zo'n ding in je auto.
 • Zo'n zuinige diesel is best oké, is alleen zeker niet snel warm. Geen garage in het bezit dus krabben geblazen.. Stand-kachel gekocht maar nooit ingebouwd, te weinig ruimte naar mijn idee? Gaat Webasto dit wel lukken?? Lijkt mij best grappig een fluitende auto voor de deur.
 • Pieter Veenstra
  Ik heb een rolstoelbus voor mijn dochter, daar hebben we er zelfs 2 stuks in. 1 voor de koelvloeistof die de ramen ook schoon maakt als het vriest en 1 die meer de ruimte achterin met luchtverwarming , allebei met een programmeerbare afstandsbediening omdat we meestal wel een half uurtje van de voren weten dat we weg gaan en dan is de bus mooi op bedrijfstemperatuur en de ruimte lekker warm voor mijn dochter. Daarnaast heb ik me opgegeven voor mijn VW POLO welke er niet 1 heeft, wie weet.
 • Martin Vermeulen
  Het enigste nadeel van een Renault Grand Espace is het ijskrabben van het enorme glasoppervlak, ben benieuwd of een stand kachel ook geschikt is voor zulke grote auto's?
 • Patrick Meeren
  Altijd zomer, ook in de winter! Zo wordt een standkachel een strandkachel. Wat zullen de buren wel niet denken....
 • Rob Geissler
  Ik stap iedere ochtend om 6 uur in de auto,dus het lijkt mij de ideale testcase.
 • Henri Boxtel
  Dit zou een ideale oplossing zijn dit omdat ik iedere ochtend vroeg weg moet en mijn dochtertje ook dan weg moet brengen dus zou wel fijn zijn in een voorverwarmde auto.
 • willy kloeze-munnike
  ik ben benieuwd of dat inderdaad werkt, dat zou een hele feine oplossing zijn voor de koude handen die je anders hebt bij het saneeuw schrapen
 • Alexandra Van Den Duine
  In week 51 gaan we met de auto naar Denemarken, dat zou een mooie gelegenheid zijn om de standkachel te testen!
 • Arthur Ticheler
  Ben benieuwd of het inderdaad ook brandstof bespaart bovenop de verhoging van het comfort: De standkachel heeft ook brandstof nodig....
 • Jan Van Der Vinne
  Lijkt mij de oplossing wil het graag proberen.
 • Guus Timmermans
  Het testen van een standkachel lijkt me super. Al veel over gehoord maar nog nooit zelf mogen ervaren.
  • Ando Van Bergen
   Het is op een comfortabele manier de winter door met de warm gevoel zodra je de auto instapt.