Sony Xperia Z1: testers gezocht

We willen dat jullie ook aan de slag gaan met de Sony Xperia Z1.

Daarom kiezen we 10 bezoekers uit voor een exclusieve test. Je mag de telefoon testen in een periode van 12 t/m 20 oktober.

Onze experts weten natuurlijk heel goed de voor- en nadelen te noemen van de Sony Xperia Z1. Maar we zijn juist benieuwd wat jij van deze smartphone vindt. Ben je onder de indruk van de cameratechnologie? Zie jij die voordelen van het Bravia-scherm en de snelle processor? Wij geven je de kans met deze krachtige smartphone aan de slag te gaan voordat hij winkel ligt.

Veel nieuwe smartphones hebben behoorlijke camera’s. Maar wat nou als iemand hoge eisen stelt aan fotografie? Als hij een groothoeklens nodig heeft en met weinig licht toch mooie foto’s wil maken? Sony geeft het antwoord met de Xperia Z1.

De Sony Xperia Z1 is het nieuwe vlaggenschip van de fabrikant. Het is een snelle en veelzijdige smartphone. De Qualcomm Snapdragon™ 800-processor, quad-core met een snelheid van 2,2 Ghz, laat het Android 4.2.2-besturingssysteem (Jelly Bean) soepel draaien. De telefoon is ook klaar voor het 4G-netwerk. Foto’s, video’s en teksten worden scherp in beeld gebracht op het Triluminos-scherm dat 5 inch groot is en een resolutie van 1920 bij 1080 pixels heeft. Daarnaast kan je met deze smartphone foto’s en video’s maken onder water tot een diepte van 1,5 meter en dat 30 minuten lang!*

Het maakt niet uit waar het gebeurt, met deze smartphone leg jij je beste momenten vast en kun je ze zelfs live delen via Facebook. Alles over deze nieuwe telefoon vind je op Nutech.

Wat moet je doen?
Als je graag deel uitmaakt van het testpanel, kun je je via de button hieronder gratis aanmelden. Je hoort dan per e-mail van ons als je bent geselecteerd voor het testteam. Je kunt je inschrijven tot en met 10 oktober. 

Helaas je kunt niet meer deelnemen!
 • Laura Roest
  Ik mocht hem testen, was echt een super fijn toestel alleen echt jammer dat ik hem niet mocht houden.. PEACE!
 • Ineke Broekaart
  Ik had het graag getest!!
 • De Sony Z1 werd niet verloot omdat je hard nodig bent aan een nieuw toestel, je had de kans om het toestelletje slecht 8 dagen uit te proberen. Volgens mij heeft niemand dat echt begrepen en dacht een GRATIS Sony Xperia Z1 te krijgen, haha!
 • Gerdie Oude Roelink
  Ben benieuwd wie het geworden is ik ook niet ZEER JAMMER had hem graag willen uittesten.
 • Eleonora Schuth
  Wat baal ik dat ik het niet geworden ben..
 • Peter De Groot
  Zie regelmatig in de racties de multimedia's terugkomen. .... maar beloofd Sony nu echt de functionaliteit tussen hun produkten, met onze Sony tablet S waar we echt gek op zijn, dlna met je thuisnetwerk.... streaming etc etc. De app's zullen net als andere android telefoons en tablets zijn maar bijkomende functies zijn voor vele ook "belangrijk" zijn.
 • Marjolein Nedermeijer
  Jammer, ik wilde me vandaag inschrijven, vraag me af waarom het niet meer kan. Wilde hem graag vergelijken met mijn iphome
 • Lydia Meeuwissen
  Jammer, je zou tot en met vandaag in kunnen schrijven, maar het kan al niet meer... Balen want had echt graag mogen testen, mijn telefoon is echt héél nodig aan vervanging toe!
 • Ike Hassankhan
  Omdat ik een blackberry heb die constant vastloopt en gereset moet worden en de batterij uit de tel. eruit gehaald moet worden en er weer opnieuw in gezet moet worden en hele dagen achter elkaar door.....:( Ik hou van fotograferen, doe aan soc. netw. op alle mogelijk soc. med. kanalen maar door deze problemen kan het niet als ik dagelijks onderweg ben en in het ov zit. Dit alles doe ik vooral van alles wat met fashion te maken heeft, instagram, fb, twitter en ik blog. Maar alles van me kan dus hierdoor niet doen en als ik thuis ben is het veel te laat en loop ik gigantisch achter..... Maar met deze schitterende top smarthphone is dit alles geen probleem en maakt men topklasse foto's die men direct kan delen en is soc. netw. nooit een probleem. ;-)
 • Toch wel leuk om je drol vanuit het water in de wc pot te fotograferen, en haarscherp! ;-). Ik kijk reikhalzend uit naar facebook, flickr, twitter, instagram enz. Ik denk dat deze telefoon een hele nieuwe app range gaat opleveren in het onder water thema. Welke ga ik niet vertellen, maar zelf maken :-))))
 • Katja Hakkert
  Graag zou ik deze willen testen. Ik loop dagelijks veel met de honden en maak dan ook graag foto's tijdens deze wandelingen. Met mijn huidige telefoon en ook met mijn foto camera is dit niet mogelijk als het regent. Ik ben dan ook wel benieuwd of ik met deze telefoon kan opnemen tijdens het wandelen ook al regent het en of ik dan ook mooie foto's tijdens de wandelingen kan maken.
 • Dionne Pohl
  Zelf heb ik een iphone. Mijn camera is echter helaas stuk, dit zou een mooie kans kunnen zijn om de sony uit te proberen aangezien ik er positieve reacties over ontvang. Dan kan ik weer momenten vastleggen door de goede kwaliteit.
 • Jeannette Poestkoke
  Mijn zoon heeft altijd een sony en ik een apple ben heel benieuwd of de nieuwe smartphone van sony mij ook kan overhalen om naar dit merk over te stappen
 • Danny Schroder
  Als fervent amateur fotograaf, ben ik uiteraard reuze benieuwd naar de camera in dit telefoontoestel. Aangezien mijn dochtertje van 2 een waar fotomodel is, is het qua snapshots handig om een goede camera op de smartphone te hebben. Wie niet waagt die niet wint :)
 • Arthur Nieuwenhuijse
  heb nu de samsung note, en zit te twijfelen of ik binnenkort om de note 3 ga of om de sony Z1. Zou dus een prachtige kans zijn om een keuze te kunnen maken
 • Gert Van Den Bosch
  Ik maak graag foto's dus het lijkt me erg leuk om dit toestel uit te proberen
 • Caroline Dekker
  Ik ben wat telefoons betreft een leek, dus ik laat me graag verrassen
 • Lesley Truideman
  Ik heb de Sony Xperia S, en ben heelerg benieuwd naar de Z1. Kan niet wachten op hem te mogen testen!
 • Ivyl Raktoe
  Sony gebruiker resp klant!
 • Peter Jonkers
  Ben benieuwd,!
 • Lorenzo Sint Jago
  Ik heb momenteel een Sony Xperia S en ik ben erg benieuwd naar de snelheid van deze telefoon d.m.v. de Snapdragon 800-processor en naar de kwaliteit van zowel het scherm en de camera. Aangezien ik in reviews verschillende resultaten heb gezien, sommige heel goed en andere weer wat minder.
 • Lorenzo Sint Jago
  Ik heb momenteel een Sony Xperia S en ik ben erg benieuwd naar de snelheid van deze telefoon d.m.v. de Snapdragon 800-processor en naar de kwaliteit van zowel het scherm en de camera. Aangezien ik in reviews verschillende resultaten heb gezien, sommige heel goed en andere weer wat minder.
 • Justin Weggemans
  Ben erg playstation fan ik heb echt alle platformen en met electronica doe ik ook het liefst Sony spullen, als ik bijvoorbeeld oordopjes nodig ben en als de "Philips" goed koper is dan kies ik toch voor Sony :)
 • Eleonora Schuth
  Mijn iphone 3gs heb ik nu 3 jaar, helaas zie ik dat hij het begeeft.. opladen wil niet meer en ook worden de knopjes slecht en is de camera kapot. Ik ben helemaal fan van apple, en dus ook voornamelijk de iPhone. Ik heb verder geen andere mobiel gehad, en daarom ben ik erg benieuwd hoe deze Sony Xperia is. Dol op foto's maken ben ik ook zeker, daarom denk ik dat deze telefoon goed bij me zal passen en hopelijk mag ik hem testen!
 • Nu nog de Samsung Galaxy s2 , is me heel goed bevallen moet ik zeggen. Alleen de batterij is erg snel leeg. Deze nieuwe Sony zou ik erg graag testen. Hoe uitgebreider, hoe beter !
 • Heb een nokia van 5 jaren oud, kan er alleen mee bellen en gebeld worden. Dacht dat ik nooit meer een andere nodig had tot dat deze stuk zou gaan, maar met al die veranderingen van nu moet ik toch maar een ´opleiding' nemen van een nieuwe telefoon. Als het kan , dan natuurlijk met een leuke Sony Experia Z 1 met gebruiksaanwijzing. Hoop dat ik het mag proberen ???
 • Caroline Grevinga
  Ik ben de Samsung Galaxy Note 3 aan 't testen voor Samsung. Een top toestel. Maar gezien de specs zou deze Sony wel eens de UBER telefoon van dit moment kunnen zijn en daarom ben ik natuurlijk zeer geïnteresseerd om deze te kunnen vergelijken.
 • Frank Van De Kamp
  Zelf heb ik als hobby fotografie, helaas heb ik niet altijd mijn DSLR bi de hand. Het zou geweldig zijn als de camera van deze telefoon echt zoveel beter is dan de andere telefoons om dan toch die mooie kansen te kunnen benutten. Ook het stof en waterdicht zijn is ideaal voor mij. Ik zit in de houtverwerking en heb dus veel met fijne houtstof te maken wat fataal was voor mijn HTC Desire. En het waterdicht zijn mooi voor bij het kitesurfen om een filmje te kunnen maken of met een app mijn snelheid te kunnen monitoren :)
 • Dominique Artz
  al jaren een echte Sony fan, dus ben heel benieuwd naar dit nieuwe super toestel!
  • Sebastiaan Duijff
   Alleen maar Sony phones gehad, deze moet ik zeker testen!
 • Matthijs Rijkmans
  Het lijkt me erg leuk om die Sony Xpedia Z1 te testen. Heb nu de Nokia N8 en ben erg tevreden met de telefoon, vooral vanwege de camera. Ik ben erg benieuwd hoe deze Z1 zich verhoud tegen de N8 op camera gebied, vooral in donkerdere situaties. Dit wordt zeer bepalend voor mijn toekomstige telefoonkeuze.
 • Edwin Dietz
  Ik heb momenteel een Samsung S4 die heel goed bevalt en daarnaast een HTC One wat ook een erg goede telefoon is. Ik ben benieuwd of Sony hier tegenop kan...
 • Andrea Kalisvaart
  Ik ben benieuwd, zou hem graag testen. Ik ben een absolute Samsung fan en ik zou wel willen weten of deze telefoon mij kan laten overstappen.
 • Maaike Van Der Kemp
  Graag test ik deze telefoon, elk onderdeel probeer ik uit#vroegeraltijdsonybenbenieuwd!
 • Ik werk als postbode, dus zo'n waterdichte telefoon komt goed van pas.
 • Roy Schipper
  Ik heb zelf de Z1 gehad. Ik ben blij dat ik dat ding weer heb verkocht wat een ellende. Batterij echt binnen een werkdag helemaal leeg (wifi uit en op stamina mode). Ook het beeldscherm waar ze zo mee lopen op te scheppen valt erg tegen, 5" ja maar vergeten er bij te zeggen dat een deel aan de onderkant bestemt is voor de home button e.d.. Ook qua fotokwaliteit kan hij echt niet tippen aan mijn "oude" S3, het aantal mp zegt dus niet altijd alles.
  • Linda Pieters
   Hi Roy, jammer dat je zo ontevreden bent over de voorganger van de Xperia Z1. Wellicht juist een reden om je op te geven voor dit testpanel zodat je kunt testen of de telefoon is verbeterd ten op zichte van de Z1.
 • Y Bouman
  Ik was afgelopen zaterdag jarig, 50 jaar geworden. Je moet met de tijd meegaan, dus zo'n toestel zou wel een mooi cadeau zijn voor dit kroonjaar. Doe ik ook nog mee !!!
 • Richarda Van Soest
  Nog nooit sony gehad. Al jaren samsung. Daarvoor apple. Maar toch mis ik iets. ben benieuwd of deze sony mijn top toestel wordt. Ik wil supergraag testen!!
 • Astrid Cobben
  Zou mooi zijn om deze Sony eens te testen...eens kijken of deze nog beter is dan de vorige modellen
 • Ineke Broekaart
  Ik zou voor het eerst zo een mooi mobieltje hebben. Ik heb nu maar een simpeltje.
 • Patricia Ester
  Wil m graag testen! Ben benieuwd naar de verschillen tussen samsung, iphone en sony.
 • Jeroen Duinker
  Hoeveel beter dan S4? Verknocht aan m'n telefoon, zit bijna aan mijn hand vastgeplakt. Wil de vergelijking wel eens aan! Kan Sony mij van m'n Samsungverslaving af halen?
 • Paula Kolner
  Oh zou heel erg graag de Sony Xperia Z1 willen testen. Echte telefoonfreak. Kan geen dag zonder...!! Verslaafd dus. Hoe meer mogelijkheden, hoe beter en leuker...
 • Nina Van Der Kaaden
  Ik zou heel graag deze telefoon testen omdat ik 14 ben en heel actief ben op social media en ook graag foto's maak.
  • Nina Van Der Kaaden
   oja en ik heb mijn huidige telefoon in de wc laten vallen dus zo'n water dichte is zeer geschikt. Hahahaha
 • Deborah Walters
  Ik zou graag jullie crashtestdummy willen zijn :-D
 • Laura Mijnheer
  mijn mobieltje wordt slechter en ik heb dus eigenlijk iets nieuws nodig ik wil dus wel testen
 • Danique Ten Have
  Ik heb nu een mobiel, maar die heb ik al heel lang en mag geen nieuwe dus ik hoop dat ik deze mag testen! Ik maak veel foto's en de camera bij mijn andere mobiel is niet zo goed.
 • Diane Van Lier-noordenbos
  Wat lijkt mij hetleuk om hem te mogen testen. Maak voor m'n werk ( gastouder) altijd veel foto's van mijn gastkindjes die ik dan naar de ouders van mijn gastkindjes sms.
 • SophieSo Louwers
  Ik ben erg benieuwd of hij doet wat ze beloven! :)
 • Lotus Van Vliet
  Ben benieuwd! Ik zou het erg leuk vinden als ik het mag testen, mijn telefoon is bagger ( samsung galaxy ace), met veel problemen. Kan niet eens sms versturen. Kan ook niet bellen, dus ben erg benieuwd!
 • Nielen Marketing Consulting
  Ik heb diverse mobieltjes versleten, ben heel benieuwd naar deze smartphone Z1.
  • Nielen Marketing Consulting
   PS; zowel zakelijk als prive
 • Tineke Van Der Molen
  Graag zou ik deze sony uit willen proberen en jullie op de hoogte houden van het hoe en waarom
 • Wiresh Jawalapersad
  echt een mooie kans om dit testen
 • Vivette Sterenberg
  Ik heb nu een HTC wildfire...maar krijg er steeds meer problemen mee. Ik zou het geweldig vinden om de Sony Xperia Z1 te mogen proberen!
 • wilma Hof
  heb nu de X versie van de sony Xperia en ben heel benieuwd of de L1 versie echt veel beter is.
 • Iris Smolenaars
  Ik wilde nog een nieuwe telefoon en deze lijkt me echt wat voor mij omdat ik super veel foto's maak :)
  • Agnes Penninks - van Hoek
   Ik was ook opzoek naar een nieuwe telefoon dus deze zou ik wel eens uit willen testen.Ik gebruik nu tijdelijk de telefoon van mijn zoon zelf heb ik een LG maar daar zitten niet zoveel mogelijk heden op. Met de telefoon van mijn zoon kan ik watsappen met mijn familie ben benieuwd of ik nu eindelijk een keer iets mag testen iedere keer zit ik er niet bij.