Ouders enthousiast: Tita Speeltuin laat kinderen lachen

Een app die leren en spelen combineert: 76% van de ouders met kinderen tussen 2 en 5 jaar raadt hem aan aan andere ouders/verzorgers. "Mijn zoon schaterlachte om de Dino en zijn bewegingen en geluiden".

De tablet is in meer dan 90% van gezinnen met jonge kinderen niet meer weg te denken: uit onderzoek van hettestpanel.nl blijken kinderen tussen 2 en 5 jaar gemiddeld 15 tot 20 minuten met de app Tita Speeltuin te spelen, 44% zelfs een of meerdere keren per dag. Deze cijfers komen overeen met het aantal keren dat kinderen met andere apps, zoals bijvoorbeeld Toca Boca of Dr. Panda, speelt.

Reacties van kinderen
Alle ouders uit de test noemden het plezier dat de kinderen met de app hebben als eerste voordeel. En dat bleek wel uit de reacties van de kinderen:

"Hej mama ben ik jarig omdat ik dit krijg? Een glimlach van oor tot oor. En ons overal bij betrekken wat ze doet. En lachen als de hond in de app weer gepoept heeft. En ook als de peer op de trampoline gaat, komt ze niet meer bij".

"Hij vond het muziekje heel gezellig, ging meedansen".

"Vooral de geluidjes van de Dino vond hij erg grappig. En wanneer de dino iets plette lag mijn zoontje helemaal in een deuk".

Dino en de andere karakters Prinses, Peer, Muis en Hond worden door 90% van de kinderen gewaardeerd!

Voordelen voor ouders
70% van de ouders geeft aan dat hun kinderen van de app leren: "Het woorden leren werd wel enthousiast ontvangen. Ze herhaalde alle woorden en wist ze ook te combineren met de plaatjes". Kinderen spelen geconcentreerd en zelfstandig (93%), sommige (2 jaar) met een beetje hulp van hun ouders aan het begin. "De app werkt intuïtief en is erg kindvriendelijk".

Wat kan mijn kind?
Een grote frustratie van ouders is dat ze hun kinderen op de iPad niet goed kunnen volgen. Daarom biedt Tita Speeltuin een ouderpagina waar je niet alleen de voortgang van je kind kunt volgen, maar ook de laatste 10 woorden van de dag samen met je kind kunt bekijken en tot leven brengen. 38 % heeft de ouderpagina  niet bezocht: van deze ouders geeft 50% aan geen behoefte te hebben aan een ouderpagina, terwijl 50% de pagina niet gezien bleek te hebben.

Schoolgaande kinderen
Niet alleen ouders, maar ook leerkrachten onderschreven het belang van een app die leren en spelen combineert. "Het kind (in mijn klas, 4 jaar oud) moest lachen bij de muziekjes, blije blik, verrast doordat er meerdere muziekjes tegelijk konden". Op de site www.titatoys.nl lees je meer over het belang van Tita Speeltuin voor schoolgaande kinderen.

Overall waardering voor Tita Speeltuin 
75% van de ouders raadt Tita speeltuin aan bij andere ouders en verzorgers:

"Het is een leuke leerzame app. Je kind glundert van trots als weer iets gelukt en voltooid is".

"Dat het een mooie app is, heel toegankelijk voor kinderen, makkelijk te spelen, maar niet te makkelijk dat het snel saai is, en leerzaam."

De serie Tita Toys voor peuters en kleuters
Download hier de eerste in onze serie educatieve apps. Speciaal voor bezoekers en leden van hettestpanel.nl is de app tot en met vrijdag 17 januari voor slechts €1,79 te downloaden in de app store. (i.p.v. €2,69)

Helaas je kunt niet meer deelnemen!
 • Anneke Dunning
  Wij hebben het ook mogen testen. Daar was ik eerst blij om, maar mijn dochter vond er niet veel aan: het verveelt wel snel. Het was even leuk (vooral de muziekjes). Heel jammer dat het balletmeisje geen eigen spelletje heeft. Ik hoop dat er nog een uitgebreidere versie komt met meer woordjes en meer mogelijkheden. En als het helemaal uitontwikkeld is, dan graag ook op Android!
 • Tim Legdeur
  Die ontwikkelaars hebben zeker nog nooit van Android gehoord zo te zien. Jammer hoor.
 • Lizet Van Gestel
  helaas wij hebben android
 • Ineke Broekaart
  We hebben vanochtend het ook gedownload, vonden het een leuk speeltje voor onze kleinkinderen. En hebben het zelf ook gespeeld. Heel gezellig en leerzaam.
 • Jolanda Goossen
  jammer dat hij niet voor android is. nu heb ik er niks aan.