Lees nu wat de Ouders van Nu-moeders vinden van de nieuwe Pampers Baby-Dry™ luier!

De nieuwste Pampers Baby-Dry luier heeft 3 absorberende banen die het vocht gelijkmatig verdelen. Zo blijft je baby nog droger en voelt de luier comfortabeler* zodat hij met alle bewegingsvrijheid de wereld kan ontdekken.**

Om dit te testen heeft Pampers in samenwerking met Ouders van Nu en hettestpanel.nl 500 moeders de nieuwe Pampers Baby-Dry (maat 4) gedurende 2 weken laten testen. Uit de meningen van de 424 moeders blijkt dat 9 van de 10 moeders (zeer) tevreden is met de nieuwe Pampers Baby-Dry luier met absorberende banen. “Hij absorbeert heel goed”, zegt Derya (37). “Eindelijk geen vlekken meer op het rompertje door doorlekken.”*

Nog drogere billetjes voor in de nacht
De nieuwste luier van Pampers heeft drie absorberende banen die het vocht gelijkmatig over de luier verdelen en het vocht nog beter vasthouden. Babybilletjes blijven hierdoor tot twaalf uur lang droog. “Vloeistof wordt goed opgenomen, geen lekkage en dus minder Pampers nodig”, zegt Laura (39). Dit is ideaal voor de nacht want een volle en natte luier kan effect hebben op de slaap van een baby***. Omdat baby’s tot twee keer meer bewegen in hun slaap dan een volwassene is een goed passende luier van van belang om je baby droog te houden. Baby's slapen ook ongeveer de helft van hun tijd.1 Ruim 9 van de 10 moeders vindt dat Pampers Baby-Dry luiers haar baby droog helpen te houden. Maar liefst 89% van de moeders zou de nieuwe Pampers Baby Dry aanbevelen.

Volop bewegingsruimte
9 van de 10 moeders vinden dat de nieuwe Pampers Baby Dry™ luier minder ruimte inneemt tussen de beentjes van de baby. “Ze zijn wat dunner dan de luiers die ik normaal gebruik”, zegt Femke (32). Jenny (37): "De luiers zijn superdun, dus meer bewegingsvrijheid, en een groot gelijkmatig absorptievermogen. Ik ben echt om na de testperiode!"


De luier blijft bovendien goed zitten en behoudt zijn vorm, waardoor hij niet gaat doorhangen. Hierdoor heeft het kindje meer bewegingsvrijheid. Dat is een groot voordeel, omdat kinderen steeds actiever worden en in een fase komen waarin ze ongehinderd de wereld willen ontdekken. 

Droge, blije baby’s
Viola (38) vindt dat de plakkracht van de plakstrips wat tegenvallen. Marloes (34) had de achterkant van de luier liever iets breder gezien. Maar baby’s zijn er blij mee. "Ik maar vooral mijn zoontje zijn erg blij met de werking van dit product", vertelt Laura (39). Zonder ‘hangende’ luier is tenslotte zitten, kruipen en lopen zo veel fijner! Met de nieuwe Pampers Baby-Dry ligt de wereld aan hun voeten.

Meer informatie over de nieuwe luiers van Pampers.

Onderzoeksverantwoording
Om er zeker van te zijn dat het testpanel representatief is voor Nederlandse moeders bestond het testpanel uit een mix van jongens en meisjes baby’s en gebruikten de moeders voorafgaand aan het onderzoek verschillende merken luiers. Zie hieronder voor de volledige details.

Details testpanel

* vergeleken met de luier die de testers normaal gebruiken.

** De 3 absorberende banen van de vernieuwde Pampers Baby-Dry zorgen ervoor dat de luier tot 12 uur droogt blijft en jouw baby net zo droog wakker wordt als hij was bij het naar bed gaan. Welke techniek maakt dit mogelijk? De 3 absorberende banen bevatten absorberende Micro Parels™ waarbij de vernieuwde binnenste laag uit micro parels bestaat die tot 30 keer hun gewicht absorberen om het vocht zo goed mogelijk op te vangen. De absorberende toplaag neemt vloeistof extra snel op en houdt het weg bij het huidje van jouw baby. Zo blijft je kleintje tot wel 12 uur lang droog.

*** Slaap is belangrijk voor de ontwikkeling van baby’s. Zo spenderen baby's ongeveer de helft van hun tijd aan slapen.1 Een volle en natte luier kan effect hebben op de slaap van een baby. Een baby spendeert ongeveer de helft van zijn of haar tijd met slapen1 en terwijl ze slapen beweegt de baby tot twee keer meer dan een volwassene. Om te zorgen voor een optimale nachtrust is het belangrijk dat je baby een droog en comfortabel gevoel houdt, zonder dat de baby wakker wordt van een natte luier. Dat kan met een luier die tot 12 uur lang droog blijft. Alleen dan kan jouw baby genieten van een goede nachtrust die bijdraagt aan een gezonde ontwikkeling.

Zelfs tijdens de slaap blijft het huidje van een baby gevoelig voor aanrakingen, pijn en temperatuur. Onderzoekers geloven dat veranderende omgevingsfactoren, zoals nattigheid, veranderingen in de slaap van een baby kunnen veroorzaken.5 Onderzoekers zijn het erover eens dat slaap op vele manieren bijdraagt aan een gezonde ontwikkeling van een baby. Uit onderzoek blijkt dat een diepe slaap wordt geassocieerd met4:

 •          Een positievere fysieke en cognitieve ontwikkeling
 •          Een vrolijker dagelijks humeur
 •          Makkelijker sociaal contact

1 Spruyt K (2008) Relationship between sleep/wake patterns, temperament and overall development in  term infants over the first year of life. Early Human Development, 84, 289-296.

2 Pampers data

3 Pampers Research on Baby Physical Activity During Sleep, Odio. M, 2011

4 Liu, X., et al. Sleep, Diaper Care and Temperament Interactions in Chinese Children. Presented at 4th Annual Sleep Medicine Conference; Amelia Island, FL, USA. 2008

 

Helaas je kunt niet meer deelnemen!
 • Will Langenberg
  Wanneer komt mijn proefpakket? Nog steeds niets gehoord! Het jaar is bijna om.
 • Will Langenberg
  Ik heb ook nog niets ontvangen en het is al bijna December. Hoe kan dit?? Krijg ik hierover nog bericht?
 • Corry Taatgen
  Na te zijn uitgeloot voor dit testpanel heb ik een e-mail ontvangen met de toezegging een proefpakket te krijgen. Die zou in oktober komen. Tot op heden echter niets ontvangen. Is daar iets over bekend? Wil ze toch graag uitproberen bij mijn kleindochter.
 • Anna Tuyn
  Ik herken mijn mening na het testen ????????
  • Anna Tuyn
   Die vraagtekens waren een duim emoticon :)