Pokémon X en Pokémon Y getest door trouwe fans

Het viertal dat aanwezig was, waren behoorlijk fanatieke Pokémon-spelers. Zo had John bijvoorbeeld een gedeelte van zijn Pokémon-game collecties meegenomen en die was echt indrukwekkend.

Pluspunten
Er werd uitgebreid stil gestaan bij de nieuwe functionaliteiten die de game kent. Opvallend daarbij is dat iedereen een ander element noemt waar zij het meeste plezier mee hebben beleeft. John noemt de 3D battles en de daarbij behorende effecten, Marvin is enthousiast over de verschillende StreetPass functionaliteiten, Mark roemt de minispelletjes die een leuke afwisseling geven, terwijl Hans het verzorgen van je Pokémon noemt als extra dimensie aan de game.

Puntjes van kritiek
Tegelijkertijd zijn er ook wel wat puntjes van kritiek te vinden. We waren namelijk ook benieuwd wat zij minder leuk vonden aan de game. Hans kon daar als enige nog geen volledig antwoord op geven, maar als hij iets vindt, laat hij dat zeker weten. Marvin heeft wel een goed punt en vindt dat wanneer je door het gras loopt wel heel veel battles tegenkomt. John vindt dat er te weinig nieuwe Pokémon in zitten verstopt en Mark is niet zo enthousiast over de mogelijkheden om je personage aan te kleden.

Thuis verder testen
De deelnemers hebben de game thuis gestuurd gekregen zodat ze zaterdag direct verder konden met de game. Gemiddeld hebben de deelnemers thuis nog zo’n 15 uur in de game gestoken voor ze ons hun bevindingen gaven en hebben ze dus een redelijk goed beeld van hetgeen dat de game biedt.

Enthousiast
Voorlopig blijft de game in de Nintendo 3DS zitten en gaf iedereen aan hem te blijven spelen. Ook noemden alle vier de deelnemers het zeer waarschijnlijk dat zij de game zouden aanraden aan vrienden en familie. De game krijgt gemiddeld een 9, waarmee zij duidelijk enthousiast zijn geworden. Dat enthousiasme werd ook in de speelmiddag uitgestraald en daarvan hebben we een reportage gemaakt. Deze is hieronder te bekijken.

Bekijk de video met een verslag van de middag op Inside gamer.

Wil jij ook Pokémon X & Y kopen? Bekijk hier waar je de game kunt kopen.

Helaas je kunt niet meer deelnemen!
  • Mijn zoon is helemaal Pokemon fan maar deze delen zijn nog niet in ons bezit, ik zou deze graag samen met mijn zoon willen beoordelen en testen of deze de staande score van een 9 waardig is!