Renault Scénic: echt een familieauto

De veelzijdigheid en het comfort van de nieuwe Renault Scénic hebben onze testrijder Dionne enorm verrast. Wat een auto! Dat was Dionne’s eerste reactie toen de nieuwe Renault Scénic bij haar thuis werd bezorgd. “Een hele gave auto en helemaal hightech uitgevoerd. Het leek wel een SUV, met zijn grote 20” wielen en hoge instap.”

Veel handige functies
Een weekend lang hadden Dionne (33) en haar man en twee jonge kinderen de nieuwe Renault Scénic tot hun beschikking. “Alles zit erin”, zegt Dionne. “Van parkeersensoren en cruise control tot stoelverwarming en rugmassage. Dat de meeste functies niet alleen zijn te bedienen via het grote touchscreen in het dashboard maar ook met knoppen bij het stuur, vind ik erg handig.”

Dionne is erg te spreken over de keyless entry: “Als je met je autosleutel op zak langs de auto loopt, gaat het slot vanzelf open. En als je weg wilt en je doet de deur dicht, gaat de deur automatisch op slot.”

Flexibele indeling, veel bergruimte
Ook van het interieur is Dionne onder de indruk. “Ik vind het leer er heel mooi en chique uitzien. En de opbergvakken die overal terugkomen, zijn handig. Zo zit er een lade in het dashboardkastje. De stoelen achterin kunnen verschoven worden om meer ruimte in de kofferbak te creëren. Met een knop op het dashboard kun je achterbank automatisch inklappen. En dan is er ook nog eens een Bose® audiosysteem ingebouwd.”

Een andere handige optie is het kunnen verschuiven van de middenconsole naar een gewenste stand. Dionne: “Schuif je deze naar achteren, dan heb je bekerhouders en een open ruimte waar je nog iets kunt neerzetten. Aan de achterkant, naar de kinderen toe, zitten allerlei handige vakjes. Daar zitten ook usb-aansluitingen om de iPads aan op te laden. Dat is voor de kinderen helemaal handig. Die hadden ook nog eens een heel handig neerklapbaar tafeltje.”

Ben je lang onderweg, dan is het comfortabel rijden in een Renault Scénic, vindt Dionne. “De auto kan zijn snelheid aanpassen aan die van zijn voorganger. Dat rijdt wel zo rustig. En dankzij Traffic Sign Recognition weet je wanneer je te hard rijdt. Bij nieuwe wegdelen werkt dat alleen niet altijd, maar dan houd je gewoon zelf de borden in de gaten.” Echt een familieauto, luidt Dionne’s eindoordeel.

Benieuwd naar meer informatie of een testrit in de nieuwe Renault Scénic? Kijk hier.

Helaas je kunt niet meer deelnemen!