Resultaten Pathé: 'Met IMAX zit je ín de film'

In een IMAX-bioscoopzaal is alles intens, ondervond ons testpanel. Een megagroot scherm en haarscherp beeld en geluid dat je hoort én voelt, geven je het gevoel dat je deel uitmaakt van de film.

Hettestpanel.nl stuurde 42 filmliefhebbers naar een IMAX-bioscoop bij hen in de buurt om te ervaren of dit nou echt een andere belevenis is dan naar een ‘gewone’ film kijken. Voor 98% was het voor herhaling vatbaar. IMAX heeft een groter scherm, scherper beeld en impactvoller geluid dan je gewend bent van andere bioscoopzalen. Alles, van de film zelf tot de bioscooptechniek en de zaal, is speciaal ontworpen om mensen het gevoel te geven dat ze echt deel uitmaken van de film.

Beleving
Dat zorgt voor een filmbeleving die intenser is dan in een normale bioscoopzaal, vindt 81% van onze testers. ‘Het moment met de haai was echt een schrikmoment, terwijl ik wist dat het ging gebeuren’, zegt Olga (49), die Pirates of the Caribbean: Salazar’s Revenge’ heeft gezien. ‘IMAX voegt beleving toe aan de bioscoopervaring!’, zegt Roeska, die samen met Niels (31) naar Wonder Woman ging. ‘Vooral het beeld is ongelofelijk goed. Intens, gedetailleerd, scherp.’ Roeska is niet de enige. 94% vindt het beeld van een IMAX–scherm impactvoller dan een normaal scherm.

Intens beeld en geluid
‘Zeker met een film als Pirates of the Caribbean waan je je op het schip. Het geluid, het beeld, alles is intens, zegt Michel (30). De intensiteit van het geluid is voor een paar testers te veel van het goede. ‘Het geluid mag wel iets zachter’, vindt Lisanne (25). Femke (32) vond vooral de muziek ietwat te hard.

Zeer tevreden
9 op de 10 filmfans zijn zeer tevreden over de filmbeleving in IMAX. Die voldoet aan hun verwachting of overtreft deze. ‘Zeker als je alleen je tv en Sonos in je woonkamer gewend bent’, vindt Mark (33). ‘Super geluid, superscherp beeld, je zit echt ín de film!’ 93 procent zou IMAX (zeer zeker) aanbevelen aan anderen.

Helaas je kunt niet meer deelnemen!
  • Ilse Croes
    Ik ben geweest namens het test panel. Het was super leuk en een mooie ervaring. Wij gaan zeker snel weer. Dit was een top kans.
  • Ik was uitgekozen voor dit testpanel, maar helaas niet in de gelegenheid om er gebruik van te maken. Ik ben blij dat iemand anders heeft kunnen genieten. De huidige bioscoop spreekt mij niet zo aan, maar dit klinkt als een poging waard!