Samsung Gear S3 brengt je in beweging

De nieuwe smartwatch van Samsung houdt nauwkeurig voor je bij hoe actief je bent en stimuleert je om nog meer te gaan bewegen. 

De vijf heren die de smartwatch hebben getest voor Kieskeurig.nl zijn er goed over te spreken. Vier van hen geven hem een rapportcijfer 9 of 10.

‘Het horloge heeft eigenlijk alles waarvan je dacht dat je het niet nodig had’, zegt Marnix (32). ‘Het moedigt je aan als je gaat bewegen en vertelt je dat je beter kunt gaan bewegen als je lang stilzit. Ik heb het horloge eigenlijk niet meer afgedaan sinds ik het kreeg, een geweldige toevoeging aan mijn telefoon.’

Mooi design, veel mogelijkheden
De Gear S3 heeft een strak, modern en stoer design voor een smartwatch, vindt Juan (30). Hij meet hartslag, stappen en andere bewegingsactiviteiten, houdt sportprestaties voor je bij, en je kunt er meldingen en berichten van je smartphone op ontvangen. ‘Supermooi design, handige functionaliteiten, kwaliteit, lekker veel apps en hij reageert goed op je handelingen’, zegt Misye (29).

Het horloge is erg eenvoudig te synchroniseren met je telefoon, volgens Marnix. ‘Met de draairand kun je snel en makkelijk het horloge bedienen en ook de touchscreen werkt goed. De batterijduur is prima, eens in de drie dagen moet je het horloge opladen.’

Nauwkeurig en veelzijdig
4 van de 5 testes zijn (heel) tevreden over de geïntegreerde gps-tracker. ‘Qua stappen en inspanning denk ik dat de Gear S3 accurater is dan andere smartwatches’, zegt Kevin (32). Het horloge is stof- en waterbestendig, dus ook geschikt voor echte sportievelingen. Alle testers zijn (heel) tevreden over de beschikbare (lokale) apps. ‘Ik had niet verwacht dat de Gear S3 zo veelzijdig zou zijn’, zegt Juan.

Marnix vindt het horlogebandje iets te ‘rubberig’ en niet passen bij het klokje. En Irfan (33) vindt het jammer dat de overzichtjes die zo mooi worden getoond op het horloge wat ‘simpel’ ogen als je ze deelt via social media. Toch zouden alle vijf de testers het horloge dagelijks gebruiken. Het horloge ze hebben getest, was alleen compatible met Android-toestellen. Sinds kort is hij ook te koppelen aan een iPhone.

Op kieskeurig.nl vind je alle resultaten van deze test. Lees het hier!

Helaas je kunt niet meer deelnemen!