Stelling: Ik koop een elektrische auto als ik €4000 op mijn aankoopbedrag terug krijg

Wie een nieuwe elektrische auto koopt, krijgt vanaf 1 juli 4000 euro van de aankoopprijs terug, koop je een occasion, dan krijg je 2000 euro terug. Over enkele weken maakt minister Van Veldhoven de details van de regeling bekend. Verwacht wordt dat er komende jaren steeds meer betaalbare elektrische auto's op de markt zullen komen. Tussen nu en 2025 wordt de aanschafsubsidie daarom in stapjes weer afgebouwd. Zouden jullie sneller een nieuwe elektrische auto kopen door deze regeling? Laat het ons weten!

Stelling van de week: Ik koop een elektrische auto als ik €4000 op mijn aankoopbedrag terug krijg.

Stelling: Ik koop een elektrische auto als ik €4000 op mijn aankoopbedrag terug krijg
Eens
Oneens
Maakt mij niet uit / geen mening
Er is momenteel 7 keer gestemd.
 • John
  Elektrisch is een achteruitgang. opladen duurt te lang en is tegenwoordig ook nog veel duurder. Alleen door subsidies wordt elektrisch rijden erdoorheen geduwd. Het is wachten op waterstof over 5 jaar.
 • Carola
  Ik zie tot nu toe nog niet echt het nut van elektrische auto’s. Het heeft nog steeds brandstof nodig, namelijk stroom, waarvan niet onomstreden vaststaat dat het “goed is voor het milieu”. Kortom, waarom is dit dan beter dan bijvoorbeeld een schone benzine-/gas-/diesel-/oid- auto? Stroom wordt ook opgewekt, vaak in zéér milieuvervuilende centrales.......
 • Herma
  Nee helemaal niets voor mij, ik steeds de auto achter de lader doen, en al dat soort dingen, en nu rijden we op gas wat beter betaalbaar is dus? Zouden we heel erg dom zijn als we voor die paar honderd kilometer die we nog rijden om elektrisch te gaan rijden, laat dat maar aan de vemogenden over!!
 • Carine
  Electrische auto's zijn levensgevaarlijk. Hier in de straat vorig jaar bijna 2 kinderen aangereden omdat de kinderen de auto niet aan hoorde komen tijdens het spelen. Je moet eerst duizenden euro's uitgeven aan laadpalen enz voor je 1 km gereden hebt. Hier zal er nooit 1 aangeschafd worden,
  • K
   Als automobilist heb jij de verantwoording om op kinderen te letten. Spelende kinderen horen een gewone auto soms ook niet aankomen.
 • K
  Ja want met die €4.000 ben je er natuurlijk ook wel... Nee, natuurlijk niet! Als ik een nieuwe auto koop, koop ik wel een benzine auto. Of wellicht een hybride, dat klinkt ook nog wel leuk. Maar elektrisch... Nee hoor. Koop zelf maar lekker een elektrische auto.
 • Ingrid
  Leuk bedrag maar nee zou hiervoor niet een elektrische auto aanschaffen. Ze zijn me te stil, en vind het irritant en tijd rovend als je moet opladen . Als je klaar bent met tanken van een benzine auto kan je meteen weer verder en dat blijft toch wel ideaal.
 • Els
  Ze zijn nog zo duur.
 • Martine
  Nee, aanschafbedrag is te hoog en er zijn veel te weinig oplaadpunten.