Stelling van de week 2

10000 testers 100% beveelt het aan

Hettestpanel.nl peilt de stemming in Nederland! Geef iedere week je mening over de stelling van de week.

Het gerucht gaat dat het tv-programma ‘Wie is de mol’ óók met onbekende Nederlanders op buis zal komen, tot nu toe zijn er in dit programma alleen bekende Nederlanders te zien geweest. In Expeditie Robinson en De Slimste Mens zijn recentelijk al onbekende Nederlanders verschenen. 

Stelling van de week:

‘Bekende’ Nederlanders in TV-programma’s zoals ‘Wie is de Mol’ of ‘De Slimste mens’ maken het leuker om naar te kijken.

Helaas je kunt niet meer deelnemen!
 • maria
  ach ik rook en daar kies ik zelf voor,ik hou altijd rekening met als ik een siggaret opsteek,ook op terras bv vraag ik heeft u er last van als ik rook,zegt de gene ja dan ga ik ergens anders zitten zegt de gene nee dan is het toch een respectvol gebaar om te vragen.verder heb ik een gruwelijke hekel aan bemoeizuchten.wat dacht je als je op de fiets bij een stoplicht wacht en een auto vrachtwagen brommer lekker in je neusgaten blaast bah das pas bah.haarlak,deo,uitlaatgassen,smogg,zureregen en ga zo maar door.ieder voor zich en god voor ons allen.maar vind het heel vervelend als een ander gaat bepalen of ik wel of niet rook.en waar ik dat doe.bepaalde plekker begrijp ik maar andere plekken niet.mijn moeder heeft 40 jaar gerookt nu 15 jaar gestopt en bammmm ze heeft kanker,ik weet niet hoor maar geloven we niet meer in wat gebeurd gebeurd?ik denk dat de mensheid en de politiek etc gewoon altijd controle wil over wat dan ook.ik betaal fors aan mijn verzekering en uitvaart dus als ik doodga ga ik niet op crediet!!
 • Carine
  Wat denken jullie ervan als mensen stoppen met roken waar de regering haar accijnzen vandaan halen. 2derde van de prijs van een pakje sigaretten zijn belastingen en accijnzen. De regering moet eerst zelf eens zorgen dat het hun werk goed doet end an mensen wetten op gaan leggen. De uitstoot door vrachtauto's, auto's en fabrieken is duizendmaal erger dan de rook van sigaretten. Ikzelf rook ook en niemand gaat mij verbieden te roken waar ik wil. Enne hartinfarcten of hartstilstanden krijgt men niet van roken, dit krijgt men door verstopte aderen van cholestorol.
 • h
  ik vindt dat iedereen zelf moet weten of ze wel of niet roken . ook vindt ik dat er een plaats moet zijn waar een roker kan en mag roken en een niet roker geen last van heeft. ik heb ruim 30 jaar gerookt en ben nu 1,5 jaar ex roker . ja ik vindt nu ook dat het stinkt en dat het slecht voor je is maar zal nooit iemand zeggen te moeten stoppen . ik maakte mijn eigen keus en daar heeft iedereen recht op. drank en drugs is vele malen erger, daardoor worden de omstanders vaker mee belast dan door een roker.
 • Astrid
  Mijn dochter kijkt erg fanatiek naar de mol maar ze zegt wel ik ken de helft niet dus iets meer bekende Nederlanders erin is wel leuker maar we snappen ook wel dat dat steeds moeilijker wordt
 • Delano
  Ik zou best willen weten wie er op vakantie gaat.
 • Gerda
  Iedereen weet het roken is niet goed..Drinken is ook niet goed..Vet en ongezond eten is niet goed..al die uitlaatgassen van auto's is niet goed..en zo kan ik nog wel even doorgaan..Wat denk je dat er in al die producten zit wat je eet.. dus komt er op neer..je mag niets meer!! Ja ik rook wel, maar mijn volwassen kinderen van 24 en 26 jaar hebben nooit gerookt, mijn man ook niet, trouwens ze drinken allemaal géén druppel alcohol. Dus ja ik heb er respect voor en hou veel rekening met mensen die niet roken. Maar laat wel iedereen in zijn eigen waarde. Maar als het erop neer komt dat er rookvrije straten komen en het is overal mag je dus nergens meer roken.
  • Yette
   ik wil rokers best in hun waarde laten, ik heb er respect voor dat ze gewoon roken tegen alle geluiden in. Maar rokers respecteren mij niet. Als ik door een wolk van rook bv een restaurant of theater in en uit moet, wil je mij niet spreken over respect.
 • Johanna
  Laten de rokers gewoon buiten blijven roken, en zo verstandig zijn om het niet in de buurt doen van niet rokers.
  • Yette
   dus ook niet buiten
 • Johanna
  Laten de rokers gewoon buiten blijven roken, en zo verstandig zijn om het niet in de buurt doen van niet rokers.
 • Annemie
  Ik vind dat rokers de niet-rokers niet moeten hinderen dat zou al veel oplossen, en de peuken niet op de grond gooien want dat geeft direct een vies straatbeeld!
 • jolanda
  Rokers moesten zo nodig buiten gaan staan, binnen of op de meeste openbare ruimtes mocht niet meer gerookt worden. Nu staan mensen buiten te roken is het weer niet goed. ja roken is slecht voor je, maar te dik zijn te veel alcohol drinken is ook niet goed voor je. Die reclames over lekkere snacks (dik makers) nee dat is goed voor de jeugd. reclames over alcohol, nee pas als je 18 bent mag je drinken, dus die kinderen denken dat het normaal is dat je mag drinken als je 18 bent,.Een heel goed voorbeeld
  • K.
   Er worden appels met peren vergeleken: als iemand veel drinkt of vet eet, deert mij dat niets. Maar als ik door de rook van een ander moet lopen, deert mij dat wel.
 • Annie
  Rookvrije straten gaat wel heel ver. Wel graag rekening houden met elkaar en de niet rokers.
 • Joke
  Ik vind dat je wel rekening met anderen kunt houden want kinderen hoeven niet in de rook van iemand te zitten. Als je wilt roken prima maar een ander hoeft niet mee te roken.
 • Francisca
  onzin, ikzelf ben 100% tegen roken en wil er ook niets mee te maken hebben, maar het verbieden in straten vind ik overdreven, wel zou ik het fijn vinden als er meer rekening word gehouden in bv pretparken of ruimtes speciaal voor kinderen (speeltuin)
  • Delano
   Francisca, ik ben het best met je eens. Maar de kinderen dan naar alle waarschijnlijkheid ook op de fiets of middels de benenwagen brengen naar de plekken waar zij moeten zijn?
 • Ad
  Onzin,de gemeentes willen legale wiet plantages en dat is nog gevaarlijker als roken
 • G.
  Laten wij in 2018 nu eens proberen om respect voor elkaar te hebben en te houden; roker of niet-roker. En laten ouders zelf hun kinderen in laten zien dat roken slecht is, maar wat ieder doet, dat moeten zij zelf weten ! Het zijn ook vaak de rokers die zelf in het verleden als ketters hebben gerookt, ermee gestopt zijn en nu de rokers gaan vertellen dat het heel slecht is en dat ze moeten stoppen; we leven in een vrij land, dus laat iedereen in zijn waarde ! Respect; daar draait het om !!
 • Diane
  Vind prima dat er rookvrije zones zijn en komen maar om hele straten rookvrij te maken gaat mij te ver. Rokers moeten overal al buiten roken wat zomers dan ook weer problemen veroorzaakt. Hou gewoon rekening met een ander kom je verder mee dan een verbod
 • Maggie
  We kunnen tegenwoordig alles vinden op internet en weten dat roken slecht is en verslavend. Waarom begint men er dan ook aan? Zo dom en egoïstisch.
 • Maggie
  Er zijn mensen die enorm last hebben van rokers. Niet omdat ze het hun niet gunnen of simpel omdat ze rokers dom vinden dat ze hun gezondheid zo op het spel zetten van hunzelf of hun naasten. Als ik met mijn lichte astma al als een zeehond hoest wanneer ik langs een roker loop, dan kan ik me zeer meevoelen met mensen met een echt longprobleem
  • RJ
   Ook niet in de stad wonen met al die uitlaatgassen. Op een dag heb je meer ellende binnen dan een roker. Overigens die astma heb je niet van een roker gekregen..
 • Bettina
  Het is een pure verslaving. Het is pure drugs waar je bijna of niet meer van af komt.
  • *
   Ja? En wat is het antwoord op de gestelde vraag? Wat u hier zegt is al algemeen bekend. Men heeft een vraag gesteld waar u nog geen antwoord of hebt gegeven.
 • Ineke
  Roken is niet goed dat weten we allemaal. Gelukkig zijn wij geen rokers. Maar mensen kunnen toch zelf voor hun gezondheid kiezen.