Stelling van de week: Biologisch

Afgelopen week is gebleken dat honderden producten onterecht in supermarkten verkocht worden als biologisch voedsel. Uit inspectierapporten van 2017 en 2018 die RTL Nieuws onder ogen kreeg, staat dat bijna één op de tien biologische boeren de regels niet volledig naleeft. Zij krijgen daarvoor wel een waarschuwing, maar de toezichthouder laat de boeren in kwestie hun producten dan nog wel verkopen als biologisch

Stelling van de week: Ik twijfel of biologische producten nog wel biologisch zijn.

Laat ons weten of je het hiermee eens, dan wel oneens, bent. Klik op ‘Vul de vragenlijst in’ en laat je antwoord achter.

Helaas je kunt niet meer deelnemen!
 • Anne
  Ik koop als het even kan biologisch vlees. Verder geregeld bio groenten.
 • R
  Tegenwoordig kun je niks meer vertrouwen.
 • Pieter
  we moeten de boeren op hun blauwe ogen geloven dat hun producten echt bio zijn. Ervaringen uit het verleden geven aan dat de boeren regelmatig hun hand overspeeld hebben door twijfelachtig handelen op bio gebied.
 • Gerri
  Wij hebben meer dan 30 jaar een biologisch tuinbouwbedrijf gehad. Twee keer per jaar een strenge controle en een keer een onverwachte controle laten je echt wel opletten met wat je gebruikt. Heel erg dat er rotte appels tussen de hardwerkende goede bioboeren zitten.....
 • tonny
  Bio is niet alijd bio er word wel gif gebruik twijfel vaak of het nog wel bio is
 • Joke
  Ook Bio boeren gebruiken gif tegen ongedierte op de gewassen. Ik kocht altijd het liefst Bio, maar sinds ik dit weet kies ik vaker voor niet bio.
  • R
   Ik denk dat het gif wat bio boeren gebruiken minder schadelijk is of dat de hoeveelheid een stuk minder is. Weet u toevallig wat de naam van het gif is?
 • Bianca
  Echt echt volledig biologisch kan toch niet doordat er ook andere boeren, luchtvervuiling, etc in de omgeving/wereld zijn, gtond en lucht waren en worden vervuild door onszelf, boeren kunnen nu alleen hun best doen tij te keren, dus of daardoor het wel of niet echt bio is niet mijn zorg. Baart me wel zorgrn dat bio boeren zichzelf niet bio gedragen, dat moet strafbaar zijn en product mag dan niet in bioschap belanden
 • Ineke
  De eerlijkheid van de mens speelt hierbij. Ze kunnen je van alles wijs maken, ook of het biologisch is. Bij ons blijft het een raadsel.
  • Stephanie
   Niet alleen eerlijkheid. Want tuurlijk sjoemelt er hier en daar echt wel een bio boer met het gebruik van niet biologische producten. Maar bio boeren die naast gewone boeren zitten, zijn ook de dupe. Al dat round up gebruik tast ook op den duur de grond ernaast aan. Of als er met vliegtuigjes word bespoten en de wind staat te hard en/of verkeerd, kunnen weer andere (bio) boeren dit op hun land krijgen. Dus het heeft 2 kanten.