Stelling van de week: Boeren gaan weer staken

Onlangs vond er een heftige staking plaats op het Malieveld in Den Haag, waarbij het gras werd vermorzeld, hekken werden omgereden en in de rest van Nederland extreme files ontstonden. Veel boeren zijn het niet eens met hoe de overheid met hen omgaat. Ze willen in het algemeen meer erkenning voor het grote belang van de boeren voor de welstand van Nederland. Wat vind jij?

Stelling van de week: Ik vind dat de boeren meer erkenning verdienen

Stelling van de week: Boeren gaan weer staken
Eens
Oneens
Maakt mij niet uit / geen mening
Er is momenteel 0 keer gestemd.
 • Ineke
  Sta er helemaal achter.
  • Leny
   Onzin, het grootste deel van hun productie is voor de export. Varkens worden massaal naar bijvoorbeeld Cina geexporteerd. En wat ons eten betreft: weleens opgelet waar een groot deel van de groenten en fruit in de supermarkt vandaan komt????? Nauwelijks uit Nederland. Stop met bonen uit Kenia en eet biologische groenten uit eigen land en uit het seizoen, dat is eerlijk en goed voor het milieu.
 • André
  Allen moeten ze oppassen dat ze niet hun hand overspelen, en de goodwill van de mensen verliezen.
 • Gioia
  Nee f*ck op, genoeg geweest nou. Als de klimaatprotesters nou dezelfde erkenning kregen, prima. Maar dat is niet het geval. De klimaatprotesters staan tenminste ergens voor. Boeren alleen voor zichzelf
  • Cokkie
   ZONDER BOEREN GEEN HOLLANDSE KOST MEER.
  • Anoniem
   Hollandse kost? Afwisseling met andere (vleesloze) kost is ook heerlijk hoor :-) ...of is t "wat een boer niet kent eet ie niet" hihi ;-)
  • Lucia
   de hollandse kost is niet in gevaar, de boeren ook niet. alleen de manier waarop ze nu werken is in gevaar. probeer eens een biologische boer, en stop met het eten van kiloknallers als je wilt dat de boeren eerlijk betaald worden
 • Ellen
  Boeren hebben helemaal gelijk.
 • Jaack
  ZONDER BOEREN GEEN HOLLANDSE KOST MEER.
 • Jarno
  De overheid en de burgers van Nederland moeten de boeren koesteren. Waarom hoor je bijna niemand over de impact van Schiphol en over de hoogovens? De boeren moeten al behoorlijk werken om brood op de plank te krijgen.
  • Tamara
   Ja! Laten we Schiphol eens aanpakken. Lijkt me leuk al die vliegtuigen op het Malieveld!
  • Lucia
   je hoort genoeg mensen over de impact van schiphol en de hoogovens. maar iedereen blijft maar vliegen, of niet
 • Erica
  Zeker, ik sta volledig achter ze. Het wordt nu een keer tijd dat wordt gewaardeerd wat ze voor Nederland doen. Zowel voor de natuur als ook voor de economie. Als de boeren moeten minderen, pak je niet alleen de boeren, maar ook de aanverwante sectoren. En dat zijn er heel veel!
  • Lucia
   eens, boeren die doen voor de natuur moeten we steunen, weg met de bioindustrie en de dierenmishandeling die daar onlosmakelijk mee is verbonden. en weiger de kiloknallers waarmee de supermarkten de boeren in een wurggreep houden!
 • Hellen
  In Den Haag moeten ze eens een keer wakker worden. Sta achter de boeren.
 • Rianne
  Sta er helemaal achter
 • Heleen
  Ik sta 100% procent achter de boeren..
 • Hetty
  Zonder boeren geen voedsel !!
 • Sharon
  Begrip heb ik zeker voor onze boeren. Het zijn eerlijke en harde werkers. Ze moeten gehoord worden. Maar geen onzin meer van dat we straks niks meer op ons bord hebben of met lege schappen zitten. Iedereen die zijn boodschappen uit de supermarkt haalt, moet ook de verpakking lezen. Het meeste is import. Iedereen mag zijn mening hebben, maar ik word er een beetje moe van dat er zoveel mensen slecht geïnformeerd zijn.
  • Lucia
   me2
 • Tamara
  De boerenprotesten zijn zwaar overtrokken en raken alleen maar de mensen die er juist niets mee te maken hebben. Alle straatmeubilair die in Den Haag vernielt is, juist gemeentelijke belastingen. Alle extra politie en militaire inzet? Juist landelijke belastingen. Economische schade door het stilleggen van het verkeer ?? En dan, ga eens met je 45 km karretje op de rijksweg, dan wordt je er binnen no time afgehaald, trekkers horen daar ook niet. Juist die 380 euro boete en ontnemen rijbewijs omdat ze de verkeersregels niet kennen. Als ik de verhalen van afgelopen dinsdag hoor van vaders die niet bij de kerstvoorstelling van hun kinderen konden komen doordat de wegen geblokkeerd waren door onzinnige boeren..... lekkere acties. Maar vooral blijven steunen hoor. Ze benadelen de verkeerde met hun acties. Misschien als tegenreactie eens al hun stallen openzetten? Kunnen ze met kerst achter hun vee aan hollen.
 • Pieter
  als de boeren nu ook eens aan de toekomst willen denken om de stikstof overlast te verminderen, dan tonen ze tenminste hun goede wil. Met alleen maar overal tegen protesteren tonen ze weinig inzicht. Er is gewoon teveel veeteelt in ons klein landje. Moeten we persé de hele wereld van vlees voorzien ? Vind van niet.
  • Anoniem
   Ja mee eens hoor!! Allemaal een dagje of twee per week zonder vlees...wat zou dat geweldig zijn in mijn ogen!
 • Helma
  onze boeren zorgen voor ons eten, buitenlandse bedrijven worden gespekt door onze overheid. Buitenlandse vrachtwagens zijn de grootste vervuilers, die proberen steeds onder de adblue uit te komen (adblue neutraliseert schadelijke uitlaatgassen en hoort erbij getankt te worden maar dat kost extra geld) en zoals ik om mij heen zien is 60 % van de vrachtwagens uit het buitenland. Ik noem geen landen, maar de controleurs van de politie weten over welke het gaan en kunnen helaas niet alles controleren. Maar dat zij de grootste vervuilers zijn omdat zij willen bezuinigen (wat overigens ook heel begrijpelijk is, omdat zij niet zo rijk zijn, maar weer oneerlijk tegenover onze Nederlandse vrachtwagens).
 • Anoniem
  Boeren zijn grote vervuilers, maar niet allemaal. Ik ben tegen vlees!! En een beter leven vlees? Pffff je maakt net zo goed een dier dood voor een hapje eten wat ook anders kan. Dit is hoe ik denk en wat een ander denkt prima, we zijn (gelukkig) niet allemaal hetzelfee. Schiphol net zo'n vervuiler. Waar het hoofdzakelijk om draait is geld. Allemaal een beetje minder, zou al mooi zijn. Mensen denk aan de dieren, denk aan de natuur! En allemaal een goede kerst met hopelijk wat minder vlees ;-)
 • Lucia
  Er is voor mij een groot verschil tussen boeren een bio-industrie. megastallen, etc, die mogen het liefst zo snel mogelijk weg. Meer biologische boeren met hart voor hun dieren en het land, dat is de reden waarom ik daar graag wat meer voor betaal, zelfs met mijn lage inkomen. Ik ben het er daarom ook mee eens dat boeren veel te weinig betaald krijgen voor hun producten. Het eten is belachelijk goedkoop, en die prijs is gehaald over de ruggen van de boeren, maar niet te vergeten ook de dieren en het milieu. Daarnaast worden enorme veel dieren op een afschuwelijke wijze heen en weer gesleept, wie denkt dat dat voor ons is heeft de werkelijkheid gemist. Ons dichtbevolkte land wordt vergiftigd omdat wij enorme hoeveelheden vlees vertmesten voor het buitenland. De milieukosten zijn gewoon te hoog. En ja, dat moet veranderd worden.
 • Patrick
  Ja ze verdienen een eerlijke prijs!!!
 • Martin
  IK ben het wél eens met de boeren, die een eerlijke prijs voor hun producten moeten krijgen, maar........ als alle boeren met elkaar afspreken om niet te verkopen onder een bepaalde prijs, dan krijgen ze wel de prijs die bóven de kostprijs ligt... Als er tóch boeren zijn die lager verkopen, dan moet de branche déze lui zélf aanpakken... Als het buitenland dezelfde producten van dezelfde kwaliteit wel tegen een lagere prijs kan leveren, dan doen ze het niet helemaal goed. Misschien is de kwaliteit TE goed, wat tóch niet wordt opgemerkt door de koper. Dán kun je beter een mindere kwaliteit produceren... Bestudeer de markt, kén de markt en doe dáár je voordeel mee!! Maar... ga niet 3 of 4 breed op de snelweg rijden, houd géén ambulance tegen die met sirene aan over de vluchtstrook onderweg is naar het ziekenhuis, blokkeer geen kruisingen/rotondes EN DUS.... strijk je uiteindelijke eindgebruiker niet tegen de haren in voordat deze bereid is duurdere producten te kopen uit het buitenland.....