Stelling van de week: Is opwarming van de aarde de oorzaak van de branden in Australië?

Op dit moment in Australië is het net een Apocalyps. Bossen zo groot als België zijn volledig weggebrand. Mensen worden gedwongen hun huizen te verlaten, terwijl ze geen kant op kunnen. Maar hoe kan het dat er ineens zo veel bosbranden zijn in Australië? Zou het kunnen komen door de opwarming van de aarde? Laat het ons weten!

Stelling van de week: Ik denk dat opwarming van de aarde een oorzaak is van de branden in Australië.

Stelling van de week: Ik denk dat opwarming van de aarde een oorzaak is van de branden in Australië.
Eens
Oneens
Weet ik niet / geen mening
Er is momenteel 0 keer gestemd.
 • e
  Geen idee. Ik denk gewoon door d3 extreme droogte.
  • Leo
   Ze tokkelen nou al jaren over de opwarming, oke, maar nu ga ik eens iets anders voorleggen , dat ik ook al jaren doe, Iemand met een beetje verstand weet dat er een paar honderd jaar geleden een ijstijd is geweest, maar nog nooit heeft iemand maar dan ook niemand een uitleg kunnen geven hoe deze verdwenen is, er waren geen fabrieken er waren geen uitlaat gassen,, dus zolang ze daar nog nooit zijn achter gekomen, moeten ze maar een zwijgen over de opwarming, Ga eerst eens in Mexico en dat soort landen de boel eens aanpakken, maar nee hoor, Nederland .zowat het kleinste landje ter wereld moet weer eens voorop lopen,en dat is alleen maar om de brave burgers de poen weer eens uit de zakken te kloppen, en wij slikken dat toch gewoon , ik heb het mee gemaakt op de Canarische eilanden,dat als de benzine ook maar 2 centen omhoog gaat de boel wordt plat gegooid, bussen taxi,s de meeste personen auto,s die rijden gewoon niet meer. denk nog maar eens aan dat kwartje van die schreeuwer KOKKIE. nou dat kwartje loopt nu al in de tientallen miljoenen, bah,
  • Theo
   De bosbranden zijn ontstaan door brandstichting en nalatigheid. Heeft dus niets te maken met de global warming!
  • Yette
   en waar komt dát door, denk je?
 • Patrick
  Ik denk dat het toch ook komt door de opwarming van de aarde
 • Nathalie
  naar mijn mening komt dat niet door de opwarming van de aarde. de vuren zijn aangestoken en door de wind worden vonkjes meegevoerd en zo ontstaan er elders weer nieuwe branden. door de droogte (australie is een erg droog land) gaan de brandhaarden woekeren en binnen de kortste keren is de omvang enorm en komt blussen simpelweg te laat. dat er nu enorm veel geld word gedoneerd is fantastisch, maar australie heeft geen geld nodig, dat hebben ze genoeg. ze hebben meer materiaal nodig. blusvliegtuigen en blus helicopters.
 • Yvonne
  Er zijn helaas op deze aardbol mensen die de boel aansteken, die moeten streng aangepakt worden er zal inderdaad ook door de droogte ook brand kunnen uitbreken, maar hoofdzakelijk zij het (die mag het niet zeggen) maar inbezielen die het nodig vinden om de boel aan te steken en die dit op hun geweten hebben
 • Emmy
  Ik denk dat het een vd oorzaken is ,je ziet ook dat op andere plaatsen in de wereld extreme weer ontstaat, maar natuurlijk ook de onverzichtigheid vd mensen,brand cigaretten laten liggen, glas waardoor het in de natuur opeens kan gaan branden,is een vergrootglas etc
 • Jeanine
  Ik heb toevallig gelezen dat men vanuit vroeger gecontroleerde bosbrandjes maakten, mede omdat er bepaalde planten leven die niet vergaan/wegrotten, maar droog worden en blijven liggen. Door dit op bepaalde plaatsen te laten branden, zouden er minder ongecontroleerde branden komen. Sinds dit niet meer door de overheid gedaan mag worden (op last van milieu-bobo's) worden de bosbranden jaarlijks erger en erger. (dit zal vast ook gedeeltelijk komen door de opwarming, maar zeker niet geheel) Bovendien is het voor bewoners ook niet toegestaan om stukken bos te kappen om er voor te zorgen dat hun huizen niet verbranden als er weer felle bosbranden woeden. Terwijl ook dit een gedeeltelijke oplossing kan zijn voor deze ellende. Dus meerdere oorzaken waar het opwarmende klimaat maar een klein gedeelte van de puzzel is.
 • Nancy
  Ik las gisteren nog dat er 2 idioten zijn gearresteerd die brand hadden gesticht daar.
 • Carine
  Van een kennis die daar woont hoorde dat er 180 mensen opgepakt zijn wegens brandstichting. Het is algemeen bekend ginder dat er zeker op 30 plaatsen brand is gesticht,
  • ayse
   arme dieren zoveel dieren zijn de dupe van geworden.. en nu .. ze hebben besloten dat er 10.000 kamelen en 1000 paarden gedood zullen worden .. ( omdat ze veel water drinken ) belachelijk..
 • Herma
  Ik heb zwaar het vermoeden dat het wel door de opwarming van de aarde komt, en dat we er zelf ook nog wel mee te maken krijgen, en wat men al schreef over onze rot regering dat er meteen bij de Nederlanders de benzine en noem da andere dingen maar op meteen verhoogd worden, het is en blijft een schande, ze moeten die Rutte met zijn zooitje eruit donderen!
 • Yette
  voor iedereen die denkt dat de opwarming er niets mee te maken heeft, lees er eens wat meer over op wetenschappelijke sites. 100 jaar geleden wist men al dat het gebruik van fossiele brandstoffen invloed had of zou hebben op de atmosfeer. maar omdat het, zeker toen, nog zo vaag was, duurde het veel te lang voordat men dingen wilde gaan veranderen. En nog zijn er te veel belangen die dringender lijken dan de aarde bewoonbaar houden voor mensen. Bovendien zijn er ook steeds beleidsmakers die denken: 'zal mijn tijd wel duren', en doen niets. De maatregelen van nu hebben pas over jaren effect, maar dat is geen reden niets te doen, omdat het dan alleen maar steeds erger wordt voordat dat erger worden stopt.
 • youssra
  Het is aangestoken!