Stelling van de week: telefoonverbod op de fiets

Het is vanaf 1 juli niet meer toegestaan om je telefoon vast te houden tijdens het fietsen. Op deze manier wil het kabinet voorkomen dat je bijvoorbeeld op Google Maps kijkt of WhatsApp-berichten verstuurt tijdens het fietsen en zodoende niet op de weg let. Omdat de wet het vasthouden van een telefoon verbiedt, kan je ook beboet worden als je het toestel ongebruikt in een hand houdt. Fietsers moeten een telefoon wegstoppen in een broek- of jaszak, of in een tas (bron NU.nl). Wij zijn benieuwd of jij nog weleens je telefoon gebruikt tijdens het fietsen.

De stelling van de week is: Door het telefoonverbod moet ik afleren om mijn telefoon vast te houden op de fiets.

Laat ons weten of je het hiermee eens, dan wel oneens, bent. Klik op ‘Vul de vragenlijst in’ en laat je antwoord achter. 

Helaas je kunt niet meer deelnemen!
 • Martijn
  Gevaarlijk. Al meerdere malen bijna een fietser over mijn voorruit uitgesmeerd omdat ze echt helemaal niet op de weg letten. Als automobilist is het verstandig een dashcam te nemen zodat je niet later nog eens de schuld krijgt van een ongeval veroorzaakt door zo'n Flappdrol met mobieltje.
 • Karin
  vind mensen met oordoppen in veel gevaarlijker dan hoor je het verkeer ook niet meer
 • monique
  heb nog nooit de telefoon gebruikt onder het fietsen ik vind het een zeer goed idee dat het niet meer mag veel te gevaarlijk in het verkeer
 • AndrĂ©
  Niet alleen vasthouden, maar ook een telefoon in een houder moet verboden worden.
 • Ineke
  Gelukkig heb ik nog nooit mijn mobiel nodig gehad op de fiets. En zeg maar zo dan bellen ze nog maar een keer, als ik niet op de fiets zit. Ik vind het een heeeeel goed plan dat ze er een bekeuring voor krijgen.
 • Anne
  Het niet meer gebruiken van de telefoon tijdens het fietsen vind ik een goed plan...