Tanderosie is net zo bedreigend voor je gebit als gaatjes!

Tanderosie is misschien minder bekend dan het fenomeen gaatjes, maar nét zo bedreigend voor je gebit. Gelukkig blijkt uit ons testpanel Zendium Glazuur Protect dat ruim 86 procent van de testers al bekend is met het begrip.

Ook weet 56 procent dat tanderosie in tegenstelling tot gaatjes onomkeerbaar is. 88 procent geeft eveneens aan te weten dat fruit het tandglazuur aantast.

Wat is tanderosie?
Nog niet bekend met tanderosie? Tanderosie is een vorm van gebitsslijtage, waarbij het tandglazuur wordt aangetast door zuren, voornamelijk uit voedingsmiddelen en maagzuur. Het proces van tanderosie is onomkeerbaar en weggesleten tandglazuur komt niet meer terug. Het is dus belangrijk om stil te staan bij wat je eet op welk moment, en wanneer je je tanden poetst.

69% van ons testpanel eet of drinkt meer dan 7 keer op een dag. Bijna 80 % ontbijt (wel eens) met fruit, yoghurt, jam of vruchtensap. Je tandglazuur is geen fan van deze producten. Om te zorgen dat je tanden dit glazuur-geweld aan kunnen, is het verstandig om een tandpasta te gebruiken die je glazuur beschermt. Zendium Glazuur Protect is zo’n product.

459 personen hebben dit product ruim 2 weken getest en 88% van de testers is overtuigd: Zij geven Zendium Glazuur Protect een 7 of hoger. Daarnaast zou 84% de tandpasta aanbevelen bij vrienden of familie, en geeft 78% aan het product zelf waarschijnlijk of zeker in het vervolg te kopen.

Enkele quotes van de testpanelleden:

“Milde tandpasta. Heb het gevoel dat mijn tanden minder gevoelig zijn geworden.”

“Het was wel even wennen omdat het lijkt alsof er korreltjes in zitten. Verder is het een heerlijke tandpasta en het voelt alsof je tanden sterker worden terwijl je poetst.”

“Prettige tandpasta, laat tanden heel glad en daardoor schoon aanvoelen.”

 

Helaas je kunt niet meer deelnemen!