Testresultaten: AEG SteamPro combi-stoomoven maakt er echt iets lekkers van

In de multifunctionele stoomoven van AEG worden je favoriete gerechten nog smakelijker. En je hoeft er bijna niet bij na te denken.

Twaalf kookliefhebbers hebben voor Kieskeurig.nl de AEG SteamPro combi-stoomoven getest. In een workshop in de AEG Cooking Club in Alpen aan de Rijn maakten ze kennis met wat je met de oven kunt doen. En dat is veel. Hij voegt stoom toe aan de hete lucht. Hierdoor verbeteren de smaak, textuur en kleur en blijft het eten krokant.

Perfecte resultaten
Elf van de twaalf testers vinden dat de AEG SteamPro combi-stoomoven perfecte resultaten geeft. De oven overtreft hun verwachtingen. Alle testers vinden dat je met de AEG SteamPro combi-stoomoven een grote variatie aan gerechten kunt bereiden. ‘De oven zou technisch gezien drie producten in mijn keuken kunnen vervangen’, rekende Mylène (34) uit.

Alles tegelijk
Joy (31) had het bedienen van de stoomoven al snel onder de knie. ‘Je kunt alles in een keer in de oven schuiven zonder na te hoeven denken over kooktijden. Zelfs spinazie en aardappelen kunnen tegelijkertijd stomen. Ook had ik nooit verwacht dat je zo lekker kunt bakken in een stoomoven. De cake was krokant aan de bovenkant en niet droog vanbinnen.’

Combi-stomen heeft meer voordelen. ‘Alle vitamines blijven beter in de groenten. Veel gezonder, minder vet’, zegt Cynthia (46). ‘En je hoeft er niets steeds bij te blijven.’ Peter (48) bekijkt het nog praktischer: ‘Het apparaat is energiezuiniger en sneller in het maken van het eten, wat een aanzienlijke tijdwinst met zich meebrengt.

Stomen heeft één nadeel, vindt Joy (31): ‘Het is jammer dat het glas van de deur beslaat, waardoor je niet ziet wat er in de oven gebeurt.’ Maar je kunt ook omdenken: dan is het verrassingseffect des te groter.

Benieuwd naar de het complete testrapport? Lees meer op Kieskeurig.nl

Helaas je kunt niet meer deelnemen!
  • Dinie Dalsem
    Zal het test rapport lezen op kieskeurig,wij wouden zoiets kopen dinied