Testresultaten: Bosch klopboormachine gaat moeiteloos door steen en beton

21 testers 90% beveelt het aan
7.9

Met de EasyImpact 550, UniversalImpact 800 en AdvancedImpact 900 van Bosch boor je zonder al te veel kracht te zetten dwars door steen, beton en ander hard materiaal. Je hebt nooit meer een klusjesman nodig.

De Bosch klopboor heeft een sterke boorcapaciteit, vinden 19 van de 21 doe-het-zelvers die de boor hebben uitgeprobeerd.  Vincent (42) heeft er moeiteloos mee in beton, baksteen, hout en gips geboord. Dat de boor dwars door baksteen en beton gaat, stemt ook Martin (48) tevreden. De klopboor doet precies wat je ervan mag verwachten, of nog meer zelfs, vinden 19 testers.

Comfortabel gaten boren
Voor een klopboor die dwars door beton en baksteen gaat, is die van Bosch behoorlijk comfortabel, vinden alle testers. “Het is een klein, lichtgewicht model dat fijn in de hand ligt”, zegt Maarten (28). “Ook het verwisselen van boren gaat redelijk makkelijk. Jammer dat er geen sds-plus kop op zit, die het verwisselen van de boren nóg makkelijker maakt.” Ook Marcel (45) heeft nog wel een suggestie. “De extra verplaatsbare steun is wat lastig te draaien. Je moet hem goed openschroeven en dan gaat hij er nog lastig af. Ook een stofopvangbak zou een uitstekende toevoeging zijn.”

Makkelijk kracht zetten
Alle doe-het-zelvers die de klopboormachine hebben getest, vinden dat hij goed in de hand ligt. “Je kunt makkelijk kracht zetten doordat je de machine met twee handen goed kunt vasthouden”, zegt Nanda (34), die de boor onder meer heeft gebruikt om gaten in een buitenmuur en een stenen ondergrond te boren. “Dat de machine multi-inzetbaar is, is een fijn kenmerk, net als het regelbare toerental.” Ook Elcke (33) is fan. “Het is een lichte en compacte machine. Handig dat je kunt zien hoe diep je boort. En hij schiet niet vast, erg fijn omdat je niet zo schuin boort.”

Met een Bosch klopboor in huis hoef je nooit meer geen prof meer in te schakelen voor een lastige klus. Als die plank vastzit, die muur eenmaal staat of dat lampje eenmaal hangt, is het dubbel genieten van het eindresultaat.

Op kieskeurig.nl vind je alles over deze test met de Bosch Klopboormachine!
 

Helaas je kunt niet meer deelnemen!
 • Dinie
  mijn man zal er blij mee zijn,we habben betonnen mureb kon je met gewone door niet door
 • Lavth
  wat een vrijheid geeft dit.zelf klussen is heerlijk
 • Hilly
  Zelfs ik, als 68 jarige vrouw, kan met de klopboor overweg! Niet langer wachten wanneer en of er iemand in de familie tijd heeft, maar lekker zelf aan de slag! POWERRRR!!!!
  • Monique
   Super
  • Like!