Testresultaten: Bosch Multigereedschap ideaal voor allround klussers

Zagen, schuren en polijsten, frezen, schrapen en snijden: met de Bosch PMF Multitool heb je een stuk gereedschap in handen dat alles kan.

De 21 geoefende klussers die het gereedschap voor Kieskeurig.nl hebben getest, vinden de bijbehorende ‘arsenaal’ aan accessoires unaniem ‘veelzijdig’. Met het AutoClic-systeem zijn ze binnen drie seconden verwisseld. “Omdat je kunt kiezen uit heel veel accessoires en snel kunt wisselen heb je altijd het juiste gereedschap bij de hand”, zegt Johannes (34). 

Fluitje van een cent
Johannes (34) heeft de Bosch Multitool aan een grondige test onderworpen. “Om een gevelplaat passend te krijgen, moest er een randje van de vloer weggezaagd worden dat voor een normale zaag of decoupeerzaag onbereikbaar was. Met de Bosch PMF 350 CES multitool was het een fluitje van een cent. Door de verlichting op de tool werk je nooit meer in je eigen schaduw en kun je goed zien waar je zaagt.”

Ook bij het maken van een afdeklijst tussen het plafond en de vloer naar de zolder was de Bosch multitool een handig hulpmiddel, zegt Johannes. “Met de tool heb ik de randen van de gipsplaten haaks gemaakt en de afdekplaat passend gekregen door de sparingen uit te zagen.”

Uiterst secuur
95 procent van de testers zou het Bosch multigereedschap vanaf nu altijd gebruiken. Marijn (31) bijvoorbeeld: “Ik heb laminaat dat al gelegd was, ingekort om de stofdorpel onder de deur te kunnen plaatsen. Met het multigereedschap werd dit eigenlijk een heel makkelijk klusje, dat  zeer precies uitgevoerd kon worden. Tevens moest ik rondom een stopcontact de muur voorzichtig slopen. Dit ging ook veel secuurder. Hierdoor was er minder schade aan de muur, zodat dit uiteindelijk weer makkelijker hersteld kon worden.”

De Bosch PMF multitool is makkelijk te bedienen. Zeer handig, omdat het gereedschap ook voor vrouwen met minder sterke handen zeer bruikbaar is”, zegt Dinie (35). “Bijvoorbeeld bij het wisselen van de accessoires.” Bart (45) zou graag een snoerloze versie zien, omdat hij het gereedschap meestal voor korte klussen gebruikt. Even goed krijgt de Bosch multitool van hem een 8.

Op kieskeurig.nl vind je alle resultaten van deze test. Lees het hier!

Helaas je kunt niet meer deelnemen!
  • Dinie Dalsem
    Hallo,mijn man zou dit gereedschap heel graag willen testen.Hij is altijd in de schuur bezig ,daar maakt hij bankje bloembakken van alles