Testresultaten: Dit is waarom de Tefal Optigrill+ zijn ‘plus’ echt verdient

8.6

Met de Tefal Optigrill+ kan grillen niet mislukken. Gerechten worden perfect gaar. Daar kunnen veel professionele grillmasters en chef-koks nog een puntje aan zuigen.

Kan er nog iets aan een grill vernieuwd worden? Dat was de eerste gedachte van Dennis (46), een van de veertien personen die voor Kieskeurig.nl de Tefal Optigrill+ mochten testen. ‘Nou, dat kan zeker: de kooksensor en de programma's zijn echt een grote plus!’, zegt Dennis. Alle veertien testers zijn (zeer) tevreden over het bedieningsgemak. Mees (33): ‘De grill is makkelijk in gebruik door de eenvoudige instellingen en warmte-indicator. Hierdoor heb je een ideale baktemperatuur. De grill oogt solide en van goede kwaliteit.’ 

Perfecte grillresultaten
Voor dertien testers maakt de Tefal Optigrill+ de verwachtingen (meer dan) waar. Ze vinden dat de Optigrill+ perfecte grillresultaten geeft. Van rood tot doorbakken, alles helemaal naar wens. Dat maakt voor hen het koken makkelijker. ‘Ik had niet verwacht dat een grill precies kan aangeven wanneer vlees gaar is. De biefstuk was precies medium!’, zegt Jolanda (52). Alleen S. (58) zou haar biefstukje de volgende kleer toch liever braden in een klontje boter.
 
Wat kun je er niet mee?
Dertien testers waren (zeer) tevreden over de veelzijdigheid van de Optigrill+. Vlees – ook als het nog bevroren is – en groenten zijn eenvoudig te bereiden, en ook warm te houden voor serveren. Dankzij de zes automatische kookprogramma’s is het mogelijk om ook vis, gevogelte of tosti's te maken. Caroline (28): ‘Het gemak voor ieder stukje vlees, vis, groente, tosti een aparte bereidingsknopje. Ideaal en gezond!’

Praktisch en mooi
Alle testers vinden de Optigrill+ makkelijk te reinigen. De grillplaten en het vetopvangbakje zijn uitneembaar en kunnen in de vaatwasser. Mees en Dennis vonden de grill lastig op te bergen. Maar waarom zou je? ‘Qua uiterlijk mag hij gewoon op m'n kookeiland blijven en hoeft niet opgeborgen te worden in de kast!’, zegt Derya (37).

Op kieskeurig.nl vind je alle resultaten van deze test. Lees het hier!

Refundcampagne
Vanaf 17 november start Tefal met een speciale refundcampagne als je een Tefal Optigrill+ GC712D koopt. Bij aankoop kun je € 30,- retour ontvangen. Deze campagne loopt t/m 8 januari 2017. Lees hier de voorwaarden.

Helaas je kunt niet meer deelnemen!
  • Roely
    Tefal heeft altijd hele goede en kwalitatieve producten. Persoonlijk hele goede ervaring met Tefal. Groetjes Roely
  • Dinie
    hallo,kan ik niet betalen ik had hem liever getest .