Testresultaten : Dit is waarom kleintjes zo dol zijn op Olvarit

In de potjes van Olvarit zijn de groente- en fruitsoorten duidelijk te herkennen, vindt ons testpanel. Kleintjes leren zo nieuwe smaken herkennen en waarderen.

Wat fijn om te zien dat mijn kindje er zo van geniet, vindt 96% van de ouders die met hun kindje de groente- of fruithapjes van Olvarit hebben getest. 277 kinderen (4-15 maanden) en hun ouders hebben voor hettestpanel.nl drie verschillende smaken uitgeprobeerd, en die vielen in de smaak.

Pure, herkenbare smaak
9 op de 10 ouders proeven duidelijk één herkenbare groente- of fruitsoort op de voorgrond. En dat klopt. In de potjes van Olvarit speelt altijd één groente- of fruitsoort de hoofdrol. Deze is duidelijk te herkennen, zelfs als in een potje meerdere ingrediënten zitten. Zo leren kinderen verschillende groente- en fruitsmaken een voor een herkennen en waarderen. ‘Ik heb het zelf geproefd en je proeft duidelijk de smaken van de groente en fruit die beschreven staat op het potje’, zegt Ingrid (31).

Voor de smaakontwikkeling
92% van de testers proeft dat er alleen pure ingrediënten in de potjes van Olvarit zitten. ‘Ik vind dat mijn dochtertje zo veel smaken leert kennen en proeven, zonder dat ik het voor mezelf op het menu hoef te zetten’, zegt Laura (31). ‘Ik ben nogal een moeilijke eter, al van kinds af aan, en op deze manier hoop ik m'n kindje van baby af aan al goed kennis te laten maken met veel verschillende smaken. In de hoop dat zij het juist makkelijk eet en vooral veel verschillende groenten leert kennen.’

Mariska (32) vindt de hapjes voor kinderen van 6+ maanden aan de vloeibare kant. Ook het dochtertje van Renee (26) miste het kauwen een beetje. Renee: ‘Maar ze heeft er evengoed wel van genoten, want de potjes gingen op’.

Maar liefst 98% van de testers is (zeer) tevreden over Olvarit babyvoeding. ‘Ik vond de groentepotjes nooit echt een succes, omdat ik de smaak erg vond afwijken van de realiteit’, Biance (40). ‘Dit is nu veranderd en dat vind ik een verbetering.’

Lees meer over Olvarit.

Helaas je kunt niet meer deelnemen!
  • Berna de Vries
    Dankzij het testen koop ik niets anders meer dan Olvarit!!
  • Sascha Hoekstra
    Ik gebruik alleen biologische groente. Dus voor mij geen olvarit. Heel jammer dat er geen biologische variant verkrijgbaar is.