Testresultaten Fisher-Price Kleurenkameleon: je eerste leer- en speelvriendje

Kleuren herkennen leer je het beste spelenderwijs, net als tellen. De Kleurenkameleon van Fisher-Price helpt je kind hierbij.

De primaire kleuren hebben peuters vaak snel onder de knie. Maar wat is het verschil tussen roze en paars? De Kleurenkameleon van Fisher-Price scant kleuren, neemt die kleur aan en vertelt je kind welke kleur het is. Leren tellen doet hij ook, met uitdagende spelletjes. 

De veertien testers die hun kind hebben geobserveerd tijdens het spelen, zijn (zeer) tevreden over de leerzaamheid en interactie. ‘Mijn kind vindt het heel leuk om opdrachten te krijgen om een kleur te zoeken of samen mee te tellen’, zegt Kimberley (22). 

Veel speelplezier
Met de Kleurenkameleon leren kinderen kleuren te benoemen, vinden alle ouders. Ook de verschillen tussen kleuren worden duidelijk, vinden ze bijna allemaal. Alleen de dochter van Carlijn (34) had er moeite mee. ‘Ze vindt het heel leuk om er mee te spelen, maar het beoogde doel wordt er niet mee bereikt.’ De dochter van Katja (34) had juist moeite met leren tellen. Maar alle testers zijn het erover eens dat Kleurenkameleon voor veel speelplezier zorgt.

Echt leuk speelgoed
Elf van de veertien testers vinden dat de Kleurenkameleon aan hun verwachtingen voldoet of deze zelfs overtreft. ‘Om kleuren te leren is dit echt heel leuk speelgoed’, zegt Delia (32). ‘De kameleon herkent de kleuren van de meegeleverde inktvlekken goed, dus daarmee kunnen kinderen leuk oefenen!’ Uit de reacties van de ouders blijkt dat het scannen van andere kleuren in huis nog wel wat handigheid vergt. En er zijn toch altijd kleuren die de kameleon niet herkent. Maar vraag een volwassene eens of turquoise groen of blauw is. Sommige kleuren blijven lastig.

Elf testers zouden de Kleurenkameleon aanbevelen bij aan andere ouders met jonge kinderen. ‘De mogelijkheid van verschillende spelletjes is leuk’, zegt Suzanne (38). ‘En voor een stuk speelgoed is de kameleon erg slim.’

Wil je meer weten over de Fisher-Price Kleurenkameleon? Klik dan hier!
 

Helaas je kunt niet meer deelnemen!
  • Ilhem Talbi
    Superleuk! Ik hou van leerzaam speelgoed voor mijn baby
  • Najat Elkhattabi
    Erg leuk. Heb 2 kleintjes in huis zouden dat best willen testen