Testresultaten: Kärcher hogedrukreiniger erop en alles wordt schoon

Met de Kärcher K5 Premium Full Control Plus Home hogedrukreiniger houd je de buitenboel eenvoudig schoon. Meer vuil, krachtigere straal.

Lente in de lucht? Hogedrukreiniger uit de schuur. Drie heren hebben voor ons de Kärcher K5 Premium Full Control Plus Home hogedrukreiniger getest. Alle drie vinden ze het een topapparaat. De Kärcher reinigt meer materialen dan je in eerste instantie zou denken, zonder ze te beschadigen.

Straalkracht instelbaar
De hogedrukreiniger is makkelijk in gebruik, vindt ons testpanel. Dat je de straalkracht kunt instellen, vinden de heren absoluut een pluspunt. ‘De druk van de straal en de hoeveelheid schoonmaakmiddel zijn makkelijk aan te passen’, zegt Bart (34) ‘Je kunt bijvoorbeeld eenvoudig wisselen tussen de vuilfrees en de gewone straal.’ Het lcd-display maakt het bedienen makkelijker, vinden Bart en Arjan (36).
 
Krachtig en handig
Alle testers zouden hun huidige hogedrukreiniger het liefst inruilen voor die van Kärcher, en deze voor al hun schoonmaakklussen buitenshuis gebruiken. ‘Het is een krachtig apparaat dat is in te stellen voor diverse doeleinden, en weet bijna al het vuil te verwijderen’, zegt Arjan. ‘Hij is compact en makkelijk op te bergen met alle toebehoren.’ Voor Steffan (44) zijn de kracht waarmee de Kärcher reinigt, het gebruiksgemak en de veelzijdigheid door de bijgeleverde accessoires redenen om juist deze hogedrukreiniger te gebruiken.

Alle testers zijn (zeer) tevreden met de Kärcher hogedrukreiniger. Ze zouden hem aanbevelen bij anderen, en hun huidige hogedrukreiniger voor die van Kärcher inruilen.

Verbeterpuntjes? Toch wel. Arjan en Steffan missen een automatisch oprolsysteem voor het snoer, zoals de meeste stofzuigers hebben. Bart had last van een uitstekend stukje kunststof waarachter de reiniger bleef hangen bij vervoer over ongelijke stoeptegels.

Sneller schoon
Bart en Steffan hebben het idee dat schoonmaken met de Kärcher hogedrukreiniger hen tijd bespaart. En dat is niet onbelangrijk, want hoe leuk het ook is om de tuin zomerklaar te maken met de hogedrukreiniger, in de zon genieten van het eindresultaat is nog veel fijner. 

Meer weten over de Kärcher hogedrukreiniger? Klik dan hier. 
 

Helaas je kunt niet meer deelnemen!
 • Zeg: "hogedrukspuit", en ik zeg: "Kaercher" (of andersom). Kaercher is een begrip. Evenals Typex of Vanish.
 • Walter Kweens
  ook ik zou deze graag testen
 • jessica van soomeren
  Dit zou ik graag willen testen.
 • Roxanne Van Ipenburg
  ik wil dit wel testen
 • Dinie Dalsem
  Ik zou deze graag willen testen .Vooral om alles gauw schoon te spuiten ,vooral de stenen in de tuin. mijn man is er druk mee bezig plantbakken en de bestrating goed er in leggen.En dan al het groen eraf spuiten en de voor voorkant weer schoonspuiten Naast ons 2 grote bomen in de speeltuin Hebben we zo veel afval van .zou goed uitkomen om te proberen. dinid01