Testresultaten: L'OR Espresso aluminium capsule doet wonderen

De plastic capsules van L'OR Espresso hebben plaatsgemaakt voor aluminium. Dat heeft een positief effect op de smaak, geur en crèmelaag van de koffie, wat veel testpanelleden niet is ontgaan.

In aluminium capsules blijven alle aroma's optimaal bewaard en geniet je van een intense espresso met een rijke crèmelaag. 9 op de 10 testers zijn hier (zeer) tevreden mee en vinden de smaak van L’OR Espresso krachtig en intens. ‘Goed aroma, goede geur’, zegt Wil (57). Driekwart van het testpanel vindt de smaak van de capsules van L’OR zelfs intenser dan die van andere koffiemerken.

Heerlijk sterke koffie
Van de 169 testers probeerde de ene helft de Espresso-capsules uit, en de andere helft kreeg een doos Lungo-capsules om te testen. Resie (30) is fan van 11 Ristretto. ‘De intensiteit, de smaak. Echt een heerlijk sterke koffie. Goede keuze in sterkte van de cups, voor iedereen zit er iets bij.’ Voor Wouter (25) had er nóg wel wat meer variatie in smaak en intensiteit mogen zijn.

Passen goed in de Nespresso-machine
98% is (zeer) tevreden met de kwaliteit van de capsules. ‘Ze passen goed in mijn Nespresso-apparaat en geven een krachtige en rijke koffie met prima aroma en crèmelaagje’, zegt Ans (41). Dat de aluminium capsules goed passen (beter dan plastic) is een belangrijk verbeterpunt van L’OR Espresso.

96% zou L’OR Espresso (zeer zeker) aanbevelen bij familie en vrienden. Zo weet je tenminste zeker dat je ook als je bij familie en vrienden op bezoek bent, de lekkerste koffie drinkt.

Helaas je kunt niet meer deelnemen!
 • Jooske Van Der Burg
  Via andere weg kreeg ik doosje aluminium capsules L'Or ristretto 11. Ik moet ze in de piston van mijn espresso apparaat omkeren. Prima koffie, geweldige smaak, heel sterk, intens. Mooie schuimlaag. Super vers uit die capsules. Zeker aan te bevelen. Nodigt uit ook andere smaken te proberen. Heb ze vroeger wel in plastic capsules gehad ook. Deze van aluminium zijn prima. Alleen tja .. probeer ik aluminium zoveel mogelijk te vermijden. Dus ik zou ook kunnen kiezen voor de hele bonen in zakken.
  • Marius Merchiers
   Jooske, aluminium is beter recycleerbaar dan plastic. Het wordt gewoon terug omgesmolten en de koffiegruis wordt gebruikt voor grondverbeteraars. Maar je moet dan wel je alumnium cups recycleren via de gratis zakken van nespresso die je kan bestellen op de nespresso site of in de boutieks. Ik weet alleen niet hoe Nespresso reageert op het feit dat ze dan ook douwe egberts aluminium cups recycleren.
  • Kun je geen uitzondering maken om aluminium te gebruiken, voor de momenten dat jij jezelf wilt verwennen ;)?
 • Dinie Dalsem
  hallo , we hebben een nieuwe koffiezet apparaad kan van alles in espresso , capucino. Ik denk Dal deze er niet inpassen zou ik jammer vinden ,maar als het niet kan vind ik het jammeren dan staat het hier en word niet gebruikt? Wil het wel wil ik ze ook graag testen Dinie Dalsem