Testresultaten: Philips Hue motion sensor & Starterkit

8.4

Verlichting is tegenwoordig zoveel meer dan alleen een lampje. Met slimme verlichting van Philips Hue breng je je huis tot leven. Nu ook met bewegingssensor. Twaalf testers van hettestpanel.nl probeerden Philps Hue uit.

De aansluiting was eenvoudig, zo blijkt. “Zeer vanzelfsprekend en werkte direct,” zegt Linda (36). “De sensor was zo gekoppeld,” vult Eelke (40) aan. “En zoals alle Hue-producten verbind je met een knop op de bridge makkelijk via de app.” Hugo (36) vindt Hue erg gebruiksvriendelijk, makkelijk en mooi. “Goede kleuren en enorm veel mogelijkheden.”

Vanzelf aan … en uit

Volgens Leiby (42) is de sensor klein en bijna overal makkelijk te bevestigen. “Behalve bewegingssensor is het ook een lichtgevoelige sensor.” Richard (39) vond het vooral makkelijk dat de lampen vanzelf aan- en weer uitgingen. “En door het verschil in lichtsterkte afhankelijk van de tijd, sta je ’s nachts niet meteen vol in het licht.”

Minimale setting
Natuurlijk zijn onze testers tevreden maar kritisch. Zo zou Eelke (40) bij de Motion Sensor graag zien dat er meer instelmogelijkheden komen voor de lichtintensiteit. “Zelfs de minimale setting was ’s nachts te fel.” En Bart (39) geeft aan dat hij de Philips Hue-lampen toch eerder met de knop bedient dan met de app en daardoor worden de lichtkleur en sterkte die je had ingesteld vergeten.

Niet meer zonder
Floor (36) is erg blij met de sensor. Er brandt nooit onnodig licht, maar ze hoeft ’s avonds en ’s nachts niet meer in het donker de trap af. Voor 92% van de testers voldeed of overtrof Pilips Hue (aan) de verwachtingen. Michiel (42): “Het leek een gimmick maar ik gebruik het vaak, zelfs de mood-instellingen.” Frederique (37) zag eerst het nut niet in van Hue-lampen. “Maar nu wil ik niet meer zonder!” 

Benieuwd naar het complete testrapport? Lees meer op Kieskeurig.nl
 

Helaas je kunt niet meer deelnemen!
  • Walter
    wil die lampen set wel eens proberen