Testresultaten: Saeco Incanto, mooie koffie van een mooie machine

De Saeco Incanto is een volautomatische espressomachine die is ontworpen naar Italiaans voorbeeld. Dan moet de koffie wel goed smaken. De Saeco Incanto kreeg maar liefst een gemiddeld rapportcijfer van 8,6 van de kritische koffiedrinkers van het Kieskeurig-testpanel.

Met de Saeco Incanto kun je heerlijke koffie zetten, oordeelt Ghislaine (38). “Hij smaakt echt naar gemalen koffiebonen.”

Koffie naar jouw eigen smaak
Arjan (46) was zeer te spreken over de vele mogelijkheden van de espressomachine. “Je kunt echt alles naar eigen zin aanpassen: van waterhardheid tot hoeveelheid water, koffie met melk of zonder, en uiteraard ook hoe fijn je de maling van de koffie wilt hebben. Het apparaat kan zowel koffiebonen als filtermaling hebben. Daarnaast tapt het water voor thee. Het mooie melkschuim dat hij maakt, kun je door het afneembare reservoir ook zo in de koeling plaatsen.”

[image name=vinkjes format=160 align=left left=5 right=5]Slimme technologie
Allerlei extra’s zorgen ervoor dat koffiezetten nog nooit zo makkelijk was. De testers zijn tevreden over het AquaClean-filter, waarmee je vijfduizend kopjes koffie kunt zetten zonder de machine te hoeven ontkalken. Dankzij de memofunctie kan de machine onthouden hoe sterk en warm je de koffie het liefst drinkt. Ook de geïntegreerde melkkan is een voordeel, vinden de testers.

Hoe volautomatisch wil je het hebben?
Wat kan er beter? Een van de testers vond dat het watertappen wel wat langzaam gaat. En wat zou het fijn zijn als een volautomatische espressomachine ook zelf zijn melkkan en reservoir voor koffiedrab zou schoonmaken. Zo ver is de technologie helaas nog niet. En bovendien: Italianen houden toch ook zelf hun espressoapparaat schoon?

Ook benieuwd naar deze Saeco Icanto? Klik dan hier!

Helaas je kunt niet meer deelnemen!