Testresultaten: Samsung Galaxy A5, een mooie ‘middenklasser’ die veel kan

De vernieuwde Samsung Galaxy A5 oogt eenvoudig elegant, maar is krachtig en veelzijdig vanbinnen. Ook aantrekkelijk voor de intensieve gebruiker.

Er zijn zo veel smartphones op de markt. Hoe weet je welke het beste bij jou past? Vijf testers hebben hem twee weken lang de nieuwe Samsung Galaxy A5 uitgeprobeerd voor Kieskeurig en hettestpanel.nl en waren enthousiast.

‘Duidelijk groot scherp beeldscherm, en snel’, zegt José (40). ‘Goed geluid en gebruiksvriendelijk.’ Voor iPhone-gebruiker Ivo (40) was het even wennen. ‘Maar na een paar dagen was het helemaal vertrouwd.’

Krachtig en gebruiksvriendelijk
Alle vijf de testers zijn vol lof over de hoge beeldkwaliteit van de 5,2” amoled-display, en vinden dat de smartphone goed bestand is tegen water en stof. Ook de snelheid waarmee de batterij wordt opgeladen, oogst waardering bij alle testers. Gebruiksvriendelijk is hij ook. ‘Ik heb allerlei apps gedownload en dat ging zo goed’, zegt Sandra (53).

Geweldige selfies
4 van de 5 testers zijn het er (helemaal) mee eens dat selfies maken met de Samsung Galaxy A5 gemakkelijker is dan met andere smartphones. Dat komt door de wide selfiescreen. De 16 megapixel camera maakt sowieso prachtige foto’s, zowel voor als achter. ‘Groter geheugen, helder beeld, mooie foto's: echt een prachtig apparaat om mee te werken en gezien te worden’, zegt Sandra (53).

Vier van de vijf testers zouden hun huidige telefoon best willen inruilen voor de Samsung Galaxy A5. Alleen José (40) twijfelt: ‘Ik denk dat de A5 redelijk gelijkwaardig is aan de S6, al is de camera een stuk minder. Dat hij water- en stofbestendig is, is weer een voordeel.’

Helaas je kunt niet meer deelnemen!
  • Walter Kweens
    ben benieuwt hoe hij is verbeterd