Testresultaten: Samsung koelkasten zijn echt cool

Koelen en vriezen kan een Samsung als de beste: of het koel- en vriesgedeelte zich nu bóven elkaar of náást elkaar bevinden. De koelkasten scoren gemiddeld een 8,1.

Voor grote gezinnen, huishoudens die graag hamsteren en foodies die met veel dagverse producten koken, is een koelkast al snel te klein. Daar heeft Samsung aan gedacht bij het ontwerp van de zeven koel-vriescombinaties en twee side-by-side koelkasten die ons testpanel heeft getest voor Kieskeurig.nl.

Veel ruimte
“Van buiten lijkt hij groot, maar van binnen is hij nog groter!”, zegt Lieke (29) over de Smart Space koel-vriescombinatie die ze twee weken lang in huis had. “Er is enorm veel ruimte die goed, handig en overzichtelijk in te delen is.”

Alles op z’n plek
Ook Saskia (34) is fan van de Smart Space koel-vriescombinatie. “Hij heeft een mooi design, is heel stil en heeft een goede koeling in het koelgedeelte en -diepvriesgedeelte”, zegt ze. “Ook de indeling is prettig, vooral de ongelijke lades in de koeling. Dit houdt het overzichtelijk. Het vriesgedeelte is heeft ook ruime lades. De verlichting in het koelgedeelte is echt super.” Agnes (44) had echter graag wat flexibiliteit gehad in het indelen van de planken.

Nooit meer ijs krabben
Lieke zou niet meer zonder de No Frost functie kunnen, zegt ze. Dit zorgt ervoor dat alleen de warme lucht maar ook het vocht uit het vriesdeel ‘gezogen’, waardoor ijsvorming verleden tijd is. 94 procent van de testers is hier (heel) tevreden over. 

Precies koel genoeg
94 procent is (heel) tevreden over de gelijkmatige koeling. “Het is heel fijn dat de temperatuur goed wordt gereguleerd, waardoor eten dat achterin staat niet bevriest”, zegt Helena (27), die een Amerikaanse side-by-side koelkast testte. “Geen last van condens in de koelkast is echt ideaal, en bij de vriezer geen ijs scheelt ook een hoop werk”, zegt Marian (41).

Dubbeldeurs: nog meer ruimte
In de Amerikaanse koelkasten van Samsung zitten het koel- en het vriesgedeelte niet boven elkaar maar naast elkaar; ze hebben elk hun eigen deur. “Deze scheiding is heel overzichtelijk en biedt meer ruimte dan bij normale koel-vriescombinaties”, vindt Helena. En ook zijn looks mogen er zijn. “Mooi ding!”, zegt Maaike (27). Voor Brigitte (42) maken de ijsblokjes en het koude water dat ze uit de deur kan tappen, het feest compleet. 

*Op kieskeurig.nl vind je alle resultaten van deze test. Klik op het onderstaande type voor de productpagina van het desbetreffende type. Wil je een samenvatting zien van alle resultaten op Kieskeurig, ga dan naar: Kieskeurig Samsung koelkast testpanel

Koel-en vriescombinaties
RB30J3100SA/EF
RB30J3100WW/EF
RB33J3200SA/EF
RB33J3205SA/EF
RB33J3219SS/EF
RB33J3315SA/EF
RB33J3315WW/EF

Amerikaanse/Side-by-side koelkasten
RS7547BHCSP/EF
RS7557BHCSP/EF

Helaas je kunt niet meer deelnemen!