Testresultaten: SKY de musical raakt jong en oud.

Een musical ‘testen’? Dat is bijzonder en weer eens iets heel anders. Ons testpanel is van alle markten thuis. 96 vrouwen genoten in hartje Amsterdam van SKY de musical, samen met hun dochter, vriendin of partner. De musical zit vol met emoties die je als tiener én als ouder raken en aan het denken zetten, maar waar je ook heel blij van wordt. Niet voor niets was 63 procent van de vrouwen er samen met hun dochter.

Een wonderlijke ontdekkingsreis
SKY de musical gaat over een tienermeisje (Sky) dat een bijzonder moeilijke tijd doormaakt. Thuis voelt ze zich niet begrepen en op school wordt ze gepest. Als ze in een coma raakt, begint een wonderlijke ontdekkingsreis door haar eigen droomwereld. In de musical wordt geschakeld tussen realiteit en fantasie door middel van 3D-projectie. “Spectaculair, vernieuwend en verrassend”, vindt Lina (48). “Het is wel wennen om de hele tijd met een 3D-bril op te zitten”, zegt Joke (46).

Tranen in de ogen
Het verhaal is een aaneenschakeling van scènes die je raken. Op Fieke (38) maakte het moment waarop waarin Sky uit haar droomwereld terugkeert naar het leven het meest indruk. Ze moet dan afscheid nemen van haar vader, die in de ‘echte wereld’ niet meer leeft. “Dit moment werd ontzettend overtuigend gespeeld. Ik zat met tranen in mijn ogen toen het lied 'Afscheid nemen bestaat niet' op dat cruciale ogenblik werd ingezet. Een enorm emotionele, levensechte scene.”

Onder de indruk
Het testpanel was onder de indruk van het acteerwerk, en de zang en dans. “Het verhaal is helemaal van nu, en de meeste acteurs zijn jong met een groot talent, ook in zang en dans” (Annelien, 43). En ook het decor, de aankleding en make-up gooiden hoge ogen. Goed of zelfs uitstekend, oordeelden 9 op de 10 vrouwen. “De 3D-ervaring was geweldig, vooral tijdens het vliegen”, zegt Sylvia (39). “De muziek van Marco Borsato en John Ewbank erbij zorgde voor een speciale sfeer.”

Echt een avond uit
De ontvangst in het theater en de catering in de lounge zorgden volgens 9 op de 10 vrouwen voor een onvergetelijke avond. Praktisch pluspunt: het theater is door zijn centrale ligging goed tot uitstekend bereikbaar.

De musical is nog tot 30 juni te zien in Theater Amsterdam.

Helaas je kunt niet meer deelnemen!