Testresultaten: Specsavers helpt je aan de perfecte bril

8.5

Het verrichten van een oogmeting is een vak. De opticiens van Specsavers verstaan dit vak. En je wordt ook nog eens prima geholpen.

14 vrouwen gingen voor ons naar een Specsavers winkel bij hen in de buurt voor een oogmeting en het uitzoeken van een nieuwe bril. Alle 14 zijn (zeer) tevreden over de oogmeting. ‘De meting van mijn ogen verliep snel en was zeer nauwkeurig. Ik ben erg enthousiast!’, zegt Wieke (26).

Digitale Precisie Meter
Specsavers maakt voor de oogmeting gebruik van een Digitale Precisie Meter, een nieuwe techniek in het oogmetingsproces. De Digitale Precisie Meting levert zeer accurate resultaten op bij het afstemmen van de glazen en het montuur op het gezicht. Voor bijna alle vrouwen resulteerde dit in een bril met optimaal zicht. Zij zouden deze manier van meten zeer zeker aanbevelen bij andere brildragers.


Met de Digitale Precisie Meter worden via een Ipad foto's gemaakt van het gezicht van de klant met het gekozen montuur op. Niet alleen de pupilafstand wordt gemeten, maar ook de hoogte van je ogen, de afstand van de binnenkant van het montuur tot de pupil, en het deel van de glazen dat je gebruikt om te lezen en/of in de verte kijkt.

‘Het was voor mij de eerste keer dat een opticien de Digitale Precisie Meter gebruikte’, vertelt Marije (22). ‘Ik ben er erg enthousiast over omdat de bril nu nog beter op mijn neus zit. De afstanden worden precies bepaald en er wordt gekeken waar mijn ogen/pupillen zitten als ik door een bril kijk.’

Deskundig en klantvriendelijk
Het klantvriendelijke winkelpersoneel scoort een 9,2. ‘Ik werd erg professioneel en vol belangstelling geholpen’, zegt Wieke (26). 

Het testpanel beoordeelt de professionaliteit van de opticien met een 9,1. ‘De oogmeting en uitleg werden door een kundig persoon gedaan’, zegt Sacha (53). ‘Die gaf veel vertrouwen en kwam professioneel over.’ Nederland is samen met Portugal het enige land waar het beroep opticien niet gereguleerd is. Alle testers vinden dat alleen een opticien met een optiekdiploma dat door de overheid is erkend, ogen mag meten. Alle opticiens en optometrisen van Specsavers beschikken hierover.

Alle tijd en aandacht
86 procent van de vrouwen zouden Specsavers zeer zeker aanbevelen bij andere brildragers. Ook Marije (22): ‘Ik ben erg tevreden over de service van Specsavers. Je wordt snel geholpen, de tijd wordt er voor je genomen en de oogmeting verliep professioneel.’ Met een bril van Specsavers ziet de wereld er anders uit.

Wil je meer weten over Specsavers Complete Oogzorg? Klik dan hier!

Helaas je kunt niet meer deelnemen!
 • Joke
  Nou nu moet ik bekennen dat ik absoluut geen foto's heb gehad via de laptop vorig jaar bij specseavers. Eigenlijk was ik met de bril helemaal niet goed geholpen. Dit heb ik ook aangegeven in de mail die je achteraf krijgt na een genoteerd bezoek bij specseavers Helaas heb ik daar nooit wat van terug gehoord De man van de lenzen doet het perfect, geeft advies en tips en neemt alle tijd. Dit is in Hengelo Voor het onderzoek ben ik helaas niet uit gekozen
  • Peggy
   Beste Joke, Ik denk dat je hiervoor het beste rechtstreeks contact op kunt nemen met Specsavers. Ik kan je hier helaas geen reactie op geven. Succes! Groet, Peggy Redactie hettestpanel.nl
 • Dinie
  Hallo, ik zou bij deze test voor bril ook graag mee willen doen! Iedereen zegd het word tijd voor een bril? Maar zelf heb ik zoiets van ,nog lang niet Dinie