Testresultaten: Unox Proeverij Tuinerwtensoep, iets heel anders dan snert

De soep is een klassieker in een nieuw jasje, met eigentijdse ingrediënten die voor een verrassende smaak zorgen.

85% van de proevers in ons testpanel is (zeer) tevreden over de smaak van Unox Proeverij Tuinerwtensoep. ‘Het lijkt op erwtensoep maar het smaakt heel anders, dat maakt het verrassend’, zegt Varsha (31). ‘De soep is licht, niet te zwaar en erg lekker.’

Erwtensoep maar dan anders
‘Als je erwtensoep bestelt, koopt of maakt dan krijg je meestal de traditionele soep met rookworst etc.’, zegt Carlijn (33). ‘Heerlijk, maar het is heel erg verrassend om erwtensoep te proeven die afwijkt van dat recept, maar waarbij je toch nog echt erwtensoep eet.’

Het is alsof ze bij Unox Carlijns gedachten konden lezen. De makers van de enige echte klassieke erwtensoep besloten: laten we eens kiezen voor tuinerwten en waterkers toevoegen. En als we het traditionele katenspek nou eens vervingen door pancetta?

Ingrediënten in balans, lekkere zachte smaak
De combinatie pakt goed uit, vinden de 218 soepliefhebbers die de soep hebben uitgeprobeerd. ‘Lekker vers, vol van smaak en de tuinerwten en pancetta zijn een goede combinatie!’, vindt Wendy (33). ‘Het smaakt als eigen gemaakte soep.’ 9 op de 10 proevers is hier (zeer) tevreden over. ‘De ingrediënten zijn in balans, de soep smaakt natuurlijk en heeft een lekkere zachte smaak’, vindt Jasmijn (26).

Echte snert is onlosmakelijk verbonden met de Hollandse keuken en zal altijd een klassieker blijven. Fijn dat er nu ook een erwtensoep is waarvoor het niet per se schaatsweer hoeft te zijn.

Klik hier voor de resultaten van de Tomatensoep
Klik hier voor de resultaten van de Vergetengroentesoep. 

Helaas je kunt niet meer deelnemen!
  • De zomerse variant van de winterse snert :).