Een golfbal van topkwaliteit voor de helft van de prijs? We laten ons testteam beslissen of het Vice Golf is gelukt.

Natuurlijk wil elke golfer spelen met een bal die ver vliegt, zacht voelt, optimaal spint en consistent presteert, maar als je kiest voor A-kwaliteit betaal je al snel vier tot vijf euro per bal. Dat moet anders kunnen, vond het Duitse Vice Golf in 2011. Omdat Vice Golf zijn golfballen niet via de winkel maar alleen via internet verkoopt, kunnen ze A-kwaliteit voor een bescheiden prijs aanbieden. Hettestpanel trommelde in samenwerking met Golfers Magazine een dozijn lezers op om de ballen (3-piecebal met zachte cover van urethaan en 3-piecebal met duurzame DuPont cover) in de praktijk te testen.

Top 3 eigenschappen

Ons testteam noemt gevoel als de belangrijkste eigenschap waaraan een golfbal moet voldoen, op de voet gevolgd door lengte, duurzaamheid, spin en – pas als laatste – prijs. Ofwel: als een bal goed presteert, willen we er dus wel degelijk wat voor betalen. Inclusief verzendkosten zit de Vice Pro net onder de € 2,50 per bal en betaal je voor de Vice Tour nog geen € 1,50 euro – dat verklaart dat ze voor prijs/kwaliteitverhouding een zeer overtuigende 9,3 kregen.

Ook de afstand werd door onze testers goed beoordeeld (8,8), terwijl de spin een 7,8 kreeg en de ballen overall met een 8,5 werden beloond. Cijfers waar je mee thuis kunt komen. ‘Ik neig voor 150 meter nu soms zelfs naar een ijzer-7 in plaats van een 6’, zegt Arjen over de Vice Pro. Tot slot, met de duurzaamheid zit het ook wel goed.

[image name=ballen format=629 align=left left=5 right=5]

Gevoel heeft prioriteit
Alle testers vonden het gevoel dat de Vice Golf ballen met de ijzers geven goed, terwijl de feedback met de wedges en de putter door respectievelijk 92% en 83% als ‘goed’ werd beoordeeld. Twee keer werd het contact met de putter als ‘een beetje hard’ omschreven, terwijl de Pro V1 het met de wedge één keer won (‘Iets zachter qua gevoel en geluid en net wat meer spin.’).

Vice Pro vs. Pro V1
Ook volgens onze testers bleef de Vice Pro in vergelijking met de Pro V1 knap overeind. Arjen: ‘Ik heb een sleeve aan een kennis met handicap 4 gegeven en hij vond het net een Pro V1. Die mening deel ik.’
Zo ver wilde Teddy niet gaan: ‘De touch en spin zijn toch wel iets minder en ze klinken ook wat harder. Maar van de tee en fairway zijn ze inderdaad te vergelijken. De Vice Pro geeft geen slecht gevoel, maar ik vind de Pro V1 net iets fijner.’ Daarmee was ze van de twaalf testers overigens de enige die niet overwoog om over te stappen op een bal van Vice Golf.

Conclusie: dan ben je als piepjong ballenmerk heel lekker op weg.

Helaas je kunt niet meer deelnemen!
  • Nou, die wil ik wel eens proberen!