Onderzoeksresultaten: 1 op de 5 ouders vindt de schoolvakantie (te) lang duren

Hoera, zes weken vakantie! Voor de kinderen dan, want als werkende ouder neem je niet gewoon even anderhalve maand vrij.
19% van de Nederlanders met schoolgaande kinderen vindt de zomervakantie (te) lang duren, blijkt uit onze peiling onder 4.276 Nederlanders. Drie weken vrij nemen, lukt nog wel. Maar dan zijn er nóg drie weken te overbruggen. 34% van de ouders neemt extra dagen vrij, 10% werkt vaker thuis. Voor de resterende dagen regelen ze extra kinderopvang (10%) of worden opa en oma of een andere ‘thuisoppas’ ingeschakeld (26%).

Drie weken feest!
Maar de drie weken die we gemiddeld vrij nemen om zomervakantie te vieren, zijn ook echt een feest. ‘Het leven is druk genoeg, dus ik hou van deze kostbare tijd samen!’, zegt Chantal (30). We willen zo graag weg dat we onze kinderen ook weleens ziekmelden om eerder weg te kunnen (12%), bijvoorbeeld om de drukte voor te zijn.

Vakanties worden goed gepland
Weet jij al wat je deze vakantie gaat doen? De overgrote meerderheid van de Nederlanders, met en zonder kinderen, wel. Maar 28% beslist dat pas op het laatste moment. 53% gaat naar het buitenland, 21% viert vakantie in eigen land en/of gaat dagjes weg (38%). De zomervakantie blijkt overigens ook een uitgelezen kans om je huis te verbouwen of om te gaan klussen (16%).

Koelbox of picknickmand mee
Als we een dagje uit gaan, zorgen we goed voor onszelf. 4 op de 5 Nederlanders nemen zelf eten en drinken mee. Genoeg om de hele dag door te komen (13%) of in elk geval een deel van de dag. 66% koopt ook nog eten en drinken onderweg of op locatie. ‘Altijd makkelijk om wat bij je te hebben en voor wat extra's zien we dan wel’, zegt Corine (53).


Klik hier om het artikel te lezen op nu.nl.

 

Helaas je kunt niet meer deelnemen!