Veelgestelde vragen

Hettestpanel.nl is hét panelplatform van Nederland! Hier kun je je gratis aanmelden om deel te nemen aan een onderzoek, testpanel of winactie. In ruil voor jouw mening mag je gratis een product testen of maak je kans op mooie prijzen.

Hoe verloopt een testpanel?

Registreren

Om deel te kunnen nemen aan een onderzoek, testpanel of winactie dien je je eerst te registreren.
Vul bij de registratie in wat jouw interessegebieden en favoriete mediamerken zijn, zodat we je alleen informeren over hetgeen waar jij interesse in hebt. Je registratie is voltooid als je op de activatielink in de registratiemail hebt geklikt. Deze mail ontvang je binnen 30 minuten nadat je op ‘registreren’ hebt geklikt. 

Let op! Je kunt op dit moment alleen deelnemen aan de testpanels met een adres in Nederland vanwege de verzending van de producten (tenzij er anders vermeld staat in de oproep). Je kunt met een adres buiten Nederland wel deelnemen aan onze onderzoeken.

Facebook registratie
Je kunt jezelf ook registreren met Facebook.  Alleen jouw e-mailadres en wachtwoord worden gebruikt om het registratieproces te versnellen. Er worden daarnaast geen andere gegevens met ons uitgewisseld. Wanneer je je registreert met Facebook, ontvang je geen bevestigingsmail. 

Meedoen

In de wekelijkse nieuwsbrief houden we je op de hoogte van nieuwe testpanels, onderzoeken en winacties. Daarnaast kan het zijn dat jij exclusief een uitnodiging ontvangt voor een testpanel of onderzoek dat gebaseerd is op jouw interessegebieden en/of favoriete merken. De nieuwsbrief wordt 1 keer per week verstuurd dus houd ook de website in de gaten om op de hoogte te blijven van nieuwe acties. Voor de meeste acties hebben we aanvullende gegevens van je nodig, die je in kan vullen zodra je op 'DOE MEE" klikt. In het geval van een onderzoek start het onderzoek direct na het klikken op 'DOE MEE'.

Selectie

Je ontvangt een mail als je bent geselecteerd voor een testpanel*. We proberen zoveel mogelijk mensen te selecteren voor een testpanel maar zijn afhankelijk van het aantal producten dat beschikbaar wordt gesteld. Ook als je niet bent geselecteerd, ontvang je een mail met in veel gevallen een interessante aanbieding om jou te bedanken voor jouw interesse.
* Wanneer je hebt deelgenomen aan een onderzoek, laten we je per mail weten als je de winnaar bent van een prijs.

Testen en beoordelen

Wanneer je bent geselecteerd voor een testpanel, mag jij het product gratis testen in ruil voor jouw mening. Daarom ontvang je na de testperiode een mail met daarbij een vragenlijst waarmee je het product beoordeelt. Jouw mening telt!
Het product moet in principe altijd geretourneerd worden tenzij dit anders wordt gecommuniceerd. Wij behouden ten alle tijden het recht om het product terug te halen.

Resultaten

De resultaten van een onderzoek of testpanel kun je teruglezen op onze site. Daarnaast is het ook mogelijk dat de resultaten worden gedeeld via andere (partner)websites, tijdschriften of via TV. Quotes (met soms een vermelding van een voornaam en leeftijd) uit vragenlijsten kunnen worden gebruikt in de communicatie van de resultaten. Overige individuele gegevens worden nooit gepubliceerd.
 

Deelname aan een testpanel

Ik heb me aangemeld voor een testpanel, maar ben niet uitgenodigd om te testen. Waarom mag ik niet meedoen?

Hettestpanel.nl is erg blij met jouw aanmelding en het liefst zouden wij iedereen mee willen laten doen aan een testpanel. Helaas is dit niet altijd mogelijk. Dit komt omdat er voor een testpanel maar ruimte is voor een vooraf vastgesteld aantal deelnemers, bijvoorbeeld 100, 250 of 500 testers. We doen erg ons best om zoveel mogelijk geïnteresseerden aan bod te laten komen en proberen het aantal testpanels en deelnemers per testpanel zo maximaal mogelijk te laten zijn. Zit jij er niet bij? We streven er altijd naar om je alsnog een leuke aanbieding te doen als dank voor jouw aanmelding.

Hoe wordt een tester geselecteerd voor een testpanel?

Hettestpanel.nl stelt altijd een aantal vragen om erachter te komen of diegene die zich inschrijft voor een testpanel ook in de doelgroep valt die de adverteerder met deze specifieke actie wil bereiken. Het kan daarom voorkomen dat je op basis van bepaalde eigenschappen of antwoorden helaas niet kunt deelnemen aan een testpanel. Daarnaast kan het voorkomen dat we meer aanmeldingen hebben dan we producten hebben om te testen. Zodoende kunnen we je niet altijd selecteren.

Kan ik met een buitenlands adres ook deelnemen aan de testpanels?

Helaas is het op dit moment niet standaard mogelijk deel te nemen aan de testpanels en winacties als je in het buitenland woont. Wanneer ook leden vanuit België tot de doelgroep behoren, of mee mogen doen aan de winactie, vermelden we dit in de oproep. Je kunt wel altijd meedoen aan onderzoeken en daarmee kans maken op de prijs die onder de deelnemers wordt verloot.

Wat doe ik met een code van Voordeelsparen.nl die ik heb ontvangen?

Helaas stopt onze partner  Voordeelsparen.nl,  per 1 oktober 2017. Om die reden delen wij vanaf 1 augustus 2017 geen codes meer uit. Je kunt dus punten sparen met VoordeelSparen.nl t/m 31 juli 2017. Zaterdag 30 september 2017 is de laatste dag dat je jouw gespaarde punten kunt inleveren bij voordeelsparen.nl. Vanaf 1 oktober 2017 zal de website van VoordeelSparen.nl niet meer bestaan en is het niet meer mogelijk om jouw punten in te leveren. De punten die jij overhoudt komen te vervallen op zondag 1 oktober 2017. Wij vinden het heel jammer dat deze succesvolle samenwerking moet stoppen en gaan uiteraard op zoek naar een alternatief.

Wijziging(en) aanbrengen of uitschrijven

Hoe kan ik mijn e-mailadres en/of wachtwoord wijzigen?

Je kunt al je persoonlijke gegevens wijzigen, onder het kopje ‘Mijn gegevens’. Controleer ook gelijk jouw andere gegevens of zij nog up-to-date zijn.

Ben je met Facebook geregistreerd? Je kunt je wachtwoord niet wijzigen in jouw profiel als je geregistreerd staat met Facebook. De enige manier om je wachtwoord te wijzigen is als je aangeeft dat je je wachtwoord vergeten bent. Dus vraag een wachtwoord wijzigen e-mail aan. 

Ik kan mijn wachtwoord niet resetten

Krijg je de foutmelding: "Request error: Invalid argument: saveResponseID (error code: 400)”? Dan heeft dit te maken met jouw browser instellingen. Deze zorgen ervoor dat cookies van derde partijen niet worden geaccepteerd, iets wat het resetten van jouw wachtwoord onmogelijk maakt.
Om dit op een veilige manier wel mogelijk te maken, volg dan Deze link
Mocht je een ander probleem hebben bij het resetten van jouw wachtwoord, kun je ons het beste een berichtje sturen met daarbij de foutmelding die het formulier jouw geeft.

Ik heb mij aangemeld voor een testpanel maar wil een wijziging maken in mijn antwoorden. Hoe doe ik dat?

Als het goed is, zie je jouw aanmelding voor een testpanel onder het kopje ‘Mijn deelnames’. Je kunt je antwoorden via de button ‘Geef je mening’ of 'vragenlijst' wijzigen.
Let op! Wanneer de aanmeldingsperiode voorbij is, kun je je antwoorden nog wel wijzigen, echter is het selectieproces al afgerond en zijn wij bij het selecteren van deelnemers uitgaan van wat je in eerste instantie hebt ingevuld.

Ik heb mij aangemeld voor een testpanel, maar heb de vragenlijst niet afgerond. Toch staat er nu dat ik inschreven ben, wat moet ik doen?

Als het goed is zie je jouw aanmelding nu onder het kopje ‘Mijn deelnames’ staan. Je hebt twee opties: of je vult alsnog de vragen in, via de button ‘Vragenlijst’. Of je meld je af voor dit testpanel via de button ‘Afmelden’.  
Let op! Wanneer de aanmeldingsperiode voorbij is, kun je je antwoorden nog wel invoeren, echter is het selectieproces al afgerond en zijn wij bij het selecteren van deelnemers uitgaan van jouw eerder ingevoerde antwoorden.

Hoe kan ik mij uitschrijven voor de wekelijkse nieuwsbrief?

 - Log in op www.hettestpanel.nl
 - Ga naar ‘Mijn gegevens’
 - Vink onderaan bij ‘Beheer je e-mailinstellingen’ het vakje 'Ja, ik wil de algemene nieuwsbrief namens hettestpanel.nl ontvangen' uit
 - Klik op de rode button ‘Wijzig mijn gegevens’ om je wijziging op te slaan

Hoe kan ik mij uitschrijven van hettestpanel.nl?

 - Log in op www.hettestpanel.nl
 - Ga naar ‘Mijn gegevens’
 - Klik onderaan deze pagina op de button 'account opzeggen' en volg de instructies op.

Product, e-mail of vragenlijst niet ontvangen

Ik ben geselecteerd om deel te nemen aan een testpanel, maar heb het product nog niet ontvangen. Wat moet ik doen?

Stuur een mail naar info@hettestpanel.nl en geef aan welk product je niet hebt ontvangen. Het zou kunnen dat er iets mis is gegaan met de bezorging. Uiteraard gaan we hier achteraan en hopen we dat we alsnog het product bij je kunnen laten bezorgen. Dit kunnen we echter niet garanderen, aangezien wij per testpanel een klein aantal reserve producten hebben. Wanneer we geen product kunnen nasturen ben je uiteraard niet verplicht de vragenlijst met jouw bevindingen in te vullen.

Waarom heb ik de bevestigingsmail met activatielink (nog) niet ontvangen?

Bekijk eerst je spam/junk/ongewenste e-mail inbox. Het zou ook kunnen dat je postvak vol zit, waardoor de mail niet aankomt. Probeer zodoende eerst een aantal oude mails te verwijderen.
Mocht je binnen een uur alsnog geen bevestigingsmail ontvangen hebben, mail dan naar info@hettestpanel.nl.

Ik heb mijn e-mailadres ingevoerd bij ‘wachtwoord vergeten?’, maar heb (nog) geen e-mail ontvangen om mijn wachtwoord te wijzigen.

Bekijk eerst je spam/junk/ongewenste e-mail inbox. Het zou ook kunnen dat je postvak vol zit, waardoor de e-mail niet aankomt. Probeer dan eerst een aantal oude mails te verwijderen.
Mocht je binnen een uur nog steeds geen mail ontvangen hebben, mail dan naar info@hettestpanel.nl.
Let op! Heb je je aangemeld via Facebook?
Dan heb je geen wachtwoord ingevuld op de site van hettestpanel.nl. Zodoende kun je je wachtwoord niet wijzigen in het testpanel-profiel, maar alleen in jouw Facebook-profiel. 

Staat je vraag hier niet tussen? Stuur dan een e-mail naar info@hettestpanel.nl.