Onderzoeksresultaten: Zorgen over hoe we ons huis achterlaten?

Een veilig huis, wie wil dat niet? Bijna iedereen kent de angsten voor brand, inbraak of waterschade, juist als je niet thuis bent. Ruim 1100 leden van hettestpanel.nl deden mee aan het veiligheidsonderzoek van Interpolis. Maar liefst 7 op de 10 mensen maakt zich weleens zorgen over hoe zij hun huis achterlaten.


Een aantal neemt daarvoor maatregelen. “Ik zet de wasmachine alleen aan als ik thuis ben,” vertelt Bonneke (34) en Silke (31) let goed op of de droger uitstaat. Bij vakantie licht 85% anderen in, haalt 69% stekkers uit stopcontacten, stelt 42% timers in op de verlichting en draait 15% de (hoofd)waterkraan dicht. Jeannette (62) laat tijdens de vakantie elke dag iemand langskomen en zorgt voor een auto op de oprit.

Brand
19% van de ondervraagden maakt zich zorgen over brand als ze liggen te slapen. Met betrekking tot de kinderen is dat maar liefst 36%. Vrouwen maken zich meer zorgen dan mannen. 40% heeft brandmelders in huis. Claudia (43): “We hebben brandmelders in de slaapkamers en ik heb met de kinderen de vluchtroute doorgenomen. Ze weten dat ze me te allen tijde wakker mogen maken.” Bijna negen op de tien is anders tegen veiligheid gaan aankijken toen ze kinderen kregen.

ThuisMeester
Ongeveer de helft van alle ondervraagden zou geruster zijn als ze hun woning op afstand konden controleren, zo blijkt. Dat kan met de handige en eenvoudige ThuisMeester-oplossing van Interpolis, een pakket met een slimme lamp, rook- en watermelder. Je kunt de lamp op afstand bedienen en krijgt direct een seintje op je smartphone bij rook of lekkage. Wel zo veilig.

Lees hier meer over de ThuisMeester oplossing van Interpolis.

Helaas je kunt niet meer deelnemen!