Bosch kruislijnlaser trekt superstrakke lijnen

20 testers
8.1

Met de kruislijnlaser van Bosch trek je super makkelijk laserlijnen op de muur die je helpen bij het klussen, vindt ons testpanel.

‘De kruislijnlaser laat duidelijke, strakke laserlijnen zien die erg bruikbaar zijn voor allerhande klussen’, zegt Wouter (35), die het apparaat met negentien andere doe-het-zelvers mocht testen voor Kieskeurig.nl. Het grote gemak van de kruislijnlaser is je twee handen vrij hebt. ‘Je zit niet te klooien met een waterpas en hoeft alleen maar de lijn te volgen’, zegt Jescha (22).

Heel eenvoudig
Alle testers vinden de kruislijnlaser makkelijk in gebruik. ‘Eerst heb ik moeten ontdekken hoe hij werkt, maar daarna ging het snel en eenvoudig’, vertelt Wendy (25), die de UniversalLevel 2-kruislijnlaser heeft gebruikt. ‘Het ophangen van de spullen ging zo veel makkelijker dan met een losse waterpas en rolmaten.’ Ook Mirella (22), die nog niet eerder met het gereedschap had gewerkt, vindt hem makkelijk te hanteren.

Klussen gaat sneller
De UniversalLevel 3-kruislijnlaser heeft Elzemarie (46) veel tijd bespaard bij het behangen en tegelen, vertelt ze. ‘Hij is ideaal om uit te lijnen, zelfs om een schilderij recht te hangen. Dat hij uit zichzelf nivelleert, is echt een pluspunt. De lijnen zijn scherp en loodrecht. Doordat de laser drie hoeken beschijnt, kun je lijnen doodeenvoudig doortrekken.’

Bij alle testers voldoet de kruislijnlaser aan de verwachtingen of overtreft deze. Ook Jasper (34) is fan. ‘Midden in een verbouwing van mijn nieuwe woning in hartje Amsterdam – alles lekker scheef – kwam de kruislijnlaser erg van pas.’

Een verbetersuggestie heeft Jasper wel: ‘Het statief mag wel iets hoger. Ik had een tafel nodig om wat hogere dingen uit te lijnen. Aan de andere kant is een hoger statief ook groter en daarmee minder handig op te bergen. Het is dus wel overkomelijk.’ Enige minputje voor Gerrie (28), die er sierlijsten heeft aangebracht, is dat voor haar de laserstraal buiten niet goed zichtbaar was.

Op kieskeurig.nl vind je alles over deze test met de Bosch kruislijnlaser!

Helaas je kunt niet meer deelnemen!