Bosch multitool maakt klussen nog veel leuker

20 testers
8.5

De Bosch UniveralMulti 12 en AdvancedMulti 18 zijn het perfecte gereedschap voor precisieklussen waarvoor je ook kracht nodig hebt, vindt ons testpanel.

De Bosch multitool is makkelijk in gebruik, oordelen de twintig klussers die hem voor Kieskeurig.nl hebben getest. ‘Hij is krachtig, divers inzetbaar en je hebt genoeg bewegingsvrijheid doordat hij op de accu werkt’, zegt Ruben (42), die de Bosch UniversalMulti 12 heeft uitgeprobeerd.

Kirsten (27) is echt fan geworden. ‘Het Starlock-systeem (waarmee je razendsnel accessoires verwisselt, red.) is erg makkelijk, hij is zeer handzaam en klein, het lichtje erop is makkelijk, de batterij laadt snel op en het verstellen van de snelheid is erg fijn.’

Wat kan hij niet?
De Bosch Multitool is geschikt voor veel verschillende klussen zoals schuren, slijpen, snijden, en nog veel meer, in verschillende soorten materialen, vinden alle testers. Kees (37, wiens verwachtingen overtroffen werden, heeft de daklijsten van zijn schuur geschuurd, verwijderd en metaal gezaagd. Kate (36) heeft er hout mee op maat gezaagd voor een kast in de babykamer en voegen van een tegelvloer verwijderd. Janet (47) heeft met de Bosch AdvancedMulti 18 de voordeur, een raamkozijn en plinten geschuurd. Maartje (39), die er metalen deurkozijnen mee heeft gezaagd en laminaat heeft bijgesneden, is zeer tevreden over de kracht waarmee de multitool ook veeleisende detailklussen afwerkt.

Cindy (42) kreeg met de Bosch multitool pas echt de smaak te pakken. ‘Ik heb mezelf moeten inhouden om niet nog extra accessoires aan te schaffen om nog meer dingen te kunnen uitproberen. Het apparaat heeft klussen voor mij een stuk eenvoudiger gemaakt. Mede door zijn kracht, die bij accu-apparaten vaak nogal tegenvalt, en de lange gebruiksduur van de accu.’

Verbeterpunten zijn er ook. ‘Misschien meer tools in de basis-set, zoals een tweede accu en ijzerzaagjes. En een opschroefbaar handvat, zoals bij een slijptol, zodat je hem wat stabieler kunt vasthouden’, zegt Kirsten (27). Cindy (42) zou er ook wel mee willen boren. En toch is het een must have voor iedere klusser, vindt Maurice (30).

Op kieskeurig.nl vind je alles over deze test met de Bosch Multitool!

Helaas je kunt niet meer deelnemen!