Het coronavirus

Het kabinet neemt de komende dagen waarschijnlijk géén nieuwe coronamaatregelen, zo zegt minister Bruins (Medische Zorg) na crisisberaad. Nederland nu volledig op slot zetten – door bijvoorbeeld het openbaar vervoer plat te leggen – is voor hem geen optie. Het kabinet heeft onlangs crisisberaad gehad op het ministerie van Justitie en Veiligheid in Den Haag. ,,Nadere maatregelen moeten niet worden uitgesloten’’, zei minister Bruins na afloop. ,,Maar ik verwacht ze niet morgen, en ook niet overmorgen.’’
Bruins legt uit dat het voor het kabinet geen optie is om het hele land nu op slot te zetten, door bijvoorbeeld mensen te verplichten om thuis te blijven. ,,Stel je voor dat je heel Nederland nu op slot zet, dan levert dat het grote risico op dat je maar een kortstondig effect hebt. Als je dan als land weer ‘open’ gaat, komt het coronavirus uit het buitenland gewoon weer binnen. Dan is het uitstel van de problemen.’’

Stelling: Ik heb vertrouwen in de maatregelen van de overheid om zo het coronavirus onder controle te houden.

Ik heb vertrouwen in de maatregelen van de overheid om zo het coronavirus onder controle te houden.
Eens
Oneens
Wil ik niet zeggen / geen mening
Er is momenteel 9 keer gestemd.
 • Dimphie
  wil het eerst allemaal nog eens zien hier in Brabant gaat het hard hoor met besmettingen ik vind dat we hier in ieder geval een lock down moeten krijgen en wel zo snel mogelijk
  • Agnes
   ze houden ons voor de gek, ik geloof er helemaal niets van. Het is veel erger als dat ze ons voordoen. Ik vertouw er helemaal niets van . Het lijkt wel of we opgeruimd moeten worden.
  • Cynthia
   Lijkt me heel angstig om in Brabant te wonen op dit moment. Durf je nog wel boodschappen te halen? Ik begrijp het wel hoor, dat je zo snel mogelijk een Lockdown wilt. Ik werk bij ouderen, dus ben door mijn verkoudheid deze week wel thuisgebleven, maar zal blij zijn als ik volgende week weer aan de slag kan!
 • M
  Vertrouwen in onze regering.....dat zal nooit gebeuren. We zijn het volk en dus speelballen voor de regering. Wat een humor
 • Annie
  Ik heb er vertrouwen in dat onze regering de juiste beslissingen neemt. Maar... zoals Rutte ook zei: We moeten het met 17 miljoen mensen doen. We moeten ons gezond verstand gebruiken, de aanwijzingen opvolgen en om elkaar denken. Voor al de zwakkeren in onze samenleving.
 • Marlies
  Ik heb er vertrouwen in, maar we moeten het wel z’n allen doen!
 • Inge
  Ik heb er ook vertrouwen in, gedoseerde besmettingen is naar mijn idee beter dan een complete lockdown. Dan blijft iedereen twee weken binnen zitten en daarna komen de besmettingen in één keer naar een piek. En dat kan onze zorg niet aan. Gebruik je verstand en beperk je contacten tot een kleine kring!
  • Pascalle
   Gedoseerd iedereen het maar laten krijgen is makkelijk gezegd als je gezond bent....
 • Marlies
  Ik ben van mening dat ze veel meer maatregelen moeten treffen. Het virus grijpt op deze manier zo om zich heen. Er wordt niet getest, dus we weten niet eens hoeveel besmettingen er op dit moment zijn. Al die ongeteste mensen zijn vrij om te gaan en staan waar ze willen en dat doen de mensen ook nog altijd. Lekker met het hele gezin boodschappen doen, even winkelen, langs de bouwmarkt of tuincentrum. Daarom is dit land een complete Lockdown nodig. Sowieso is het natuurlijk belachelijk dat er onvoldoende testen zijn in een land als Nederland. Vorige week was mijn kind ziek, flink hoesten en koorts. Normaal was ik langs de huisarts gegaan om even de luchtwegen te laten controleren maar nu was er geen mogelijkheid om dat te doen,niemand wil je kind zien omdat het een potentiële corona patiënt is en of het het corona virus , het RS virus of een doodgewone verkoudheid was zullen we nooit weten.
  • Linda
   Als dit virus voorbij is, kun je getest worden of je het virus hebt gehad en immuun bent. Ook als je niet ziek bent geweest.
  • Marlies
   Ik ben van mening dat ze veel meer maatregelen moeten treffen. Het virus grijpt op deze manier zo om zich heen. Er wordt niet getest, dus we weten niet eens hoeveel besmettingen er op dit moment zijn. Al die ongeteste mensen zijn vrij om te gaan en staan waar ze willen en dat doen de mensen ook nog altijd. Lekker met het hele gezin boodschappen doen, even winkelen, langs de bouwmarkt of tuincentrum. Daarom is dit land een complete Lockdown nodig. Sowieso is het natuurlijk belachelijk dat er onvoldoende testen zijn in een land als Nederland. Vorige week was mijn kind ziek, flink hoesten en koorts. Normaal was ik langs de huisarts gegaan om even de luchtwegen te laten controleren maar nu was er geen mogelijkheid om dat te doen,niemand wil je kind zien omdat het een potentiële corona patiënt is en of het het corona virus , het RS virus of een doodgewone verkoudheid was zullen we nooit weten. Testen wanneer het virus voorbij is, is voor mij mosterd na de maaltijd ???? Ik ben dus pro totale Lockdown, ik denk dan dat wij de verspreiding dan kunnen afremmen, dan kan het virus intussen goed onderzocht worden want wat weten ze nou precies van het virus en wie weet wordt er wel iets bedacht om het te remmen. 3/4 van de bevolking laten besmetten kan altijd nog. Andersom kan niet altijd nog.
  • Inge
   En daarom moet een ieder zijn VERSTAND gebruiken. Hoe vaak moet dat nog gezegd worden?! Het lijkt wel of iedereen viroloog is of minister president. Degene die algehele lockdown willen: Ga je gang. Zullen we over twee a drie maanden kijken of je gelijk hebt . Met als gevolg een lockdown van twee jaar. Dan zijn alleen die ons lief zijn dood en het land sowieso op zijn gat.
 • Jolien
  Ik wordt echt zo vreselijk moe van alle negatieve berichten. Iedereen weet het beter. Niks is waar. Ze hebben niks goeds met ons voor. ZUCHT! Deze mensen weten heus wel wat ze doen, heb een beetje vertouwen. Natuurlijk willen ze ook dat het zo snel mogelijk opgelost is. Waarom zouden ze dan dingen verzinnen die niet goed zijn voor ons, voor ons land? Mensen die zich niet aan de regels houden begrijp ik ook niet. Waarom niet?! Willen ze dan niet dat het voorbij gaat? Of denken ze dat het hun niet zou overkomen? Wat dacht je dan van je medemens, vergeet je die dan voor het gemak even? Egoïsme en betweterigheid is wat ik nu steeds voorbij zie komen. Als iedereen zich aan de regels houdt en denkt om de medemens komen we een heel eind. Met z'n allen!
 • Lianne
  Ik denk dat niemand weet wat de juiste keuze is, en dat we er daarom op moeten vertrouwen dat gedaan wordt wat gedaan moet worden. Alleen zoals al eerder gezegd moeten we daar wel net z'n allen voor staan. En dat is nu echt niet zo. Kun je binnen blijven, blijf dan ook gewoon binnen.
 • Will
  Ik weet niet wat ik er van moet zeggen.Ook niet over de algehele lockdown. De ene keer denk ik dat ze er goed aan doen van wat ze zeggen en de andere keer heb ik er geen vertrouwen in. Wij zitten samen nu in quarantaine , omdat we 75 jaar zijn en snipverkouden.Tot nu toe hebben we nog geen koorts. Ik heb een herseninfarct gehad en zit in de risicogroep . Op het moment geen sociale contacten meer, dat lijkt mij het beste. De boodschappen kan ik online bestellen.Een poos niet meer op de kleinkinderen passen en ze niet meer vast kunnen houden. Het zij zo, altijd nog beter dan ziek worden en het virus krijgen . We wachten maar af hoe het gaat aflopen.
 • Melanie
  Ik vind dat er momenteel voldoende gedaan word, het is nu aan de mensen zelf om zich aan de regels te houden en dat gebeurd nog niet genoeg! Gebruik nou toch je verstand! We staan hier met zijn allen in en moeten het samen doen! Ze hebben die maatregelen niet voor niets genomen! Ik zie nog steeds groepjes samen sporten in het park etc....doet dit nou toch niet. Ik wandel veel, maar als ik mensen aan zie komen houd ik gepaste afstand. Ouders moeten de kinderen/jongeren ook beter informeren; die zie ik ook nog samen hangen. Kom op zeg! Ik ben niet voor een algehele lockdown, maar als het nodig is....dan moet dat. Samen staan we sterk als iedereen zich aan de regels houd.
 • Cheryl
  IK WEET NIET ALS IK ALLES MOET GELOVEN WANT IK HAD ZOVEEL AFSPRAKEN LOPEN IN HET ZIEKENHUIS WAT VOOR MIJ HEEL BELANGERIJK OMDAT ER PAS LONGKANKER IS ONDEK BIJ MAAR ZIJN AL MIJN AFSPRAKEN AFGEZEGDTOT MEI IK VIND DAT NIET KUNNEN IK KAN NOG NIET EENS VAN MIJN WOONKAMER MIJN KEUKEN KLOPEN OF IK LOOP TE HIJGEN ALS EEN HOND BEWIJZEN SPREKEN HET ZIJN ZIJN DE KLEINSTE DINGEN EN DAN OOK NOG DI E CORNONAVIRUS ERBIJ HIER IN NEDERLAND IK MOET MAAR WACHTEN TOT MEI
  • Marian
   Wat naar Cheryl, maar als je erg bang bent, kun je ook contact opnemen via email met je arts en vragen, hoe je er voor staat en of je in aanmerking komt voor een verder onderzoek. Hou je hoofd koel en sterkte.
 • Wil
  Ik heb er alle vertrouwen doen, en idd we moeten het met zn alle doen. Je kan nu even niet met zn alle een verjaardag vieren e.d. Er zijn nog steeds mensen die daar de nooidzaak niet van in zien. Kijk naar de jongeren die gaan ook lekker met zn alle op een hoopje zitten. Onze ouderen doen ook nog steeds of ze het niet zullen krijgen. Een ding is zeker deze virus maakt geen onderscheid. Je krojgt de virus of je hebt geluk dat je het niet krijgt. Enige wat je hoeft te doen is luisteren en er naar handelen.. Hoop dat jullie allemaal niet ziek worden. Zorg goed voor jezelf. Drink gember thee met citroen en honing en neem vitamine C Misschien kan je het dan een beetje beperken .
 • Eline
  Ik heb er wel vertrouwen in, maar we moeten idd ons gezond verstand gebruiken en het lot niet tarten. Ik ben 70 en behoor tot een risicogroep, heb met gezond verstand e.e.a. ingeslagen en haal nu 1x per 4 dagen verse groente. Als straks de ellende over is, kunnen we weer verjaardagen vieren, een terrasje pakken enz.
 • Cynthia
  Het corona-virus maakte de meeste mensen bang en onzeker. Ik was deze week verkouden met een kriebelhoest, dus heb mijn cliënten afgebeld. Gelukkig is er veel begrip, maar dat is ook wel logisch, want ze willen door mij niet aangestoken worden. Ik had echter geen koorts, dus ik was niet in paniek of zo. Het leven staat nu op z'n kop. We missen de vrijheid die wij gewend zijn, maar het moet mensen! Houd vol!
 • Marian
  Er zijn ook heus wel positieve berichten. Je kunt zelf ook veel doen, door de regels te respecteren en op te volgen. Alleen eruit, als je een hondje moet uitlaten, of boodschappen nodig hebt, zo die al niet bezorgd kunnen worden en hou gewoon afstand in de winkel en wees niet bang anderen te vragen afstand van jou te houden, stap over die géne heen. Kijk naar you tube hoe de Italianen elkaar oppeppen met vrolijke muziek. Ga niet meteen bij de pakken neerzitten. Gebruik de tijd om een grote schoonmaak te houden of die trui af te maken, waar je zo druk mee was. Stuur leuke brieven naar je kinderen/kleinkinderen en hou de moed erin! Je zit perslotte niet in de bajes, maar in je eigen huis.....
 • Will
  Mensen BLIJF ZOVEEL MOGELIJK BINNEN !!! Ik zie gezinnen nog steeds gezellig wandelen met elkaar en groepen jongelui lachend hier langs fietsen, bij ons in de straat. Ze lopen langs ons raam en wuiven als ze ons zien zitten. En ik zie oma's en opa's bij jonge gezinnen naar binnen gaan. Hoe onverantwoordelijk zijn die kinderen die ze naar binnen laten. WEES TOCH VERSTANDIG EN DOE DAT NIET MEER. Jullie zijn een gevaar voor andere ouderen. Volg de regels op!!!