Maza Hoemoes: lekker romig, fris van smaak
De kikkererwtenpasta van Maza kreeg van de bezoekers van Margriet Winter Fair een 7,6. Ook van vrouwen voor wie het de eerste kennismaking was.[image name=maza format=160 align=right left=5 right=5]
De stand van hettestpanel.nl had op vrijdag 13 november een mediterraan tintje. 469 bezoekers kwamen er de kikkererwtenpasta zonder kunstmatige kleurstoffen van Maza proeven en beoordelen. Voor 66% van de testers was het de eerste keer.
“Verrassend lekker”, zegt Petra (46), die voor het eerst hoemoes eet. Ook voor Sabine (43) is het een aangename eerste kennismaking: “Romig, pittig, lekker”.
[image name=maza2 format=160 align=left left=5 right=5]Lekker voor bij de borrel en wanneer eigenlijk niet?
De meeste vrouwen (96%) vinden de hoemoes vooral lekker voor bij de borrel. Maar ook in gerechten en op brood smaakt hij heerlijk, vinden 8 op de 10 testers. “Heerlijk gezond en voor zoveel dingen te gebruiken”, zegt Margriet (55), bij wie elke week hoemoes op tafel staat.
64 procent van de vrouwen ziet Maza Hoemoes als een gezonde snack. “Gezond, voedzaam en vegetarisch”, zegt Mieke (55).
Lekker romig en fris van smaak, is het eindoordeel. Er zal de komende tijd in heel wat meer huishoudens van Margriet-lezeressen Maza Hoemoes op tafel staan.
Wist je dat je ook kan koken met Maza Hoemoes? Bijvoorbeeld een Venkelsoep.
Ingrediënten voor 4 personen:
[image name=mazasoep format=160 align=right left=8 right=44]
- 3 eetlepels Maza Hoemoes
- 400 gram venkel
- 800 ml kippenbouillon
- 1 dl room
- 1 dl witte wijn
- 1 teen knoflook
- 4 stukjes brood
- 4 theelepels Maza Hoemoes met zongedroogde tomaat
- peper en zout
- 2 tomaten
- olijfolie
Bereidingswijze:
De bereidingstijd is 30 minuten. Pluk de kleine takjes van de venkelstronken en gebruik ze later ter garnering. Snij ook ¼ van de venkel in zeer dunne ringen ter garnering. Bewaar ze.
Snij de rest van de venkel in stukken en bak deze met de knoflook aan in de olie. Blus het geheel af met witte wijn, voeg de bouillon toe en giet de room erop.
Laat dit een uur staan tot iets onder het kookpunt met deksel. Als de venkel goed gaar is pureer je de soep.
Meng nu de Hoemoes door de soep en voeg peper en zout toe.
Rooster de stukjes brood goudbruin in de oven.
Snij de tomaten in 4 stukken en verwijder de zaadlijsten. Snij in blokjes.
Leg de dun gesneden venkel ringen in voorverwarmde borden. Schep de soep erop. Leg in de soep een krokant stukje brood met daarop een toefje van de Hoemoes met zongedroogde tomaat, tomatenblokjes en takjes venkelgroen. Meer recepten? Klik dan hier!
Maza Hoemoes is onder andere te koop bij Albert Heijn, Dirk, Jumbo & Vomar. Check ook de facebook pagina van Maza.