Testresultaten: Miele koel-vriescombinatie

Miele koel-vriescombinaties: meer comfort dankzij slimme techniek

De nieuwe koel-vriescombinaties van Miele blijven goed op de juiste temperatuur en hoeven nooit handmatig te worden ontdooid. Laat de zomer nu maar komen.

Alle tien de testers die een Miele koel-vriescombinatie hebben getest voor Kieskeurig.nl, zijn (zeer) tevreden over de kwaliteit. De ene helft heeft twee weken lang de witte KFN 28132 D uitgeprobeerd, de andere helft de energiezuinige roestvrijstalen KFN 29133 D.

Flexibel in te delen
‘Wow, wat een mooie moderne koelkast’, was de eerste reactie van Marian (31). ‘Mooi om in je keuken te hebben staan.’ En vanbinnen? Rick (49) is fan van de ruime indeling, die je zelf kunt bepalen. ‘Goede verlichting in koelgedeelte, makkelijk af te stellen flessenindeling, koelt en vriest goed, makkelijk te openen en makkelijk schoon te maken.’

Marian nam de proef op de som om de koelfunctie te testen en liet expres een salade van komkommer, tomaat en ijsbergsla vier dagen lang in de koelkast staan. ‘De sla werd de vierde dag pas bruin’, zegt ze.

Constante temperatuur
Robine (30) is vooral erg enthousiast over de combinatie koelen en vriezen. ‘Het NoFrost-systeem is een grote plus, want wie wordt er nou blij van handmatig ontdooien? Daarnaast vind ik de extra opties om het koel- en vriesgedeelte snel op temperatuur te krijgen ideaal. Hij had geen uren nodig om op temperatuur te komen na aansluiten. Ook handig als je veel nieuwe spullen in een keer in de vriezer legt.’

Negen testers vinden dat de koel-vriescombinatie veel ruimte heeft. En hij is ook nog eens makkelijk schoon te houden, vinden alle testers.

Deuralarm
Alle tien de testers zouden de koel-vriescombinatie aanbevelen bij anderen. Iedereen, behalve Erwin (51). Vooral het geluid van het koelgedeelte stoort hem. Ook had hij graag wat meer ruimte voor flessen onderin in de deur gehad. Maar overall zijn de testers goed te spreken. Koel blijft koel, bevroren blijft bevroren. Mede dankzij het deuralarm dat afgaat als de deur nog op een kier staat.

Helaas je kunt niet meer deelnemen!
  • Dinie Dalsem
    Hallo, Ik heb de andere getesd. Mijn man zei direct wat een super gaaf combinatie bij de koelkast ledlicht ,heel mooi overzichtelijk . De vriescombinatie is werkelijk heel handig .Normaal zit er ijs aan als het te bland ligd het heefd freefost ideaal. Laat je de deur te lang open gaat ie pieptoon geven. wij zijn er ook heel enthousiast er over. dinid01